Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezykiobce2011

Jak szybko można nauczyć się języka od zera ?

Polecane posty

Gość hggggggggggggggtf
No widzisz, dobrze, że napisałaś kiok. Jakich języków się uczysz?

Gość Monisia isia
Myślę, że jak będziesz się codziennie uczyć po 2 godziny to miesiąc wystarczy

Gość jezykiobce2011
dzieki, jak ktos chce cos jeszcze dolozyc do dyskusji to zapraszam

Gość ggggg to znajdż dla mnie
stronki z angielskim dla poczatkujacych.Wprawdzie umiem co nieco ale bardziej mówic niż pisać. :)

Gość jezykiobce2011
:) chodzi o to aby cos opanowac w okreslonym czasie, a nie latami

Gość jezykiobce2011
paschalina, znasz jeszcze jakies ciekawe portale ?

Gość esperanto
to podstawa :classic_cool:

Gość nie da sie opanowac jezyka w
tydzien czy w miesiac. wiem po sobie. zaczynałam od ZERA, grube zero. nabralam wprawy po 2 miesiach, po ok 6 komunikacja, ale slaba, po tym czasie zaczelam lapac gramatyke, po ok 2-3 latach luzna komunikacja i wladanie jezykiem biegle. w tydzien to mozesz nauczyc sie liczyc i uzywac prostych fraz typu "jak masz na imie", "jak sie czujesz" czy "kiedy masz urodziny".

Gość ja pierdolllee
najlepsze to lekcje u nauczyciela, ktory wytłumaczy gramatyke itp i kontakt z ludzmi.. na np zapoznałam się na grze takiej z paroma osobami z niemiec, gadamy prawie codziennie przez komunikator i sie ucze. chce cos powiedziec to sprawdzam w slowniku i sie ucze. to samo jak oni mi cos napisza, a ja nie rozumię.oprocz tego czesto wyjezdzam do niemiec

ludzie, co wy mowicie? jak mozna sie nauczyc plynnie poslugiwac jezykiem w miesiac??? zwlaszcza jesli sie nie zna zadnego innego.w ogole pierwszy jezyk najciezej wchodzi. moze w miesiac by sie dalo, jesli znasz plynnie hiszpanski i teraz chcesz wloski? moze... u mnie w pracy jest dwoch chlopakow, zanim przyjechali do anglii znali jezyk angielski w ograniczonym stopniu, teraz od wrzesnia chodza na zajecia angielskiego od poniedzialku do piatku i maja dziennie 3-4 godziny zajec, wszystko po angielsku, z angielska nauczycielka. w pracy popoludniami i wieczorami mowia po angielsku i dodatkowo sie w domu ucza jezyka i ciagle do mnie podchodza z pytaniami: a jaka roznica miedzy tym czasem a tym, a jak sie tworzy cos tam... oni nie sa tepi czy glupi, widze, ze sie staraja i co? ludzie, nie gadajcie wiec glupot, bo tylko sie dziewczyna zniecheci... trzeba powiedziec: przynajmniej rok na jeden jezyk przy porzadnej motywacji i jesli sie serio zabierzesz za nauke i to z nauczycielem! + ogladanie telewizji w jezyku, czytanie ksiazek, gazet, rozmawianie innymi ludzmi w tym jezyku, wkuwanie slowek itd.

Gość master XXX
Italo a jak lepiej zrobić? Uczyć się 2 języków na raz czy po kolei?

jesli nie znasz ani jednego jezyka to lepiej opanuj jeden. jesli bedziesz juz na satysfakconujacym poziomie to wtedy mozesz zaczac drugi a nawet i trzeci jesli sie czujesz na silach. ja sie dlugo uczylam angielskiego. potem studiowalam rosyjski i jednoczenie zaczelam sie uczyc drugiego, romanskiego tym razem jezyka (sa zupelnie inne wiec nie bylo mowy, zeby mi sie mieszaly). a na drugim roku zaczelam sie uczyc jeszcze jednego slowianskiego. potem mialam pare wyjazow do kazdego kraju, gdzie mialam zajecia z nativami, poznawalam ludzi z tych krajow, chodzialm do kin itd. i teraz dobrze mowie w kazdym jezyku, a nawet bardzo dobrze a moje wiadomosci podtrzymuje na skypie i na facebooku :)

Gość master XXX
dzięki za odpowiedź. wow znasz tyle języków...

na mnie wrazenie po wzgledem znajomosci jezykow zrobila znajoma z armenii: zna oczywiscie armenski, nastepnie rosyjski, ktory jest rowniez powszechny w armenii. pozniej, majac kilkanascie lat jej rodzice sie przeniesli na cypr - grecka czesc i tam chodzila do szkoly miedzynarodowej po angielsku, gdzie drugim jezykiem byl francuski. greckiego sie nauczyla mieszkajac tam. a na studiach zaczela sie uczyc dodatkowo chinskiego - widzialam ja wiele razy z chinskimi ksiazkami w bibliotece. a poznalam ja na zajeciach wloskiego gdzie byla jedna z najlepszych... niezle co?

Mysle, ze dla przecietnego człowieka, opanowanie do perfekcji danego jezyka zajmnie 2 lata... ale trzeba miec tez chęci i czas. Osobiscie zadnego talentu nie mam chociaż jestem bardzo szybką uczennicą, angielski mam opanowany do perfekcji Niemiecki niestety tylkow stopniu ponad podstawowym, ale zamierzam oczywiscie uzupełnić sowją wiedze. Hiszpanski dopiero wkracza w moje zycie, ucze sie dopiero tydzien, ale idzie szybko i płynnie, więc podejrzewam ze za rok będe w stanie sie porozumieć w tym jezyku. No i nieszczesny rosyjski, też niedawno zaczęłam, ale chyba poczekam i na poczatku zajme sie tylko hiszpanskim.

moj maz polskiego plynnie nauczył sie w rok!!jak ktos nie spojrzy na niego::) to mysli ze z polakiem rozmawia:!) ale on to ina historia bo ma poprostu łeb do tego.Zna perfektGrecki-bo matka greczynka, perski-ojciec pers.Szwedzki bo tu mieszka, angielski - bo sie zna(to zaden obcy) turecki- zycie:) ormianski-podroze, polski-ja:) rumunski- biznes,włoski-pasja:) mowi ze 3 miesiace jak tos chce moze opanoac jezyk.Dla mnie to abstrakcja.Znam tylko grecki, angieski i ucz e sie szwedzkiego, perdki-podstawy.

Gość jezykiobce2011
ciesze sie za Wasze spostrzezenia i doswiadczenia, na pewno sie przydadza w nauce i wogole w mysleniu sposobie podchodzenia do tego i rezultatu jakis tam natychmiastowych

Gość gdzie te akty
polskiego w rok podziwiac:)

Gość ucz się esperanto
ucz się esperanto esperanto do szkół

Gość malutka a jaki masz nr buta?
:D

a wzrostu ile?

a 90 to Twoje IQ? :D

Włoskiego i hiszpańskiego bardzo szybko można się nauczyć, angielski dłużej (ja się uczę 9 lat i dogaduję się z cudzoziemcami po angielsku, ale na perfect jeszcze nie umiem), a łacina i francuz to kilka lat co najmniej. Mówię z mojej perspektywy...