Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje pieskie zycie

moje powołanie

Polecane posty

Gość moje pieskie zycie

Witajcie. 4 dni temu odeszła na zawsze moja najwieksza miłosc-moj pies.Do dzis bardzo przezywam i ciagle płacze,wiem ze to tak szybko nie minie...Nie moge znalesc miejsca dla siebie Zwierzeta w szczegolnosci ,psy zawsze były bliskie mojemu sercu.Przez smierc mojego przyjaciela odkryłam swoje powołanie.Chce całe swoje zycie oddac im w zamian za widok radosnej mordki co jest dla mnie bezcenne.Moze to zabrzmi egoisycznie ale zadne dziecko czy zaden człowiek nie jest w stanie wzbudzic we mnie tyle wspołczucia,zalu jak i miłosci co da mi zwierze..Mam 30 lat,swoja prace,nie mam meza ani dzieci.Myslałam nad praca w schronisku dla zwierzat na 1/2 lub 1/4/ etatu (jestem z Wrocławia)lub wolantariat od wczoraj inensywnie o tym mysle...A co Wy myslicie o tym?

"Moze to zabrzmi egoisycznie ale zadne dziecko czy zaden człowiek nie jest w stanie wzbudzic we mnie tyle wspołczucia,zalu jak i miłosci co da mi zwierze." mam to samo. ludzie sa beznadziejni.

Gość Maxinus
co tu myśleć lub się zastanawiać , jesz jak śpisz albo śpisz jak masz , Twoje życie , tak sobie wybrałaś ale tak naprawdę swojego nie masz nic

Gość kazdy ma swoje
zadanie na tym swiecie rob to co Ci spraw najwieksza i radosc serca taka jest twoja wola-potrzeba pomagaj,napewno bedzie ci to wynagrodzone:)

Już myślałam, że tylko ja wolę psy od ludzi... :P Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama... Wiem co to znaczy stracić psiego przyjaciela... To był strasznie trudny czas, ale nowy pies pomógł nam przez to przejść... Nie zastąpił tamtego, nie przeszło od razu ale dzięki niemu zrozumiałam, że tamten pies po prostu "ustąpił miejsca" innemu, pokrzywdzonemu, żeby i on mógł mieć wszystko to co on i był dobrze traktowany... Myślę, że pomysł z pomocą w schronisku to dobry pomysł. Ja póki co jestem wolontariuszem z doskoku, co jakiś czas zawiozę jakieś koce, karmę czy zgarnę jakiegoś bezpańskiego psa z ulicy...

Gość moje pieskie zycie
Sayfical Suicide-taak,czytałam o twoim przyjacielu potraktowanego przez okutnego człowieka,łezka sie zakreciła...o smierci starego wilka...o psie ktory uratował twoja siostre przed niedzwiedziem.....jednak nie tyle co praca jako zrodło dochodow mnie interesuje tylko praca jako pomoc tym najbiedniejszym,najbardzej potrzebujacym,tym ktorym człowiek zgotował okrutny los...Jakby byla u nas w PL policja dla zwierzat to nawet bym sie nie zastanawiała:)To ma byc bardziej na zasadzie miłosc za miłosc...Niestety mam za miekkie serce i nie potrafie byc czasem twarda jak niektorzy kiedy sie maja polac łzy to sie leja.. . Sacryfical Suicide -jesli jednak nie masz nic przciwo temu a mialbys ochote opowiedziec o tej pracy to chetnie bym poczytała o tym tak z ciekawosci:)

Gość moje pieskie zycie
A moze znalazł by sie ktos z Wrocławia kto by czasem wyskoczył ze mna na takie akcje oczywiscie w wolnej chwili:)

Gość moje pieskie zycie
Pies nigdy Cie nie zawiedzie, pokocha na zawsze bezgranicznie i bezinteresownie...takie "głupie" psie serce...:)

Gość moje pieskie zycie
To jest...piekne takie sos dla zwierzat a powiedz mi prosze jakie sa warunki...tzn dlaczego 90 % ludzi nie wytrzymałoby? co jest w Tobie takiego ze te 10% nie znajdzie sie w reszcie...kurcze,chyba zle sformułowałam pytanie,mysle ze bedziesz wiedział o co mi chodzi :P

Gość moje pieskie zycie
Z tym pierwszym to nie mam zadnych problemow z tym drugim...hm...całe zycie mieszkam w duzym miesie...to jest strasznie interesujace powiem Ci szczerze...hm..na kafe jestem praktycznie codziennie jednak nie wypowiadam sie za czesto ani nie zakładam tematow chyba ze naprawde cos mnie trapi.......moge podyskutowac na gg?.........

Gość Legion Viking
prosze bardzo. musiałem załozyc nick tymczasowy

Gość 3 psy za darmo!
Może pomagaj koordynatorom adopcji? Albo przygarnij pieska, jeśli nie na stałe, to choć na DT?

Gość uuuuuuuppppppppp
...