Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos tam piate przez dziesiate

dziewczyny pytanko!!! --- nebulizator czy inhalator--która ma i uzywa

Polecane posty

Gość cos tam piate przez dziesiate

dla maluszka jaki polecacie ?

Gość nokt noic
ej

Gość nubilizator jest lepszy
używam syn 7m i córka ponad3.5 l sa dwie maseczki wieksza i mniejsza mała chodzi do przedszkola czasem jakis wir przyniesie inhalacje nubilizatorem szybko załatwiaja sprawe

Gość nokt noic
nigdy czegos takiego nie miałam cos słyszałam o soli fizj.zemozna wlaweać u mojej małej zawsze choróbsko zaczyna sie od katatu tak mysle ze jakby dało sie go zatrzymac to i choroba byłaby mniejsza o ile

Wiesz, warto kupić nebulizator bo przy dzieciach to przydatna rzecz! Mój młodszy synek miał zapalenie płuc i w szpitalu podawali mu leki właśnie przez nebulizator (tradycyjnymi pluł i wymiotował;( ). Poprawa była tak duża że po kilku dniach nas wypisano z zaleceniem kupna nebulizatora i skończenia kuracji w domu. Co do soli fizjologicznej to właśnie z solą fizjologiczną robi się roztwory leków, można też inhalować samą solą.

Gość Koko-33-
Moja lekarka nie zaleciła inhalacji mimo że źle mały toleruje leki doustne... Mogę na własną rękę kupić ? Jak często się inhaluje ? I czy rzeczywiście pomaga zapobiec dalszemu rozwojowi infekcji ? Jaki polecacie ?

Gość Koko-33-
up

Gość gość
Przydał mi się niedawno ranking na http://rankinginhalatorow.pl/ więc też go polecę i tutaj ;-) Dobre źródło wiedzy o tym co w tej przysłowiowej trawie piszczy jeśli chodzi o aerozoloterapię. W rankingu są i droższe bardziej wyspecjalizowane modele do terapii dolnych dróg oddechowych i takie które są bardziej zrobione pod górne drogi oddechowe profilaktykę, leczenie przeziębień.

Gość daria

Bardzo fajnie działa Alergia Stop nie ukrywam że miałem dość sceptyczne podejście do takiego leczenia ale jest okej, zdaje to egzamin. Aerozol szybko przechodzi centralnie w drogi oddechowe przez co efekt leczenia jest bardzo szybki, poza tym taka mgiełka ze swojej natury jest bardzo łagodząca i kojąca, nie podrażnia dodatkowo. Akurat ten model pracuje bardzo cicho (db poniżej 50 wg producenta).