Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KRECIK24

badania wstepne do pracy

Polecane posty

witam jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, ale sama znalazlam pracę. Pracodawca wysłał mnie badania wstępne i gdy dzwoniłam pani zapytała czy sama będe płacić czy pracodawca..wtedy nie wiedziałam(ale gdy póżniej zadzwoniłam do babki z pracy ona powiedział mi że potrzebna bedzie faktura żeby sie rozliczyć)ale babka z recepcji powiedziała żebym przyszła za dwa dni na konkretną godzine i wtedy bedzie wiedzieć. Więc jak poszłam przekonana, że muszę zapłacić babka z recepcji mówi do mnie, że ja nie płacę i na mojej karcie napisała Falcy czy Falck.... I teraz nie mam pojęcia czy nie zaszła jakaś pomyłka i co powiedzieć w pracy gdy bedą sie pytac o fakture za te badania;(

Gość prowizja zero procent
a po co ci faktura skoro nie zaplacilas? - to znaczy, ze albo juz oplacone, albo nikt za to nie zaplaci i tyle:) po fakture mozna chyba przyjsc jeszcze pozniej- przeciez w papierach zostaje slad ze bylas przebadana... a propos- jak wygladalo badanie???

Gość no skoro
nie płaciłaś to nie masz faktury i nie pokażesz

najpierw wysyłają do okulisty jeśli masz zaznaczoną pracę przy komputerze...musisz czytać z tablicy z jakieś kartki, no i oczywiście świecenie jakąś lamką po oczach (masakra) i badanie przy jakimś urządzeniu...a póżniej do lekarza medycyny pracy i on tylko mi ciśnienie zmierzył i przeprowadził wywiad żeby karte uzupełnić

no i co powiedzieć pracodawcy skoro to nie on finansował te badania, że skąd niby je miała finansowane...to będzie mój pierwszy dzień w pracy i nie chce aby w ten dzień już były jakieś problemy i nie wyjaśnione sprawy;(

Gość prowizja zero procent
spokojnie, w razie czego mozesz pojsc do przychodni po jakis papier ze Cie przebadali, albo po fakture zglosi sie ten kto placil - pracodawca nic strasznego

papier to ja mam że zrobiłam badania...tylko chodzi mi to żeby póżniej nie wyszło z tego jakieś g**no;(

Gość gość
Wiecie może gdzie w Augustowie można zrobić takie badania. To moja pierwsza pracy i zupełnie nie wiem gdzie się udać.

Gość justynajsukkkennefmmg
Możliwe że zakład pracy zapłacił za Twoj***adania ale potrzebuje faktury, żeby sobie wliczyć w koszty. Pracodawca pewnie chciał żebyś ją od razu zabrała, żeby sam nie musiał jeżdzić albo żeby przychodnia ie musiała wysyłać. Idź do przychodni i poproś o wystawienie faktury na pracodawcę.

Gość justynajsukkkennefmmg
weź sobie adres zakładu pracy i regon na wypadek jakby w przychodni nie mieli tych danych ale skoro nie płaciłaś za badania to firma pewnie jest stałym klientem tej przychodni, więc pewnie będą mieć te dane. Najwyżej na recepcji Ci powiedzą że pracodawca już odebrał fakturę.

Gość gość
Wydaje mi się ze Twoja firma musiala być klientem tej przychodni ;] najwyżej dla wlasnego spokoju , spisz sobie ich dane i tyle. Co do wstepnych badan , zostalam skierowana przez pracodawce do http://medycynapracybielsko.pl/ na badania epidemiologiczne, ktoś może mogłby mi powiedziec w skrocie jak one wyglądają?!