Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna Watykańska-Skalska29

Orgazm to sztuka!

Polecane posty

Witam wszystkie Panie i Panów oczywiście. Mam pytanie głównie do kobiet, czy są tutaj takie Panie które przez długi czas od początku współżycia nie miały orgazmu i minęło parę lat zanim go miały , chodzi mi tutaj głównie o orgazm pochwowy podczas stosunku. Wiadomo że nie można się na nim tylko skupiać i oczekiwać aż będzie, sama nie mam takich orgazmów, ale odkąd zaczęłąm współżycie a mineło już jakies 8 lat to powiem szczerze ze jestem co raz bliżej szczytowania. Czasami czuje poprostu że jest to już przed i niemoge gojśc do końca. Proszę o jakieś porady i wasze doświadczenia w tej kwestii, może jakoś partnerzy wam pomogli.. :) Nie pisać głupot !! :)

nie jest powiedziane, że będziesz miała orgazm. Nie każda kobieta ma orgazm pochwowy. ja miałam tylko z byłym facetem (za każdym razem) z obecnym nie mam i mieć pewnie już nie będę..

W sumie nie sądze że mieć go będę hehe bo z poprzednimi dwoma partnerami nie miałam i w sumie nie czułam tego co teraz czuje, jestem tak jakby przed ale nie ma finishu. Interesują mnie kobiety które np miały z tym problem od zawsze i minęło pare lat i okazało się że nagle dostały. A powiedz mi Ty z poprzednim artnerem czulaś wieksze podniecenie czy od czego to zalezało i od czego teraz ??

Dopiero z aktualnym facetem mam orgazm podczas stosunku :) wczesniej nie wiedzialam nawet jak to sie przezywa.. takze w moim przypadku zalezalo od faceta. I tak gwoli scislosci nie ma w spodniach jakiegos potwora, po prostu normalna wielkosc ale jego technika powoduje u mnie niesamowita rozkosz :)

Dużo czasu poświęcacie grze wstępnej czy poprostu facet tak cię podnieca? Ja czasami jestem poprostu mega napalona mokro itp... wskakuje na factea i niema finishu , muszę do gry wlączyć łechtaczke żeby skończyć. A chciala bym normalnie podczas kochania...

ogólnie powiem Ci kochana :) swój pierwszy orgazm przeżyłam po prawie roku czasu intensywnego kochania się facetem, to było tak, że o tym wcale nie myślałam, nie czekałam nigdy na orgazm i samo przyszło, jak dostałam pierwszy orgazm to nie wiedziałam co się dzieję :) no i oczywiście zapamiętałam w jaki sposób udało mi się dojść i później to już zawsze dochodziłam. Teraz? mam to samo co Ty, czuję że już tuż tuż i chyba zbyt mocno chcę by mi się udało.. od jakiegoś miesiąca-dwóch już nawet nie czuję że orgazm się zbliża.. wiem, że to głupie usprawiedliwienie, ale chyba chodzi tu o wielkość. obecna Miłość ma mniejszego i to jest chyba powód.. nie ma też gry wstępnej takiej jak była kiedyś i nie czuję się podniecona. teraz to już od 2 tygodni nawet straciłam ochotę na sex.. wiem że to głupie, ale dla mnie sex bez finiszu to już nie to samo.. :( wiem, że by się udało ale facet średnio się stara, najczęstsza pozycja to od tyłu w której już zupełnie kobiety rzadko dochodzą.. nigdy nawet do orgazmu łechtaczkowego mnie nie doprowadził, nie wie jak ma to zrobić a przecież mi wystarczą ze 2 minutki na to :(

"najczęstsza pozycja to od tyłu w której już zupełnie kobiety rzadko dochodzą.. " Robiłaś jakieś statystyki? :classic_cool:

nie, czytałam na ten temat dożo, bo przez mój brak orgazmu zrobiłam się bardzo oczytana jeśli chodzi o ten temat.. jest bardzo przyjemnie, ale podobno trudno kobiecie dojść w pozycji od tyłu i że najlepsza jest na jeźdźca albo pozycja misjonarska z uniesiona pupą. nie piszę, że żadna kobieta nie dochodzi w tej pozycji.

Gość malgosia 38..
takkkk! problem odwieczny i znany. Sa kobiety co maja obydwa orgazmy lechtaczkowy i dopochwowy , sa co tylko lechtaczkowy ( ja do tych sie zaliczam ) i sa te co wogole nie mialy i pewnie juz miec nie beda. Zawsze ubolewalam , ze mam tylko lechtaczkowy jednak jak dowiedzialam sie , ze sa tysiace kobiet , co wogole tego uczucia nie znaja to juz sie uspokoilam z biadoleniem i ciesze sie tym co mam. Z mojego doswiadczenia powiem : duzo zalezy od mezczyzn ale tez duzo od nas: nastroj w danym momencie, nastawienie , blokada w glowie( nie myslcie caly cza stylko o tym, w czasie stosunku nie koncentrujcie sie nad tym kied yto przyjdzie --bo u mni im bardziej o tym mysle tym bardzie zamiast przyblizac sie to oddala sie ). wydaje mi si e, ze z nowym partnerem udaje si eto lepiej niz z kims z kim jestescie juz 10 lat razem. Mozecie go kochac ponad wszystko ale nie potraficie "wyjsc" z siebie calkowicie, czasami tez wstydzicie sie , bo myslicie : co on sobie o mnie pomysli?! nagle po 10 latach taka zmiana : rzucam sie na niego, oddycham glosno , oddaje dziwne oddzwieki itd itd . Ale czasami poprostu mniej myslec w czasie seksu , wylazyc sie i koncentrowac tylko nad tym co jest w danej chwili. Mi pomaga jak mam zamkniete oczy , udzielam sie bardziej aktywnie tz. nie tylko leze jak kloda a on na mnie ale na odwrot, odrobina alkoholu nie zaszkodzi dla niektorych mniej odwaznych , zeby przelamac lody i odwazyc sie na cos innego , nowego . Powodzenia zycze i do tych co maja jakikolwiek orgazm : cieszcie si e, ze go wogole macie ( tez do tej pory tego nie docenialam)--wyobrazcie sobie nie posiadac tego uczucia cale zycie?! Ja orgazm opisuje tak: ide pod gore ide i ide , jestem coraz bardziej zmeczona ale coraz bardziej radosna , bo wiem , ze na gorze czeka na mnie moc uczuc i wrarzen i cos wspanialego , wiec ide i ide i mi coraz lepiej i zaczynam z tej radosci isc coraz szybciej i ciesze si ei pojekuje i n akoncu jak juz wchodze na ta gore , to krzycze z tej radosci , ze juz tam doszlam---tak to ja odczowam mam tylko jedno pytanie do tych co maja obydwa orgazmy: piszcie mi roznice uczuc jaka przezywacie miedzy lechtaczkowym a dopochwowym

Ja Ci powiem że przy każdym stosunku finishuje ale za pomocą lechtaczki to jest zaledwie pare sekund tylko wolała bym kochać się normalnie, a mojego faceta też juz strasznie nie kręci ze jestem taka przewidywalna za kazdym razem i dochodze w dwoch pozycjach w jeden sposob. wiem ze strasznie by chciał jeden szybki numerek i juz.. Z resztą bylam z jednym facetem 4 lata intensywnie sie kochalismy prawie codziennie i nie miałam nawet podczas stosunków orgazmu łechtaczkowego.. a miał "dużego"... w kolejnym związku dwu letnim tez był intensywny seks i dopiero dwa miesiace przed rozstaniem kiedy przestalo mi juz na nim zalezec i myslalam tylko o swoich potrzebach zrobilo sie w miare przyjemnie , a teraz w tym zwiazku dwu letnim... kreci mnie jako facet strasznie mam czesto ochote na seks ale jestem blisko tuz tuz i jesli nie zaangazuje w to mojej lechtaczki to nie lipa.. ale zauwazylam ze z biegiem lat nauczylam sie dochodzic w ciagu chwili a kiedys zajmowalo mi to strasznie dlugo. Oczywiscie jesli facet robi mi minetke to niestety nie dojde chyba ze poswiecil by temu z 20 minut a im się niechce hehe Oni to lubia jak pomachaja dwa razy a Ty przezywasz juz orgazm...

Gość gość
M, i Bó ma tak; kootas do buzi i po chwili pochwa sama pulsuje i się spuszcza. :pMariolka to nie wiem.

obydwa są super, ale inaczej się je odczuwa.. pochwowy intensywniej.. dla mnie jest przyjemniejszy :) to uczucie w udach..na tyłku..miliony ciarek przez ciało.. a w głowie robi mi się ciemno:)

Tzn jeszcze powiem tam, mogę opisać ze niby mam dwa orgazmy, bo orgazm łechtaczkowy jest inny od tego orgazmu który przeżywam podczas stosunku , bo można powiedzieć że jestem już przed i czuje mega podniecenie ale jest jakas blokada która nie pozwala mi zakonczyc i nie bardzo wiem o co chodzi juz czasami zastanawialam sie ze brak mi punktu G hehe bo tak miedzy nami to jeszcze żaden facet go nie odkrył :D No ale wracając do tematu to , kiedy jestem tak blisko kochamy sie i zaczynam piescic lechtaczke to dochodze ale w zupelnie inny sposob i czuje ogromne podniecenie i rozkosz przez pochwe i intensywnosc jego ruchow a nie przez piszczoty lechtaczki, ta lechtaczka jest tylko takim kluczykiem do rozkoszy... Tylko co zrobic aby jej nie wtrącać w to... I w sumie interesuje mnie też wytrysk kobiecy, czytalam kiedys duzo na ten temat i ogladalam jakies filmy to zauwazylam ze jak kobiety maja ten wytrysk to ich orgazm jest chyba bardziej mega przyjemny niz taki normalny i chyba trwa dluzej bo one sie wiją i miotają..

"Sa kobiety co maja obydwa orgazmy lechtaczkowy i dopochwowy " A dopochwowy to jaki? Wkłada się orgazm do pochwy? 😴 Przyjacielu :D Nie spuszcza się Mariolka, ale niewiele jej brakuje :p

Joaśka :) Ty masz chyba orgazm pochwowy :) tylko, żeby dojść potrzebujesz stymulacji łechtaczki, też tak kilka razy robiłam i to jest orgazm pochwowy :) a co do mokrego orgazmu to marze o czymś takim, koleżanka ma i chwali :P ale niestety mało kobiet ma zdolności w tek dziedzinie :D

Gość lilka9876
o wytrysku nigdy nie slyszalam! czym niby tryskaja? sperma?! haha

Gość gość
Proszę do maja sie nauczyć, tak jak Bó i M.

HEheh A swoją drogą mam ten pochwowy ale to taki nie spełniony , widzisz.. :) Bo nie w każdej pozycji są tylko dwie i więcej nie działa to raz, a dwa fajnie by było pojsc gdzies na szybki numerek i juz bez ruszania łechtaczki... Powiem szczerze ze troche mnie to drazni... Fajnie było by się nauczyc orgazmu z wytryskiem.. Ja porposztu odnosze wrazenie ze też z wiekiem przychodzi wieksza dojżałosc i chec przezywania orgazmu i czestszego podniecenia i swiadomosc tego...

Gość malgosia 38..
aaa o jeszcze jednym musze wspomniec : ja mam niekiedy orgazm jak maz mi lize lutki : pytanie jaki to wtedy jest : pochwowy czy lechtaczkowy? bo ja mysle , ze lechtaczkowy mimo , ze lechtaczki nie dotyka to takie mam same uczucie jak przy lechtaczkowym! normalnie czuje w lechtaczce te wibracje itd. Czesto mam przez to lizanie i ssanie sutkow tyl e, ze trwa to z 20 min. zanim dojde , a przez lechtaczke pare min. i jest ale uczucie to samo czasami nie dotykam w czasie stosunku wogole reka lechtacznki ale wiem , ze przez te ruchy ocieram lechtaczke i jak mam orgazm to tez raczej lechtaczkowy?! a moze juz mialam pochwowy a nie wiem , bo odczowam tak samo? haha

Gość gość
Dasz radę. A jak nie, to zobaczysz jak M. się spuszcza od kootasa w buzi i już bedziesz wiedziała. :classic_cool:

A czy zdażyło się którejś z was ze np sie jej snilo o czyms i miala orgazm przez sen, bo ja mam czesto tak ze przezywam orgazm we snie przebudzam sie mega podniecona, no a przeciez wtedy nie dotykam lechtaczki, dziwne to troche..

Gość malgosia 38..
lize sutki -czytaj

Gość malgosia 38..
joanna no to wlasnie mam tez czesto przez sen--uczucie porownywalne jak maz mi lize sutki czyli ten orgazm przez sen i lizanie sutkow --to jaki orgazm: lechtaczkowy czy dopochwowy--bo nikt tu cipy nie dotyka w tym przypadku???

Łechtaczkowy orgazm nie jest tak mocny i intensywny jak pochwowy, łechtaczka jest pobudzona dochodzisz ale nie mozesz nia pozniej dluzej ruszac po skonczzeniu orgazmu bo jest bardzo nabżmiała i aż drażni nie miłe uczucie.. a podczas orgazmu pochwowego jak sie juz uda dojsc to w sumie im facet szybciej zacznie wtedy ruszac to masz jeszcze wieksza intensywnosc odczuc i przezywasz kilka ktornie razy mocniej i nawet jak sie skonczy to dalsze ruszanie to mega mile uczucie tak jakby cichutko przedluzenie orgazmu..

Taki orgazm przez sen to orgazm pochwowy , masz podniecenie od środka i widzisz to moze jest jakas blokada w glowie ... bo podczas stosunku bez ruszenia lechtaczki dojsc niemoge a w snie czuje jak go przezywam i budze sie podniecona , kiedys sie nad tym zastanawialam skad to sie bierze... gorzej jak podczas znu zaczne jeczec albo sapac hehehehe co wtedy sobie moj facet pomysli hahaha

A w ogóle czy mieśnie Kegla mają jakiś wpływ też na orgazm pochwowy, bo ja sądząc po sobie to jakos szczegolnie nie mam ich mocnych i zbytnio ich nie ćwiczę czasami jak mi sie przypomni raz na ruski rok...

Gość malgosia 38..
ten przez sen i sutkowy mam tak srednio raz na miesiac nieraz raz na dwa miesiace--ale sa tez superrrrrr---zastanawiam sie czy jak spie to pojekuje haha --no ale naszczescie maz ma twardy sen , to chyba nie slyszy haha---jednak zawsze przy orgazmie sie budze z tego snu i przezywam to na"zywo" ale nie tak intensywnie jak przy normalnym stosunku , bo budze sie jak to sie juz dzieje nieraz pod koniec orgazmu--ale mimo wszystko jest superanckooo

też tak mam, wolę pochwowy bo jest mega przyjemnie jak facet wtedy intensywniej i szybciej się we mnie porusza :) a łechtaczkowy to sama mogę sobie zafundować na rozładowanie napięcia związanego z moim teraźniejszym brakiem orgazmu podczas stosunku z obecnym :( jestem załamana jak was czytam.. wy macie przyjemność a ja nie... czemu miałam i wiem jak się przeżywa orgazm i teraz nie mam? czuje się jakby mi ktoś zabrał ulubioną zabawkę.. ciekawe czy taki związek ma sens w ogóle? i ile jeszcze tak zdołam dać radę..