Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula1283

Prezentacja o Polsce

Polecane posty

Gość Paula1283

Witajcie! Mam taką prośbę, mam utworzyć prezentację Polski, na wyjazd do Niemiec (wymiana międzynarodowa), i utworzyć quiz do tego co będzie pokazane. Nie chodzi tu tylko o to, że w Kraków i pokazać zdjęcie np. Sukiennic, tylko coś może zadziwiającego np. narazie mi do głowy wpadł pomysł z pomnikiem Chrystusa w Świebodzinie, no i potem po prezentacji pytanie do quizu, Ile ma metrów ten pomnik? Może troche dziwne to jest, ale byłabym wdzięczna jeśli ktoś mógłby rzucić jakieś pomysły, tzn. miejsca, obiekty, i coś ciekawego o Polsce, również mogą to być i zwyczaje/tradycje. Z pytaniami sama dam rade, ale o pomysły proszę. Pozdrawiam!

Gość Heinekenka
gdzie jest najwięcej tatarów w polsce

Gość Paula1283
hmm, jakoś nie wydaje mi się to interesujące

Gość ccccccccccpppp
- w Polsce jest geograficzny środek europy - jedynym jadowitym wężem w Polsce jest żmija zygzakowata - w Polsce powstała pierwsza w europie konstytucja moim zdaniem powinnaś podawać różne fajne ciekawostki

Gość Paula1283
dzięki, to już coś konkretniejszego własnie szukałam troche przesądów, w które polacy wierzą, miałam propozycje od nauczyciela żeby przedstawić Polak mądry po szkodzie, ale nie wiem jak, noi dalej trzeba coś myśleć co do reszty pomysłów, bo będe miała na to jakieś 30 min

Gość Paula1283
dzięki, widze że jest tam fajny 17 punkt o polaku, rekord picia piwa 0.5l w 3 sekundy :) niech wiedzą kto potrafi pić piwo