Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nepheutess

jak powiedzieć bogatemu wujkowi że nie chce się jego pieniędzy

Polecane posty

Gość nepheutess

moj wujek zarabia troche pieniędzy i po śmierci mojej matki stwierdził że będzie mi i mojej siostrze , tak jak i swoim córką, wpłacał kieszonkowe co miesiąc. od poczatku nie nie byłam na to chętna, bo nie potrzebuje kasy i nie lubie jak ktoś mi ją daje od tak, jest mi głupio. dostaje już tak te pieniądze przeszło rok, uzbierało się kilka tysięcy, mam je i nie wydałam ich. chciałabym by więcej ich mi nie przesyłał, ale nie wiem jak to powiedzieć, co zadzwonić , podziękować i powiedzieć że nie chcę - takie nie grzeczne. doceniam to , że chce pomóc, ale mi jest głupio, z tego powodu też nie zdobyłam się nigdy by zadzwonić i mu wprost podziękować, co też jest dość nietaktowne. najchętniej bym mu ta kase wzrócila. wiadomo że pięniądze , a rodzina to nie prosty temat i nie wiem jak i co wyraźnić , że nie chcę wiecej czegoś , czego nie potrzebuje, tak by nie urazić jego.

Gość chomikuj na koncie
NIe wiesz, co będzie ,może się przydadzą. A jak nie, to zawsze możesz przeznaczyć na jakiś szlachetny cel (a choćby pomóc komuś innemu z rodziny).

skoro sam sie zaoferowal z pomoca to korzystaj czasy sa niepewne a dodatkowa gorka gotowki w niczym jeszcze nikomu nie zaszkodzila :)

Gość potrzebujepieniedzyodzaraz
i mam ciagle wydatki, wypadek, zdrowie i nie ma sil psychicznych juz na wszystko i mi ani grosz z nieba nie moze spasc :(((((((((( moge ci podac moje konto kazdy grosz jest potrzebny

Gość ja lubie njk
daj te pieniądze mi, ja będę wiedziała co z nimi zrobić:)

Gość nepheutess
sama nie jestem bogata, studiuje dziennie i nie pracuję, a ojciec jest bezrobotny, ale mogę żyć bez tej kasy , chodzi o te poczucie zależności, nie chce byc niewdzięczna, ale nie wiem jak wyrazić to co chce

Gość gha
Śpróbuj tak"wujku ja sobie jakoś radzę ale jest laska którek Twoja kasa bardziej się przyda" i tu podaj mój nr.konta Będę Ci wdzięczna:)

Gość ale on chce pomagac
rodzinie, a nie obcym osobom. Nie widzicie roznicy? :O Sprobuj mu powiedziec wprost dokladnie tak jak tu napisalas. Jak nie poskutkuje to niech sie sklada na tym koncie. Nie wydawaj. Zawsze w razie czego - zwrocisz ;)

Gość ftgdsdfs
nie oddawaj nikomu innemu z rodziny bo ja na miejscu wujka bylabym zla ze je oddalas komus. on daje je tobie a nie komus z rodziny innemu! ja bym ci radzila tak: pojedz do niego osobiscie. musisz. to twoj wujek iw idac jest bardzo dobrym czlowiekiem skoro tak ci i strostrze pomaga, niewielu ludzi by sie tak zdeklarowalo. bardzo milo z jego strony. pojedz do niego osobiscie. powiedz mu ze mu bardzo dziekujesz za wszelka pomoc ale nie mozesz przyjmowac wiecej pieniedzy. i ze tamte odkladalas i chcialabys mu zwrocic. mysle ze koniec koncow nie zgodzi sie bys mu je zwrocila no ale mozesz sprobowac. tylko niech on bedzie sam bo moze jego zona czy dzieci nie wiedza ze on wam przelewa taka kase. jedz do niego. twoj wujek to wspanialy czlowiek i zasluguje chociaz na slowo dziekuje. nie zazdrosze ci sytuacji bo smierc mamy to tragedia ale trafil wam sie w zyciu wspanialy czlowiek. moze razem z wujkiem uzgodnisz co zrobic z ta kasa? moze twojej siostrze przekazesz cala sume? nie wiem. alke jesli chesz cos z ta kasa zrobic powinnas sie z wujkiem skonsultowac. pojedz do niego. podziekuj i pogadaj. on jest bardzo dobrym czlowiekiem skoro tak postapil.

Gość nie wierzę w ani jedno słowo
studiujes dziennie i piszesz SWOIM CÓRKĄ??????? Jakim cudem dostałaś się na te studia? Jakim cudem zdałaś maturę jak analfabetka jesteś????