Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .../,

ci co głosowali na PO i obecnego prezydenta--jesteście zadowoleni????

Polecane posty

Gość jest sie z czego cieszyc
Coraz silniejsza presja Rosji na to, co się dzieje w polskiej gospodarce, jest widoczna od dłuższego czasu. Podczas wizyty w Polsce 1 września 2009 r. premier Putin na konferencji prasowej z udziałem premiera Tuska domagał się zmian w strukturze własnościowej EuRoPol Gazu, tak aby zostały tam tylko dwa podmioty: rosyjski Gazprom i polski PGNiG. Mimo że udział w EuRoPol Gazie polskiej firmy Gaz Trading dawał nam przewagę zarówno w zarządzie, jak i w radzie nadzorczej, polski RZąD ZGODZIŁ SIĘ Z ŻĄDANIEM ROSJAN i rozpoczął realizację tego postulatu. Ostatecznie ZGODZILIŚMY SIĘ NA SZALENIE NIEKORZYSTNĄ DLA POLSKI nową umowę gazową UZALEŻNIAJĄCĄ NAS od dostaw rosyjskiego gazu PO NAJWYŻSZYCH CENACH W EUROPIE aż do 2027 r. z jednoczesnym znaczącym ustępstwem cenowym dla Rosji za tranzyt gazu z Rosji do Niemiec Gazociągiem Jamalskim przez polskie terytorium. Ceny za ten tranzyt są nawet niższe niż te, które płaci Rosja Białorusi czy Ukrainie!!!!!!!!!!!!!! Wreszcie polski rząd nie reaguje na sposób położenia Gazociągu Północnego na dnie Bałtyku na wysokości Świnoujścia, choć wygląda na to, że Rosjanie w porozumieniu z Niemcami chcą utrudnić dostarczanie skroplonego gazu do budowanego właśnie gazoportu. Po informacjach amerykańskich dyplomatów przedrukowanych przez rosyjską gazetę widać jak na dłoni, że Rosjanie realizują swoje interesy w sposób zupełnie bezwzględny przy zupełne pasywnej postawie rządu Tuska, który nie wykorzystuje nawet instrumentów, jakie daje nam członkostwo w UE. Ponadto podczas wizyty wspominanego wicepremiera Sieczina, który przybył do Polski na podpisanie umowy gazowej, zaproponowano mu udział rosyjskich firm w prywatyzacji naszych naszych największych przedsiębiorstw, w tym paliwowego koncernu Lotos. Prywatyzacja Lotosu z udziałem Rosjan oznaczałaby śmiertelne zagrożenie dla płockiego Orlenu, bo Rosjanie, mając dostęp do własnego surowca, są w stanie podyktować takie ceny paliw , że żadna firma nie jest w stanie wytrzymać z nimi konkurencji. Coraz natarczywiej pojawia się więc pytanie, czy Polska powoli nie staje się gospodarczą ruską gubernią.

Gość Zadowolona...
Niech jadą znowu do Ameryki z wielką misją. :D Oni to lubią, bo komicy zawsze w cenie. Jak skomentował któryś redaktor: Misja w USA była faktycznie niezwykle udana. Ponieważ nikt istotny ich nie przyjął, zatem wstyd jest niewielki. :D

Gość wojciech stulejniczak prawdziw
"wojciech stulejniczak - sam żyjesz bezstrosko, skoro uważasz, że kredyt w najgorszym momencie, czyli na wysoki procent by zmniejszył dług. " droga zadowolona. gdzie coś takiego napisałem? proszę, odpowiedz, zacytuj, pokaż w której minucie to napisałem. że co, nie napisałem? ach tak, kłamiesz? to normalne dla idiotów, którym brak argumentów. długi należy spłacić a nie zaciągać je aby spłacić inne i każdy idiota to wie, nawet ty. tyle, że każdy socjalistyczny rząd dąży do tego, by długów było jeszcze więcej w tym twój ukochany PO czy PiS, sam już nie wiem, zresztą to mało ważne bo te partie niczym konkretnym się nie różnią (a jeśli różnią w czymś zasadniczym to proszę, powiedz w czym bo jeszcze się tego nie doczekałem). na więcej razy proszę o rozsądne argumenty (czego socjalistom brakuje) :)🖐️ PS no i ktoś mi zajął nick. pozdrawiam zacofanego człowieczka :D

Gość Zadowolona...
wojciech stulejniczak prawdziw - to Ty mi pokaż, gdzie ja napisałam, że Cię cytuję? :O Skoro uważasz, że PIS lepszy, to musisz wierzyć, że kredyt w stylu providenta pozbawiłby nas długów. żenada..

Gość ananananananna
nie otworzylesz? komu ty chcesz wciskac ten kit?

Gość Zadowolona...
wojciech stulejniczak prawdziw - chciałam łaskawie zauwaźyć, że gra toczyła się tylko pomiędzy PIS i PO, a reszta była bez znaczenia. Skoro uważasz, że PO jest beee, to znaczy że kibicowałeś PIS. Nawet jeśli liczyłeś, że UFO wygra... to kogo to obchodzi?

zadowolona twój pierwszy post na 5 stronie tego tematu: twierdzisz, że ja gdzieś napisałem, że chcę zadłuzyć polskę (ew. coś innego) na wysoki procent. ja chcę, żebyś tylko nie przypisywała mi rzeczy, których nie powiedziałem. i jak śmiesz po raz kolejny kłamać, że ja twierdzę, że PiS jest w jakiś sposób lepszy od PO (lub kogoś innego? kogo?). w życiu nie poprę żadnego socjalisty a droga, którą podąża aktualny rząd właśnie się opiera na coraz większym zadłużaniu. ty sobie ze mnie żarty robisz czy naprawdę to takie trudne do zrozumienia? PS piszę teraz z tego nicka bo wojciech stulejniczak mi ktoś blokuje :D

Gość Zadowolona...
A kibicując PIS i wiedząc o ich walce z PO o kredyty w stylu providenta, to musisz wierzyć że dzięki temu długu by nie było.. :O A prawda taka, że mogłoby być dużo gorzej.. I mielibyśmy teraz za prezydenta ćpuna, który nawet sam to ogłosił. :O

Skoro uważasz, że PO jest beee, to znaczy że kibicowałeś PIS. skoro obaj są tacy sami to muszę wybrać między nimi? już wolę nie iść w ogóle głosować (prawdopodobieństwo, że mój głos coś zmieni jest mniejszy niż że zginę pod kołami samochodu w drodze do lokalu). póki co próbuję uświadamiać takich jak ty socjalistów

Gość Zadowolona...
jem czosnek - a kogo obchodzi, czy ty wierzysz w UFO? Wystarczy odrobinę logiki i już. Do wyboru było tylko PIS i PO. Jeśli nie PO to PIS! Inne opcje sobie daruj... :O

Gość Zadowolona...
Sama należę do innej partii, ale potrafię logicznie myśleć i wiem, że chory psychicznie człowiek to nie jest kandydat na prezydenta.

Gość Zadowolona...
Jakoś nie widzę siebie, jak ganiam z pochodnią codziennie.. Czy ja należę do ku klux klanu? :O

Jeśli nie PO to PIS! Inne opcje sobie daruj... właśnie dlatego w ostatnich wyborach prezydenckich darowałem sobie drugą turę. w pierwszej chodziło tylko o pokazanie siły, rozkładu poparcia. przynajmniej wiem, że w mojej miejscowości jest co najmniej 150 osób myślących podobnie do mnie :)

Gość ananananananna
nie szanuje ludzi ktorzy patrza jak po blazny liza dupe ruskim i okradaja polakow i dalej ich popieraja. wole zeby tym panstwem rzadzil czlowiek ktory (moze nie do konca zdrowy czyt. kaczor) ale pognalby tych skurwialych ruskich smieci. a jak mozna okreslic tuska i komoruska? trzesidupy! boja sie ruskich jak chuj wie czego!

Gość Zadowolona...
jem czosnek - 150 osób? To pewnie z puszczy jesteś? :D

ok 150 głosów czyli nieco ponad 3% głosujących, średnia miejscowość powtarzam: nie zagłosuję na socjalistów 🖐️

Gość ananananananna
chuj mnie obchodza przesiakniete wiara babki

Gość Zadowolona...
[zgłoś do usunięcia] ananananananna nie szanuje ludzi ktorzy patrza jak po blazny liza d**e ruskim i okradaja polakow i dalej ich popieraja." Taaa.. malutkie państewko bez znaczenia dla wielkich państw powinno podskakiwać, jak wysoko się da... ? :O Na nich taki gruby krasnal nie robi najmniejszego wrażenia. Co podskakiwali i coś lepiej było? Tylko nasze mięso odrzucili, przez co państwo straciło mnóstwo kasy. A gaz i tak będziemy od nich brać, bo swojego nie mamy. A oni mięso sobie ściągną skąd chcą. Tyle zrobił gruby krasnal... Szacunku siłą jeszcze nikt nie uzyskał, jeśli jest personą bez znaczenia.