Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soniaa323

jestem w ciąży??

Polecane posty

Gość Soniaa323

hej wam wszystkim ; ** Byłam niedawno u ginekologa i on zlecił mi badanie takie jak : -morfologia -glukoza -mocz -WR -grupe krwi+RH -odczyt coombsa nie powiedział mi czy to ciąża,ale cos tam w spomniał o 10 tyg czy jesli zlecił mi te badania to on moze juz wie ze jestem w ciąży .. Mam 16 lat i nie znam sie na tych rzeczach

Gość czipsy z Biedronki
tak, wie, na podstawie nazw badań z kartki :O Morfologia - jedno dziecko Glukoza - bliźniaki o dżizas :O Skoro tak cię to nurtuje, to dlaczego jego od razu nie spytałaś? :O Poza tym, w 10 tygodniu ciąży miałabyś objawy, których nie sposób przeoczyć. Jak się domyślam: uprawiasz seks? :O

Gość Ja jestem Patrycja :)
W 10 tc wcale nie trzeba mieć żadnych objawów których nie sposób przeoczyć :O Ja jakoś w dwóch ciążach nie miałam. A co do badań do odczyn Coombsa to badanie na przeciwciała które robi się w ciąży...

Gość hermisia
Zrób test (10 złotych) skoro nie zapytałaś lekarza i będzie jasne. A swoją drogą to chyba była jakaś dziwna wizyta.

Gość Soniaa323
Ja mialam jakieś objawy ,ale nie wmawiałam sobie ze to ciąża,a teraz jak mam robic te badania które wykonuje sie w czasie ciąży to chyba juz jest wszystko jasne

Gość czipsy z Biedronki
Wydawało mi się, że brak okresu raczej daje do myślenia... Zwlaszcza w 10 tygodniu To ty jesteś w ciązy, czy nie? :D Mętnie piszesz.

Gość Soniaa323
Wiem bo lekarz dokładnie nie określił i sama mam mętlik w głowie ..... Zlecił mi tylko te badaniaa

Gość czipsy z Biedronki
Ale czego lekarz nie określil? 10 tygodniową ciążę bez problemu widac na USG!

Gość Soniaa323
Ja nie miałam USG robionego tylko mnie zbadał wgl to jakis dziwny facet z niego ....

Gość czipsy z Biedronki
No a teraz ty jesteś dziwna z tym podejściem.

Gość Soniaa323
Ja w cale nie jestem dziwna ....

Gość czipsy z Biedronki
Nie, wcale :D Idziesz do gina - po co? Jesteś w ciąży, czy ot tak sobie poszłaś? Wracasz do domu i nie wiesz, po co masz zlecone badania, bo nie chcialo ci się pytać lekarza. A na koniec stwierdzasz: dziwny jest.

Gość nie każdy ginekolog
ma w gabinecie usg, ale mógł cię skierować na takie badanie i w ogóle jak to nie powiedział ci konkretnie co podejrzewa? To mnie właśnie wkurza - w lekarzach, zwłaszcza państwowych, że łaskę robią, że coś mówią, a w pacjentach - że się nie dopytują, jakby się bali, tylko nie wiem czego: lekarza, czy diagnozy :o

Gość Soniaa323
Pytałam sie lekarza a on tylko głową kiwno i zawołał połozna zeby wypisała mi skierowanie i kazał mi przejsc z położną go pokoju i to wszystko

Gość Soniaa323
nie każdy ginekolog masz racje to jest wkurzające byłam ale sie nic nie dowiedziałam ...zlecił badanie i za 2 tyg mam do niego sie zgłosić z tymi badaniami

Gość czipsy z Biedronki
Trzeba było spytać jeszcze raz, no ale rozumiem, że jak się ma 16 lat, to się tego nie wie - piszę niezłośliwie. A poza tym w kółko pomijasz odpowiedź na moje pytanie o ciążę :D

Gość Soniaa323
No nie wiem ale wydaje mi ze jestem ..wiem wiem dziwne to jest

Gość czipsy z Biedronki
:D coraz bardziej zaczynam podejrzewać prowo :D A na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Gość Soniaa323
prowokacje ha ha ha zadnej prowokacji tu nie ma ; * podstawy są takie : -Badania -brak miesiączki -Ból po bokach -bóle takie jak przy miesiaczce itp

Gość czipsy z Biedronki
Robiłaś test ciążowy? Badanie USG albo test z krwi? Czy to tylko taka twoja "ciążowa fantazja" pt. jak mi się okres spóźnia, to na bank ciąża?

Gość Soniaa323
robiłam badanie które wypisałam ..test tez robiłam ale ja osobiscie im nie ufam ! i zadna moja fantazja

Gość czipsy z Biedronki
To po co to pytanie w tytule topiku??? :O Nie ufasz testom (plytkowym jak się domyślam), ale nie robiłaś testu z krwi przez 10 tygodni albo USG?

Gość Soniaa323
nie ..nie robiłam test z krwi robiłam w piątek a odpowiedz dostane w poniedzialek..

Gość chrupki z Tesco
coś ściemniasz Sonia. ile ma Twój chłopak, kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę, ile dni trwają cykle?? Byłaś już kiedys u ginekologa? Kiedy uprawiałaś seks, zabezpieczaliscie sie? Rozmawiałaś z mamą? Czy to wszystko tylko ci sie śniło?

Gość czipsy z Biedronki
Dobra, dla mnie to i tak dziwne... No chyba, że masz baaardzo nieregularne cykle i brak okresu nie wydawał ci się podejrzany aż tyle czasu.

Gość Soniaa323
nie nic mi sie nie sniło ! moje cykle trwają 30 dni ..nie..nie zabezpieczalismy sie ...

Gość Soniaa323
tak rozmawiałam z rodzicami... byłam nie dawno u ginekologa poraz 1 w życiu

Gość Soniaa323
moja ostatnia miesiącz była 2 listopada.....

Gość czipsy z Biedronki
Ja pierdzielę i nie robiłaś testu z krwi ani nie byłaś u gina? :O Lepiej zamilknę, bo tragedia.

Gość Soniaa323
ha ha ha ; * nie nie robiłam ! hahaha