Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciówkaaaaaa

Niemiecki!

Polecane posty

Gość niuiui
studiuje w niemczech napisala poprawnie ale jak zwykle znajdzie sie na kafe jakas madrala ktora bedzie najmadrzejsza hahahahhaha :D:D:D

Gość ale byków pani studentko
O matko, teraz kolejna nie zrozumiała dowcipu :O Nie jestem sama :D

Gość niuiui
ale bykow pani studentko ta ta to ty jestes najmadrzejsza wlasnie :D

Gość ale byków pani studentko
Tamto nie jest poprawnie, dziecino, i sama studentka to przyznała, jak widać :O

Gość prawdziiiwaowieczkaboza
Wiecie - przynajmniej wiedziałam kto jak czyta bez przygotowania. Tyle z całości. Każdy po zdaniu czytał i było. A resztę mieli sobie doczytać w wakacje bo ksiązka była raczej trudna. O duchu czytaliśmy książkę. O duchu w zamku. I tyle. A kupić to to 30 zł. Ja sama dostałam to w prezencie i tyle. Jakby ktoś wszedł to bym powiedziała MATERIAŁY DODATKOWE - są takie - pisze PHOTOCOPIABLE - to można używać. Jakby trzeba było to DOPISAĆ takie coś polecam na kompie i tyle. Bo reszta bez sensu i tyle :( ps. a nauka języka tak idzie wszystkim, że wsredniej W SREDNIEj - musiałam dosłownie za swoją kasę kserować wszystkim słowka z gimnazjum. I wiecie - to zdali, ale weż książkę porządną - akurat by zdali. I dlatego mnie z tej szkoły nie wyrzucili - przez książki. Bo ja szanuję książki właśnie. I nikt mi nie da rady nigdy z tego powodu i ja to wiem bo większość polskich podręczników jest KIJOWA DO DZIŚ i koniec. A ja zawsze szanowałam książki i jedyne co miałam to sie zakłamanymi wariatkami nie przejmować wiele lat temu tylko 2 fakultet sobie NORMALNIE robić i tyle. A tak też mam ale mogło być znaczeni lepiej i wszystko inaczej i dawno by mnie w Polsce nie było oraz takich postów bym nie pisała. Bo nie i już.

I powiem wam zawsze będę na Niemców nadawać i koniec. I zawsze wszędzie powiem, że jak widzą Turka w pracy to jeszcze zniego zrobią pedała jak jest sam - tak ich interesuje jakakolwiek moralność, że ŻAŁUJĘ dosłownie, że widziałam w nich nazistów bo wiecie kim oni są? STADO JAKIEJŚ DZIKIEJ RASY Z LASU. Polaki są wilki to oni nie wiem kim mogą być? HIENY. Dosłownie :( Bo to są takie HIENY. I tyle. I się nikomu nie dam. I wam radzę to samo - jakieś pierdy o nich - dajcie spokój. A ta Anglia tez zdezelowana umysłowo równo i jeszcze prawei 600 zł za autokar w jedną stronę - zostaje nazbierac na porządną podróż samolotem i się wynieść z tego syfu RAZ NA ZAWSZE. Naprawdę. I tak zrobię! Zobaczycie Bo tak mam już dosyć całego zerstwa zwanego EUROPA. I tak to wszyscy oleją i w końcu będzie tu bieda aż piszczy - tak powinno być i koniec :(

Ich bin im Urlaub mit meiner Freundin aus Kroatien.Es gefllt uns hier sehr.Wir wohnen in Medulin und gehen tglich ans Meer um zu baden.Jeden Abend machen wir uns einen Stadtbummel denn dort beginnt das Leben erst am Abend.Gestern haben wir das Abendbrot in Sandra gegessen.Kellner im Restaurant sind sehr hflich,so wie alle Kroaten.Die von uns gegessenen Meeresfrchte und Fische sind frisch.Heute waren wir in Pula und und haben Kolloseum besichtigt.Wir sind in Hotel nur selten denn die meiste Zeit verbringen wir in der Stadt oder am Meer. Morgen kaufen wir die Souvenirs.Wir sehen uns bald.Gre und Ksse.

Gość studiujjje w niemczechhhhhhhhh
haha niegdzie sie nie przyznalam Bozeeee idtiotko :S

sich di Fehler zu merken: jej bledy nicht abzuschreiben: moj tekst dziewczyno :D

J.. cos tam aus Kroatien znaczy z Chorwacji :p

autorko zalezy jakie zdanie, jak jest napisane to bedzie in das meer albo am meer. zebys sie nie zgubila :P

Poza ty,m słuchajcie na nich trzeba bardzo uważać wszystkich bo są DOKUMENTIE pokłóceni. Ksiązki mają oni pięknie, ale HISTORYCZNIE oni sa od Gutenberga. jest nawet w necie takie coś GUTENBERG PROJECT i tam jest CAŁE MULTUM SKIĄZEK ZA DARMO. No nie takich, że sobie coś poćwiczycie, ale... poza tym wiecie jakby IM zależało na języku to naprawdę TROCHĘ tych e-booków mają wiecej. No przysięgam. Chociażby te wielkie ich dzieła wszystkie - wszystko po angielsku jest w sieci a w niemeickim? No bo wiecie - ile to nowości w tej bibliotece. No to sobie sprawdżcie. Ja np. swego czasu szukałam on-line Bibel i kurde - 3 dni czasu zanim coś znalazłam po niemiecku. Później coś tam szybciej znalazłam, ale to powinni na DVD drukować -ja nie wiem - dla mnie to nie ma sensu wszystko. To weź gazetę z Netu i tyle. Reszta jak w Niemczech do księgarni pójdziesz i koniec. BIBLIOTEKA ma sens i wtedy ON-line musieliby coś robić i na koniec księgarnia. Taka kolejność już teraz bo co - ile w tej księgarni książek, ludzi ile? To jest nierealne. Biblioteka jest realna, ale księgarnia jest w ogóle nierealna moim zdaniem. Jeszcze internetowa. No chyba , że w 1 mieście pod kontrolą, ale zajob wtedy taki jak w orginale na pewno - to ja dziękuję pięknie i koniec.

Nie wiem jakie z nich zrobić zwierzęta - jakieś większe od wilków - TAPIRY może? Jakieś wymarłe zwierzęta leśne STRASZNE. Jakieś leśne nosorożce, mamuty mniejsze - nie wiem. Straszne - coś jak wilk tylko większe i tyle. Nie ma takich zwierząt. Oni je stanowią sami w sobie. jak dla mnie :(

Wiem,że aus Kroatien to z Chorwacji,a w Chorwacji to oczywiście in Kroatien,ale zdawało mi się,że dziewczyna napisała by przetłumaczyć z Chorwacji.

Nie wiem - może przesadzam, ale wiecie - już tu kiedyś pisałam, że w Chinach z papieru było wszystko, ale nie ksiązka. Inny alfabet. I ja nie mogę ich poprzeć jako NAUCZYCIELKA, że książka to papier - co ja bym za nauczycielka była jakbym powiedziała KSIĄŻKA TO PAPIER. Teoretycznie OD BIEDy do tej szkoły zawsze mogę jeszcze wrócić i co ja powiem tym uczniom? Książka to papier? Bez przesady. Powiem, że książki przyspieszył Johan Gutenberg co zrobił ruchomo czcionka drukarska co byla jedynym chyba wynalazkiem Niemcow za 1000 lat bo oprocz Krzyzakow, Hitlera i innej rasy oraz kasy to tam nie ma niczego. No niemieckie ksiązki. A reszta? Maszyn też nie wymyslili - no naprawdę jedynie ta ruchoma czcionka drukarska i koniec. Bo wiecie - przez nich jeszcze mi kompa ukradną i na tym się skonczy. Tacy są. A swoją drogą nie wiadomo co mają do tego Gutenberga - może ich opierdział kiedyś? Nie wiemy - w każdym razie NIE ISTNIEJE. Czemu? Gwiazda i to tak go zgasili. Za to Hitler istnieje. No ja bym proponowała im to wymienić, ale... a niech robią co chcą nie? W końcu sa namber łan - przynajmniej obecnie.

Mnie się po prostu umlauty nie wyświetliły,rzeczywiście nie za ciekawie to wygląda.Jeśli chodzi o am Meer i ans Meer to oczywiście wiem,że w tym pierwszym jest Dativ,bo nad morzem,a w drugim Akkusativ,bo nad morze.

Ja osobiście napiszę wam ja to wszystko ZBOJKOTUJĘ cokolwiek tu będzie - fuj! nawet na to nie spojrzę - zero uczciwości i koniec. We wszystkim. BO JESTEM NAUCZYCIELKĄ i koniec. I tą nauczycielką jestem sobie choć pewnie do szkoły nie wrócę nigdy i koniec, dlatego sie żle zachowywałam BO MNIE WSZYSCY WPIERDZIELALI i to koniec. I ja mam rację i nikt więcej tam - niech sobie te książki ZEŻRĄ - dosłownie. I fakt - jest to tylko PAPIER. I owszem. ALE W ŻYCIU. W szkole bez książki cięzko. Cokolwiek to jest. POWINNA być. Wiec ja nie mogę tak myśleć - poza tym dalej i dalej - ile kto sie uczył i co w życiu robił, co przeżył. JA SIE SZANUJE PO PROSTU i koniec. Dla mnie Niemcy to banda kryminalistów i koniec. Są rzeczy ważniejsze i tak sie należy ustawić - niż ksiązki. No ale jak ktoś się uczy, studiuje i tak dalej. Ale Niemcy to jest BUDA JEDNA dla mnie. Nic tam więcej nie ma. I tyle. I wiecie - na szczęście mogę tam iść do sklepu spożywczego i tyle mnie jakieś książki obchodzą. Także niech se robia co chcą, ale i tak uważam, że ja powinnam mieć te książki. Jednak niech se to zeżrą wszystko wszyscy wiecie - pozabijają sie i beze mnie. Koniec. Zwłaszcza jak będę mieć CO JEŚĆ w życiu bo jak nie to oberwą - bo oni coś dla Polski chcą zrobić. TO niech się wyniosą do Niemiec wiecie - będzie mniejszy KRYMINAŁ. To raz, a dwa - tylko jak ktoś bibliotekę otwiera to robi coś dla Polski. Księgarnia to jest biznes - zarobek czyjś i koniec. Za wszystko sie płaci i to słono. I co dalej MNIE TO W OGÓLE NIE INTERESUJE - ja w Polsce żadnej niemieckiej ksiązki nie kupię i koniec. Najwyżej gazetę i koniec. No ale nie moja sprawa. Mnie gazeta ZUPEŁNIE wystarczy.

Gość deutsch_sprechen
Polecam prace pisane w jezyku niemieckim przez: Anna Platzek !! Świetna robota, 100% zadowolenia Bardzo dziekuje. Bede panią polecać innym na przyszłość !! Wypracowania na dowolny temat dla szkół podstawowych, gimnazjów, liceów. Opowiadania pisane własnymi słowami o wydarzeniach przeczytanych lub usłyszanych. Opowiadania i rozprawki na podstawie lektur. Opowiadania z wkomponowaną rozmową postaci-bohaterów. Nie ma mowy o kopiowaniu prac z innych źródeł