Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OBAMKA

Pomocy! Co robie nie tak ?

Polecane posty

od 3 tygodni ćwiczę na orbotreku - jak na razie na 1 poziomie czyli najmniejszym obciążeniu i od tygodnia mnie kolana bolą , stawy chyba . co robie nie tak ? 10 min przed i po sie rozciagam i jeżdzę w normalnym tempie. pomóżcie. od 4 dni nie ćwicze i mnie mnie bolą ale chcę znów zacząć .

Gość ccccccccccpppp
zostaw to gówno moja mama to miała kup sobie rowerek i popylaj po śniegu

Gość 100zl mozna odlozyc
mozliwe ze masz za maly dla ciebie model tzn okregi/elipsy, ktore zakreslasz polozami maja za mala srednice w stosunku do dlugosci twoich nog i masz caly czas zbyt ugiete kolana podczas cwiczen tak jest w wiiekszosci tanich sprzetow... tez sie na to nacielam,na szczescie jestem niziutka (155cm) i dla mnie jest ok, ale np. moj facet to wyglada jak dorosly czlowiek w rowerku dziecinnym

Gość 100zl mozna odlozyc
*płozami miało byc (czyli tymi elementami na ktorych stawiasz stopy)

własnie nie , wcale mocno nie uginam nóg. nawet wydaje mi sie jakby był za duzy ale też nie jest więc wszystko ok. może jakis inny problem ? nie wiem , ostatnio osłabiona jestem może dlatego tak na te stawy kolanowe to działa? mięśnie z tyłu na udach też mnie bolały ostatniu jak je rozciągnęłam.

Gość rania11
Przestan cwiczyc na razie

nie chcę. chcę się dowiedzieć co robię nie tak i dalej ćwiczyć bez chrobotania w kolanach i bez bólu.

a to od tego , ze dzień w dzień ćwiczę to mnie bolą ? kolana wręcz chroboczą jak się rozciągam . :D

Myślę że to nie od tego że codziennie ćwiczysz, nie każdy może wykonywać każde ćwiczenia. Ja osobiście ćwiczę codziennie i żadnych dolegliwości nie mam ( akurat nie na tym ustrojstwie) Są jednak ćwiczenia których nie mogę wykonywać obojętnie czy to będzie 2 czy 5 razy w tygodniu :)

nie strasz mnie:D nie odstawie mojego orbitreka , bo zalezy mi na wyszczupleniu nóg. nie wiem , sprobuje krócej ćwiczyć może pomoże, bo zaczełam od 30 min plus 10 min przed i po rozgrzewki.

Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza z tymi stawami, koleżanka też tak miała i okazało się że to niedobór czegoś tam ( nie pamiętam). Ćwicz chwilowo krócej i zobaczysz co będzie.

Gość czyli szukasz
jezuu sama ze sobą gadasz? haha zapomnialas sie wyylogować ?

a jak z rozgrzewką ? bo ty też cwiczysz tak ? i ile trwa twoja rozgrzewka ?

Gość olaa34
Najwyraźniej takie monotonne ćwiczenia nie służa twoim stawom. Lepiej sobie odpuść ten rowerek bo zniszczysz stawy i zacznij tańczyć - to najlepsze na ładne szczupłe nogi :)