Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciówkaaaaaa

Niemiecki!

Polecane posty

Gość gosciówkaaaaaa

MMusze napisac pocztówkę na niemiecki, pomóżcie! poprawcie błędy;* Pisałam z translatorem a wiadomo translatory nie sa idealne. Pomocy! Jak ktoś dobrze umie niemiecki to niech mi pomoże;* po polsku: Jestem na wakacjach z koleżanką w Chorwacji. Jesteśmy tutaj juz tydzień. Bardzo nam się tu podoba. Mieszkamy w Medulinie i codziennie chodzimy nad morze żeby się wykąpać. Każdego wieczoru włuczymy się po mieście,tam życie zaczyna się dopiero wieczorem. Wczoraj zjadłyśmy kolację w Sandrze . Kelnerzy w restauracji są bardzo mili tak jak i wszyscy chorwaci a spożywane owoce morza i ryby świeże. Dzisiaj byłyśmy w Puli i zwiedzałysmy koloseum. Mało co siedzimy w hotelu bo większość czasu spędzamy na mieście lub nad morzem. Jutro idziemy kupić pamiątki. Niedługo się zobaczymy . Pozdrawiam i całuje. po niemiecku: Ich bin im Urlaub mit einer Freundin in Kroatien. Wir sind hier schon in der Woche. Wir mgen es hier. Wir leben in Medulin und jeden Tag gehen wir ber das Meer zu baden. Jeden Abend włuczymy der Stadt, wo das Leben beginnt erst am Abend. Gestern a Abendessen Sandra. Kellner in Restaurants sind sehr nett, wie alle Kroaten und gegessen Meeresfrchte und frischen Fisch. Heute waren wir in Pula und zwiedzałysmy Kolosseum. Es gibt wenige Dinge, sitzen im Hotel, weil die meiste Zeit verbringen wir auf die Stadt oder das Meer. Morgen werden wir um Souvenirs zu kaufen. Um zu sehen, bis bald. Gre und Ksse.

Gość znam niemiecki lepiej niż Ty
jest tu cała masa błędów, ale nie chce mi się tego poprawiać, bo to niesprawiedliwe, żebyś dostawała dobrą ocenę za cudza pracę.

Gość gosciówkaaaaaa
no dzięki bardzo, forum jest do tego żeby pomóc! wątpie że nie znasz niemieckiego bo jakbyś znał to byś pomógł!

żeby pomóc owszem, ale nie żeby odwalić za kogoś całą robotę! A ja nie zamierzam niczego Tobie udowadniać. :D jak chcesz, zeby ktoś to za Ciebie od nowa napisał to idź sobie na jakieś 'niemieckie' forum.

Gość grzeczniej gówniaro
nie dość, że leniwa, to jeszcze bezczelna :O byś lepiej zaczęła ładnie prosić, to może ktoś się zlituje

Gość w y p i e r d a l a j ........
Forum nie jest od odwalania zadań domowych za leniwe gimgówna

Gość Marzenka 1994
Buhahaha :D Ja też znam niemiecki, a nie będę za ciebie nic robiła :D Co to ma być za tekst, że jeśli ktoś umie, to pomoże, a jak nie pomoże, to nie umie? :D :D :D Nam się po prostu nie chce marnować niedzieli na twoje Hausaufgaben

Gość ten tekst jest mierniutki
a twoje zachowanie bezczelne.

Gość gosciówkaaaaaa
to po cholere odpowiadacie jak nie umiecie/możecie pomóc ?? to jest dla mnie mało logiczne. Ja nie chce żeby ktoś pisał to dla mnie od początku tylko żeby ktos poprawił błędy... co za społeczność...

Gość Jacekplacek z Koniczynki
jesteś śmierdzącym leniem i dlatego ci nit nie pomże

Gość Marzenka 1994
To napisz sama. Wtedy poprawię błędy. A ty wkleiłaś tekst do translatora, teraz ja poprawię błędy i ty dostaniesz piątkę za nic, taaaa? :O

Gość studiujjje w niemczechhhhhhhhh
Ich bin im Urlaub mit einer Freundin in Kroatien. Wir sind hier schon seit eine Woche. Es gefaellt uns hier. Wir leben in Medulin und gehen jeden Tag in das Meer zu baden. Jeden Abend gehen wir in die Stadt, wo das Leben erst am Abend beginnt . Gestern haben wir das Abendessen in Sandra gegessen.Die Kellner im Restaurant sind sehr nett, wie alle Kroaten und auch Meeresfruechte und Fisch waren sehr frisch. Heute waren wir in Pula und haben Kolosseum besucht.Wir verbringen unsere Zeit nicht so oft im Hotel sondern gehen in die Stadt oder ins Meer. Morgen gehen wir die Souvenirs zu kaufen. Wir sehen uns bald. Gruesse und Kuesse von mir :).

Gość ten tekst jest mierniutki
tylko poprawił błędy:D czyli prawie wszystko:D

to ue to oczywiscie u z kropkami oe o z kropkami itp :p

w tamtym niektore zdania nie mialy sensu :S:S i nie ma tez sensu tlumaczyc tak bo wychodza pierdoly :D:D:D

Gość ale byków pani studentko
:D

so also bitte schoen und vergiss nicht sich die Fehler zu merken und nicht einfach alles abzuschreiben :p

no wiez skoro od urodzenia tu jestem haha, masz poprawnie , milego dnia ;)

nie jest poprawnie :D co z tego, że mieszkasz tam od urodzenia? :D niektuszy ot órotsenia som polakami i tesz ropiom buendy

"niektuszy ot órotsenia som polakami i tesz ropiom buendy" ❤️ :D

bo gdybys potrafila to bys sama napisala ale niestety nie wiesz jak.. do autorki, pamietaj ze nie da sie nic slowo w slowo przetlumaczyc... dlatego wychodza glupoty :)

:D

kolejna idiotka, która myśli, że jak ktoś nie chce wspierać leniwego gimgówna, to znaczy, że sam nie umie :D

Gość gosciówkaaaaaa
dzięki;)

przynajmniej autorko dalas tekst, probowalas tez przetlumaczyc a do ciebie to wez se przetlumacz to co napisalam po niemiecki potem i moze skapujesz :S

Scheisse! verzeih' mir, ich hab's nicht gesehen! :D ich blinde, alte Kuh! :O aber du koenntest ruhig mehr Fehler machen, damit die Kleine besser merkt, dass man nicht abschreiben soll ;)

wow juz tlumaczyla :D milego dnia ;)

Gość prawdziiiwaowieczkaboza
Wiecie - - jakies pracowite dzieci tu mamy/młodzież. W niedzielę odrabiają zadanie domowe - dobry żart jak sobie wspominam WIĘkSZOŚĆ swoich lat nauczycielskich. I wiecie - teraz DO MNIE pretensje o ksiązki NIEMIECKIE - no wiecie co - ze śmiechu umieram (przez łzy) - w końcu ta anglistką byłam i normalnie trzeba było BŁAGAĆ WRĘCZ żeby ktoś na ocenę celującą przeczytał jakąś ANGIELSKĄ książeczkę. No to niemieckie będą czytać. A na dodatek JA!!! uważam, że ksiązki najpierw powinny być w bibliotece, a dopiero później w księgarni bo WPIERW trzeba móc je sobie wypożyczyć by np. cos sobie kupić. Nowości zwłaszcza - niech jakiś milioner się ulituje i jakąś bibliotekę założy, co nie? Ciekawe kto tam będzie chodził. STARE BABCIE. A przecież książki W POLSCE można kserować to sobie biedni skserują bo ja co ja kupie przez neta - I ZA ILE. Bez przesady. Poza tym na coś dużego i tak by sie nie zgodzono. No to musiałaby być jakaś niemiecka sieć księgarni w Polsce - a są takie? Mają pewnie super księgarnię i koniec. A reszta nikogo nie obchodzi i tyle. Bo wiecie - gdyby ta młodzież szkolna książki czytała rzeczywiście NA MOICH LEKCJACH przynajmniej to faktycznie można do mnie mieć pretensje, ale u mnie nikt nigdy niczego nie czytał. Raz czytałam z całą klasą na koniec roku szkolnego to jeden chłopak skserował wszystkich książkę i razem czytaliśmy. To też było źle moim zdaniem bo trzeba było mieć TEATRZYKi i na role czytać oraz grać, ale nie miałam teatrzyka dla całej klasy to czytaliśmy sobie książkę i rozwiązywaliśmy ćwiczenia do tekstu bo takie rzeczy miałam. Już na lekcji czytałam z odpowiednią klasą, zeby przez wakacje sobie gdzieś poszli wypożyczyć lub cos kupili i PRZECZYTALI. Tyle. I proszę do mnie nie mieć o nic pretensji bo to była jedna klasa na dziesięć. inna by mnie ZABIŁA jakby po wystawieniu ocen cokolwiek musieli robić. A oni chcieli. Ale to żadne się niemieckiego i tak nie będzie uczyć ani orginałów kupować. Przykro mi.

gleichfalls ;)