Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezMeldunku.eh

jesli nie jestem zameldowana to moge dostawac listy/paczki?

Polecane posty

Gość bezMeldunku.eh

Mozecie mi powiedziec czy jak wynajmuje mieszkanie i nie jestem zameldowana w tym budynku ... to jesli podam na allegro adres do wysylki tam gdzie teraz mieszkam bez meldunku czy do mnie dojdzie ten list? np list polecony ekonomiczny. albo zwykly list. konkretnie paczka?

dojdzie, na poczcie bedziesz musiałą pokazac dowód i po nazwisku Ci wydadza paczkę, ewentualnie bedzie ja mogła odebrac osoba zameldowana przy danym adresie

Gość bezMeldunku.eh
no troche sie boje bo zaplace..a to nie dojdzie>he?

kurde dojdzie, czemu ma nie dojsc? adres to adres, kogo to obchodzi, ze wynajmujesz to mieszkanie? ja tez wynajmuje i wszystko co kupilam przez internet, doszlo

Gość bezMeldunku.eh
no bo ten facet od ktorego wynajmuje to mieszka 10km od tego miasteczka. kurde troche sie boje... bo jak nie bedzie mnie w domu? to co bede leciala na poczte i pytala codziennie czy jest paczka? hmm. chyba jednak podam adres tam gdzie jestem zameldowana..najwyzej mamusia bedzie musiala mi paczki przywozic ..jak robi to do tej pory:D dzieki za odp. pozdro .buzka

oooooo, i w vczym tkwi problem? wszystcy mówią że paczka dojdzie a Ty sowje, jak wolisz żeby mam Ci woziła, to nie zawracaj ludziom głowy...

Gość bezMeldunku.eh
a jak nie ma mnie w domu? wiem idiotka ze mnie. no ale zaryzykuje. ;-)

Gość baskabas
jak cie nie bedzie w domu, to listonosz zostawi ci awizo. zabierasz je na pczte, dajesz dowod osobisty i tak jak ci wczesniej mowili - po nazwisku ci zidentyfikuja i wydadza paczke. od kilku lat wynajmuje mieszkania w roznych punktach miasta, adres w dowodze mam z domu rodzinnego i nigdy nie bylo zadnego problemu.

Gość nie zawsze tak łatwo
Faktycznie zazwyczaj wystarczy dowód osobisty. I wydadzą nam przesyłkę. Niestety- nie zawsze- tzn. nie na każdej poczcie. Bywa tak, że pani na poczcie odmówi- ze wzg na inny adres w dowodzie. I wtedy taką przesyłkę może odebrać jedynie osoba zameldowana pod rzeczonym adresem. Sugeruję więc przejść się na właściwą pocztę i zapytać jak to u nich jest- żeby się później nie zdziwić.