Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość decorations;ss

Biegi w samochodzie. Kiedy wrzuca się 3 a kiedy 4?

Polecane posty

Gość decorations;ss

Pozostałe biegi to wiem ale ta 3 i 4 zawsze sprawiają mi problem. przy jakiej prędkosci moge wrzucic 4 i przy jakies zmienic spowrotem na 3 żeby się nie dusił?

Gość zalezy na co
masz samochod;)

Gość kasskka
musisz to wyczuć- słuchaj silnika. poza tym, to zalezy od samochodu. W peugeocie zmieniałam na 4 od 50km/h poza zabudowanym, jak wiedziałam, że mogę pojechać szybciej. W VW przy ok 62 zmieniam na 4

Gość decorations;ss
na benzyne. jestem młodym kierowcą, dopiero niedawno zdałam prawo jazdy i jeszcze nie wyczułam tego, sprawia mi to problem

ogolnie jest 1-0-10km/h do ruszania, z 1 mozna nawet parkowac, zeby autko nam ladnie zwolnilo 2-10-30km/h-z 2mozna tez parkowac 3-30-50km/h 4-50-70km/h 5-powyzej 70km/h na miescie jezdzi sie na 4biegu, zeby nie przeciazac silnika, ale z tymi biegami to zalezy od samochodu:-)

Gość zalezy na co
musisz wyczuc, biegi zmieniasz jak obrotomierz dojdzie do ok 2-3tys ale to zalezy od koni, silnika, itp

Gość decorations;ss
Ja teraz w zime jezdziłam przeważnie ok 60km na godzine na 4. a jak mi spada poniżej 50km/h to już ma byc 3?

Gość zalezy na co
faithy glupoty gadasz:O bo jak masz np auto w dieslu to nie patrzysz na predkosc a na obrotomierz bo predkosc tu az tak duzo nie znaczy

Gość decorations;ss
nie mam pojecia, to samochód mojego chłopaka

napisz jakie masz auto,ile koni jaki silnik...ja mam 1,6, 101 koni i 4 wrzucam kolo 64km/h,a 5 kolo 83, po prostu jak wchodzi na 3 tysiaki obrotow

Gość zalezy na co
autorko radze w zime ruszac z 2 bo jest lepiej ale miej wyczucie zeby Ci nie zgasl samochod

Gość decorations;ss
Mi największy problem sprawia kiedy zmienic z 4 na 3

bez marki i mocy nikt ci nie pomoze...moj facet ma diesla 2.5 turbo transporter i 4 wrzucam juz przy 43km/h....u mnie autko mniejsze,lekkie i czworke dopiero przy 63km/h

Gość decorations;ss
Frank- a co w tym śmiesznego każdy kiedyś zaczynał, a samochód nie jest mój więc nie wiem takich rzeczy

patrzcie na obroty silnika, jak dochodzi do 2000 wrzucajcie wyższy bieg

Gość decorations;ss
no to ja patrze na obroty silnika jak chce zmienic na większy, ale pozniej nie wiem kiedy mam cofnąc na mniejszy

diesel czy bedzyna? Jaka marka samochodu... musisz słuchać silnika a nie na kafe siedzieć ;) Z jakiego miasta jesteś, mogę Cię pouczyć :)

do zalezy na co: ja tak ogolnie napisalam, myslalam ze osoba, ktora zalozyla ten temat dopiero sie uczy jezdzic, a nie ze ma juz prawko;) jak juz samemu sie jezdzi to sie juz nie patrzy na predkosc tylko na wyczucie sie zmienia;)

przy 2 tysiacach obrotow juz zmieniasz na wyzszy?z tego co wiem optymalnie jest jezdzic na 2,5tysiaka..wiec jezdze w przedziale 2,5-3 tysiaki,a 2tysiaki to dusisz troche...choc moze zalezy od auta..moj przy 2 tysiakach ewidentnie sie dusi

Gość decorations;ss
benzyna. samochód to astra

trzeba wyczuc auto ;P nikt nic innego Ci nie powie. Bo zalezy, czy jedziez pod gore czy z gorki, czy znowu za chwile przyspieszysz czy nie.. Nie ma jednej sztywnej reguly na to..

Nie dusi się. Mam silnik 2,5 benzyna. A w niuni brata zmieniam dopiero srednio przy 3500 ;p Gówniarz twierdzi,ze japonce lubia wysokie obroty..

I ma racje z wysokimi obrotami.. lepiej samochód przytrzymać na wyższych obrotach niż zarzynać go jak traktor jakiś... oczywiście nie popadajmy w skrajności :P

Gość Panikara jakich mało
Ja zmieniam bieg jak obroty są powyżej 2000... Miałam mały problem jak przesiadłam się w samochód bez obrotomierza :D Ale to da się wyczuć i to wcale nie po miesiacach jazdy A też jestem w sumie świeżym kierowcą, niby prawko trochę czasu już mam ale mało jeżdżę