Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obchodzacyswieta

Obchodzicie Walentynki?

Polecane posty

Gość obchodzacyswieta

Czytałem artykuł na portalu sonda24.pl o walentynkach. Pisali tak: Niektórzy sądzą, że w imię pielęgnacji rodzimych tradycji należy wyprzeć się tego święta? Raczej nie. Może lepiej stare tradycje pielęgnować, a obce traktować jako te wzbogacające rodzimą kulturę, szczególnie kiedy dotyczą takich tematów jak miłość . Wszak żyjemy w czasach globalizacji. Co sądzicie? Obchodzicie walentynki?

Walentynki to nic złego. Dla niektórych to świetny czas. Dużo w tym komercji, co prawda, ale nie trzeba się od razu tego wypierać. Jest coraz więcej nierodzimych tradycji, to chyba nic złego?

Osobiście też nie obchodzę walentynek z oczywistego powodu :P

Gość tak pewnie, że taaaaaaaaaaaaaa
Pewnie, że obchodziłam. urozmaicają życie. Powodują, że ludzie są sobie bliscy. w koncu pracują są daleko..takie swieta zblizają.. podobnie dzien kobiet:)

Gość tak pewnie, że taaaaaaaaaaaaaa
Nie musisz poddawac sie komercji..Nikt ci nie kaze kupywac kubkow misiow serduzek:O czekoladek:O wymysl cos sam..napisz opowiadanie, wiersz, zrób laurkę:D zrób fotkę itp.. wez garsc płatków rózy wsadz do worezka i napisz to dla ciebie

Gość obchodzacyswieta
Ok. racja co piszą na sonda24.pl ale ja pomimo tego nie obchodzę. Komercjalizacja, tandeta import z USA

Gość obchodze jak kazde swieto
czy panstwowe (np Niepodleglosci), czy koscielne (3 kroli) czy komercyjne (walentynki) czy koscielno-komercyjne (boze narodzenie) - obchodze szerokim lukiem.

Gość kaligulator
Tak. Czemu nie. może tandetne, skomercjalizowane, ale fajne

Gość zaskoczona ogłoszeniem
a ja w tym roku nie!!! nie wiem czemu ale nie chce!!!

Gość ja obchodze cały rok
swiento :) walentynek

Gość ja obchodze cały rok
bo pracuje na budowie i ciagle wale w te tynki :)

Gość aligatorrek
NIE

Gość kkkiiikkkaaa
bardzo różnie. Ogólnie uważam święto za debilne i smieszne, ale jak mamy akurat w tym dniu czas to jakos je obchodzimy. W zeszłym roku mój mąż pracował, więc odpadło, ale 2 lata temu oboje mieliśmy wolne i zrobiliśmy sobie kolację z winkiem:) Oczywiście nie przyszłoby mi do głowy na siłę rezerwować stolik w restauracji, zwłaszcza, że ceny są wywindowane i trudno znależć miejsce, albo odprawiać inne tego typu cyrki. Pracowałam kiedyś z dziewczyną, która koniecznie w walentynki musiała brać urlop bo to "takie ważne święto" i oni muszą gdzieś wyjechać:)

Gość kkkiiikkkaaa
No ja tez tak uważam, ale jak się zdarzyło, że akurat w tym dniu mieliśmy wolne, to czemu nie? Zrobienie kolacji to nie jest jakiś megawysiłek, do tego kupić winko i jest fajnie:) Natomiast w życiu nie dałabym się naciagnąc na otaczającą komerchę czyli "wyjazdy walentynkowe", kolacje w restauracjach, kiczowate czekoladki w kształcie serca i inne pierdoły:)

Gość valentineeeeeeeeee
a ja uważam, że b.miłe:) Do dziś mam walentynki-kartki które dostałam z okazji walentynek na przestrzeni lat;) Jest co wspominac:)

Gość kkkaaannnjik
Czasami - jak mam z kim

Gość tłinkiłinkii
Obchodziłem kiedyś, ale z czasem jakoś z tego wyrosłem. To dobre dla młodych.

Gość gosskaa32
Uwielbiam Walentynki - mój mąż zawsze bierze wtedy wolne i razem spędzamy czas. Teściowie albo rodzice zajmują się dziećmi, a my rozkoszujemy się wspólnym dniem. W tamtym roku zorganizował mi wspaniały wieczór, więc ja tym razem postanowiłam, że tak spędzimy Walentynki: https://www.podarkinakartki.pl/p195_kolacja_dla_dwojga_w_jaskini_wierzchowskiej.html Co o tym myślicie?

Gość boemati
nie obchodze,bo to jest konsumpcjonistyczne pseudoswieto cos jak halloween

Nigdy nie obchodziłam, bo jeszcze się nie zdarzyło, żebym 14 lutego była w Polsce. Zresztą teraz i tak chłopak mnie rzucił, więc już zupełnie mam to gdzieś.

Gość gość
Tak, razem z chłopakiem jedziemy na romantyczny wypad do szczecina i zarezerwowaliśmy sobie http://hotel-vulcan.pl/imprezy i już nie mogę się doczekać, może będą oświadczyny?

Gość gość
Obchodzimy, bo każdy powód do świętowania jest dobry a mąż ma dodatkowo urodziny 14ego! :) Jedziemy do Gdańska, bo tam się poznaliśmy na studiach. Znaleźliśmy fajny pakiet dla par - w hotelu Amber http://amber-hotel.pl/project/pakiet-romantyczny/ chcemy skorzystać ze spa tylko dla nas :)

Gość Natunia2
Ja bardzo lubię walentynki ;) Lubię okazywanie uczuć codziennie, ale w ten dzień jest to jakieś takie bardziej wyjątkowe. Szukam zawsze fajnego sposobu, na spędzenie tego czasu. W tym roku z mężem zdecydowaliśmy się na kupienie fajnej oferty w Samui Spa w Warszawie. Idziemy na masaż dla dwojga w blasku świec i z szampanem. Brzmi to super romantycznie ;) Miejsce jest fajne, więc jestem pewna, że się nie rozczarujemy. Warto się porelaksować z kimś bliskim ;)

Pewnie, że obchodzimy :) Ja już dostałam nieco wcześniej prezent na Walentynki. Tym razem chłopak się postarał i kupił mi portfel skórzany Money Kepper. Bardzo fajny prezent, sam prezent świetny, porządnie wykonany, będzie służył mi przez lata. Akurat taki jak chciałam, dużo miejsca na karty różnego rodzaju, przegródka na zdjęcia. Jeżeli nie macie pomysłu na prezent to portfel tej marki będzie w sam raz. Uwierzcie mi ;)