Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezykiobce2011

Jak szybko można nauczyć się języka od zera ?

Polecane posty

Gość esparanto
cały świat powinien się uczyć tego języka

Italo disco--->co racja to racja , na poczatku najlepiej opanowac jeden jezyk a potem zabierac sie za drugi , ja np. nauczyłam sie niemieckiego a potem dopiero holenderskiego , angielskiego a teraz szkole włoski...tak dla satysfakcji :P mnie było o wiele łatwiej bo mam w rodzinie obcokrajowca , ktory włada kilkoma jezykami biegle w mowie i pismie , wiec zawsze jak sie z nim widuje nie rozmawiamy po polsku , a winnym jezyku.

Gość to nie moje IQ
domyślam się ;) just kidding :D

Gość tak tylko dlaczego nikt
nie popiera języka Esperanto 😠

Gość gdzie te akty
fr jest fajny i łatwy esperanto kit.. ciekawe ile mój uczył się języka..

Gość esperanto kit...
NIE nie nie stanowczo NIE KIT są na to dowody naukowe :classic_cool: a z faktami się nie dyskutuje :p

Gość esperanto kit...
niemiecki - w jakim sensie najłatwiejszy?

Gość gdzie te akty
esperanto to zlepek języków słów..głupota..

Gość esperanto kit...
nie... nie wiesz nic o esperanto :p to genialny pomysł i genialna gramatyka :classic_cool:

Gość esperanto kit...
pewnie Ci się pomyliło esparanto z volapuk :D

pod wzgledem pisowni jak i mowy...no ale to moje zdanie , "wchłoniłam" niemiecki naprawdę szybko , na początku w szkole , potem na korepetycjach , zaczęłam kupować niemieckie ksiażki i czego nie wiedziałam tłumaczyłam przy pomocy słownika , słuchałam niemieckiej muzyki i ogladałam filmy z niemieckim lektorem , potem wyjechałam do Niemiec i nim sie obejrzałam stał sie jednym z moich ulubionych jezyków , jest dosc dobrze przyswajalny :P

Gość gdzie te akty
nic mi sie nie pomyliło.. elefanto to słon po fr elephan esperanto to taki zmodyfikowany włoski..ładnie nie brzmi.. Nie ma to jak rdzenna róznorodnosc jezyka..

Gość esperanto kit...
włoski jest moim zdanie prostszy od niemieckiego angielski ma skomplikowaną fonetykę, a prostą gramatykę najłatwiej opanować język pokrewny, np. białoruski

Gość esperanto kit...
esperanto to GENIALNA gramatyka, a brzmi całkiem naturalnie ;)

To zależy od indywidualnych predyspozycji. Ja niemieckiego uczyłam się 3 lata, ale za cholerę nie potrafię mówić po tym języku, dla mnie jest zbyt "twardy".

Gość esperanto kit...
pisownia historyczna :) Rosjanie zmodyfikowali pisownię po rew. i dobrze na tym wyszli ;)

Gość hggggggggggggggtf
o matko, niemiecki najłatwiejszy? nie dla mnie, absolutnie mi ten język nie podszedł. już wole koreańskiego się uczyć, łatwiej mi wchodzi od niemieckiego, poważnie...

Gość esperanto kit...
Niemiecki ma jednak trochę końcówek, rodzajów i dziwnych dzwięków.

Gość esperanto kit...
Reasumując: dr Esperanto dał światu coś, ale świat jest za głupi, by to przyjąć. A właściwie to chodzi o kasę. Jak zawsze.

Gość esperanto.pl
jezyk w swiecie powinien byc jeden taki ktory nie promowalby jakiegos kraju esperanto jest jedynym jezykiem uniwersalnym w pelnym tego slowa znaczeniu

Gość ta co też się uczy języków
Do tej co ma męża Greko-Araba - słuchaj on się nauczył polskiego bo gadałaś mu zawsze te same zdania, np. "podaj miskę". To nie jest polski, to są kilka zdan i powiedzonek. Na tematy o polityce, filozofii, czy inne nie byłby w stanie wydukać sensownego zdania po polsku. Teraz następne spostrzeżenia: Jakie języki są łatwe a jakie trudne. Jak wiemy jesteśmy słowianami - Ruski jest dla nas w wymowie idealny i nie sprawia problemów. Nauka literek, czyli tak zwanej cyrylicy to jeden dzień rozszyfrowania literek. Język rosyjski jest najłatwiejszy dla Polaka. Mamy z nim wiele wspólnego, nawet 70% z racji tego, że obecny język polski był rusyfikowany przez 200 lat. ( za przykład dam tu sławne słowo" Czaisz?" - które zrobiło zawrotną karierę, a jest to rusycyzm). Co do niemieckiego : Jak wiemy bylismy germanizowani również 200 lat, więc wiele słów niemieckich krąży w naszym słownictwie polskim. Niemiecki jest również idealny w wymowie dla Polaka. Literek jest bardzo mało do nauki, tylko kilka, które się wymawia inaczej niż po polsku. Nauka literek niemieckich zajmie może z godzinę czasu. Co do włoskiego - dla Polaka wspaniały język, jak wiemy wszyscy polscy literaci i poeci kształcili się we Włoszech i wprowadzali w język polski tak zwane "makaronizmy" czyli słówka włoskie, również łacińskie, ale łacina i włoski to prawie jeden język. Polakowi również łatwo nauczyć się łaciny i włoskiego. Jak uszczknęliśmy łaciny i włoskiego to teraz ruszamy na język francuski - pisownia okropna, zlepek litereczek do zapamiętania, wymowa również trudna dla Polaka, ale bardzo wiele we francuskim jest włoskiego. Ja powiem wam tak: dla mnie najtrudniejszym językiem jest angielski bo wymowa jest trudna dla Polaka. Da się jej nauczyć ale przyjemniej się jest uczyć włoskiego, niemieckiego, łaciny niz francuskiego i angielskiego. Ja zaczynałam naukę języków od tych twardych więc języki miękkie w wymowie są dla mnie trochę jak bełkot. Język niemiecki jest najlepszy na sam początek naszej drogi do nauki języków. Widzę zresztą, że ludzie którzy uczyli się jedynie angielskiego mają straszne trudności jeśli zaczną się uczyć niemieckiego. Ktoś kto się uczył niemieckiego to i się nauczy angielskiego, ale jeśli ktoś się uczył angielskiego to do niemieckiego już nie zegnie karku.

do pana wyzej!!!!!po pierwsze moj maz to nie Arab!!!!!!Jak jest pan takim profesorem od kulturojezyko znactwa, to powiem panu, ze popelnił pan straszna gafe:P)otoz Pers to nie Arab! tylko Pers! tak jakby pana nazwac ukraincem:)Kiedys jak pan niedajbze spotk a Persa i piowi pan mu ze jest Arabem -to newiem czy pan z tego wyjdzie.Maz moj opanował perfekt polski, cjodz wiadomo ze czasem brak mu slowa albo nie rozumie czegos, ale sam załatwia sprawy urzedowe , ma ti firme , polskich klientow.Zdecydowanie o polityce mozna z nim porozmawiac i zasob słow by pana zdziwił.Napewno mowi lepiej po polsku niz pan np. po angielsku.

Gość cos od siebie dodam teraz ja
rosyjskiego nie nauczysz sie tak szybko opanowanie liter i pisowni to bardzo dlugi czas, tak samo slowa wcale nie sa podobne to tych w polskich moze w sluchanu ale znaczenie inne np. "kawior" to dywan w rosyjskim, itd. potem dochodzi odmiana przez przypadki odmienne koncowki itd mnostwo jest takich rzeczy, o wiele latwiej nauczyc sie podstaw i nie robic bledow to jednak angielski, pisownie liter to 5 minut, slowka opanowac jest latwiej bo to inny jezyk, niemiecki tez jest ciekawy, ale tu pozostaje kwestia niestety ze slowa sa czesto dlugie i ciezko je zapamietac czy wypowiedziec najlatwiej angielkis, potem niemeicki i nastepnie rosyjski,

Gość hahaha ale się uśmiałam
nauka ruskich literek to długi proces? No pękne ze śmiechu. Pamiętam jak byłam w piątej klasie podstawowej i miałam 11 lat. Otworzylismy książki do nauki ruskiego i nasza nauczycielka naucvzyła nas alfabetu może w trzy godziny lekcyjne. Minęło może ze dwa tygodnie i wszyscy czytali idealnie w klasie, po rusku. Więc o jakim ty procesie mówisz w poznawaniu ruskich literek?

Gość alinka123678
no to polecam www.eprofess.pl tam jest swietna ksiazka na ten temat duzo praktycznych wskazowek ktorych nie nauczy cie zaden callan i inne.

Gość cos od siebie dodam teraz ja
no tobie sie ydaje ze czytalas juz idealnie :D teksty tata mama itp wez poczytaj normalne teksty dziecko, niemiecki znasz litery odrazu angielski tak samo, wymowa jest angielski znana kazdemu, rosyjski jest trudniejszy, wydaje sie ludziom ze znaja gowno znaja, znam dobrze angielski i niemiecki, rosyjski to jest najgorszy jezyk do nauki, no chyba ze ktos uwaza czytanie i pisanie o mamy tani za znajomosc, to przepraszam