Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

Skaza białkowa

Polecane posty

Kiedy ustają i czy w ogóle ustają plamy po skazie białkowej? Synek dostaje od wtorku Bebilon pepti i następnego dnia dostał plamy na policzkach, raz są żywo czerwone, raz mniej zapalone. Jak natłuszczałam wychodziły bardziej, od paru dni myje buzię tylko wodą przegotowaną i dziś zauważyłam, że skórka się łuszczy.Na szyjce jest wysypka, która powoli blednie. Czy możliwe że objawy skazy wyszły z opóźnieniem? Mały kupę robi regularnie z czym niestety miał wcześniej problem

Gość mamaignasiowa11
córka miała skazę białkową dostała maść tylko nazwy nie mogę sobie przypomnieć :( chwilę pomyślę

poczekaj, alergen "wypłukuje" się z organizmu dosyć długo. po kilku dniach powinna być poprawa a zupełne ustąpienie objawów po kilku tygodniach

z jakim opoznieniem?> twój syn nie ma jeszcze dwóch miesiecy. skazę często diagnozuje się u kilkumiesięcznych dzieci, to nie pojawia się na drugi dzień po porodzie

Gość mamaignasiowa11
mojej córce wyszła w 3-4mieś

Gość mamaignasiowa11
a masz zwierzęta w domu??

Mały od urodzenia do 5 tyg. pił Bebiko,po którym nie mógł zrobić kupy, zmieniłam mu na Nan, po którym było jeszcze gorzej, kupa była czarna. Na byzi było krostki widoczne pod światło, a skóra szorstka. Z uszek schodziła mu skóra. Podałam mu Bebilon Pepti,który przepisał pediatra. Na drugi dzień wyszły te plamy,najpierw kilka a teraz są na całych policzka. Nie wiem,czy to znowu jakieś uczulenie. Muszę trochę poczekać,bo nie polecę z tym do lekarza po 5 dniach stosowania mleka. Zastanawiam sie czym smarować te policzki, bo mimo że skóra jest zaogniona to jest bardzo przesuszona.

Gość mamaignasiowa11
kąp w wodzie z oliwką

nam na skaze dali ketotifen i masc elokom. Niestety długo trwało nim zeszło z buzi a i czasem nie wiedzic czemu sie pojawiały krotki chodz nie dawałam nic z baiłkiem.A w wieku 3 lat córce przeszło jak reką odjął. Syn tez ma niby skaze ale delikatniejszą.czasem ma czerwone policzki a czasem nic a nic a zje np sera bialego.Nie wiem od czego to zalezy.Teraz lekarze nie kazali nam juz nic ograniczac z diety tylko jak nadmiernie go wysypie poda 5 kropelek zyrtecu.

Gość antypatologia
Ech ci lekarze, wszedzie widza skaze. Mojemu synowi kazdy lekarz stawia inna diagnoze. Juz dalam sobie spokoj z dietami i Pepti, bo nic nie dawalo stalej poprawy. Na sterydy sie nie zgodze. Alergolog kazal poczekac do czasu, gdy maly skonczy pol roku i, jesli plamy nie zejda calkowicie, zrobi sie testy z krwi ewentualnie. Wkurzylabym sie, gdyby sie okazalo, ze ladowalam w swoje dziecko lekarstwa, tylko dlatego, ze ma "brzydka skorke"/

ale testy z krwi mogą nic nie wykazać. wiesz ze tylko ok połowy alergii jest ige zależnych? te wyjdą w badaniach. ige niezależne nie. poczytaj w necie

Gość Ospawietryna
i może być wszystko jasne to może być uczulenia na psa.my mieliśmy kota przy pierwszym dziecku. lekarz też podejrzewał skazę. mleko kupowaliśmy nutramigen na receptę z policzków normalnie lała się ropa. dermatolog 2-3 x w misiącu. różne maści postanowiliśmy iść do alergologa. od razu się zapytała czy mamy zwierzę ,powiedziałam że tak-kota. powiedziała żeby go oddać na jakiś czas oddaliśmy i nasze problemy pół roczne się skończyłu córka miała 2 mies jak to się wszystko zaczęło

Gość mamaignasiowa11
tak to może uczulenie na zwierzęta

tak sie zastanawiam dlaczego teraz przepisuja ten swinski bebilon pepti.To okropne swinstwo.Moje dziecko nie chciało tego pic za zadne skarby.A jesli juz wypił to wszystko ulał bo to jak woda. My jedziemy na mleku Humana.Najpierw 1Plus a teraz juz normalne.To dobre i geste mleko z probiotykami i bardzo syte.Cenowo tez ok. Jak córka miałe te skaze piła Izomil sojowy.teraz niby juz tego nie przepisują.Ale własnie dlaczego? to tez dobre mleko bylo i nie takie gorzkie jak ten pepti Mysia.Smaruj buzke synka na przemian mascia z wit A i bephantenem i jesli malec pije ten pepti to podawaj.Jak znikną krosteczki to zrob niestety eksperyment.Daj małemu odrobine normalnego modyfikowanego mleczka.Jesli go wysypie znowu bedziesz wiediala ze to skaza a jesli nie to moze wlasnie ten nieszczesny piesek.Ale na pieska raczej byłaby alergia wziewna i malec by miał katarek i kaslal. Wszelkie objawy jak i reakcje moga utrzymywac sie przez 72=78godz.czyli kilka dni