Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lupy

karmienie

Polecane posty

Gość lupy

czy moze dostac osmio miesieczne dziecko parowke

Według mnie najlepiej nie dawać parówek wogóle, wiadomo to co do nich dodają. Ale wiem że można kupić paróweczki z Gerbera chyba, ale dokładnie nie pamietam.

wiesz z czego się robi parówki? ja wiem i nie jem i dziecku bym nie dała.

takie małe dziecko jescze słabo trawi, nie ma wszystkich enzymów i dawanie parówek ze zmielonych skór, ściegien itp to jakaś pomyłka

Gość mama urwisa malego
nie nie może, chyba, że chcesz żeby miało biegunkę i kolkę możesz upiec w domu kawałek mięsa lub kup bardzo dobrej jakości wędlinkę drobiową, taką powyżej 40 zł za kg i daj plasterek wybieraj wędliny bardziej szare niż różowe, różowy ładny kolor oznacza, że mięso nafaszerowali azotanami a parówki nie zawierają w ogóle mięsa tylko tłuszcz i odpadki + zagęszczacze tych parówek wekowanych z Gerbera i innych to może kotu bym dała, ale sama bym nie zjadła, a dzieku to już w ogole, że wam przychodzą do głowy takie pomysły :(

Ja bym nie dała,ale prawda jest taka, że dziecko może taką parówkę zjeść i wcale żadnych wielkich sensacji żołądkowych miało nie będzie. Moja koleżanka daje swoim bliźniaczkom parówki, mają w tej chwili po 9 m-cy. Jedzą, i nic się nie dzieje. Znam też roczne dziecko, które już od jakiegoś czasu codziennie na śniadanie je parówki i też żyje. I w obu przypadkach są to zwykłe parówki, nie żadne tam specjalne dla dzieci nawet.

Gość etarnal
ale nie chodzi o skutki natychmiastowe ale o długofalowe, nie można karmić dziecka śmieciami. potem jako dorosły człowiek raczej nie będzie zdrowe