Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o_co_chodzi???

PYTANIE DO MĄDRYCH KOBIET

Polecane posty

Gość o_co_chodzi???

Hej ;) mam problem....otóż od 3 miesięcy miesiączkę dostawałam 30, tak też było w grudniu lecz trwała ona tylko 2-3 dni i była bardzo skąpa, praktycznie jej nie było i pierwszego dnia miałam ogromny ból brzucha...w sylwestra przytulaliśmy się, mogło dojść do przedostania plemników...dzisiaj jest 24 styczeń a ja dostałam brązowe plamienie, zdziwiłam się, bo nigdy takiego czegoś nie miałam, no może raz w życiu ale bardzo dawno temu....trochę bolą mnie piersi, są powiększone i dzisiaj jestem senna...czy to możliwe, że byłaby to ciąża? czy początek okresu? bardzo się denerwuję......dodam, że przez te 3 miesiące akurat miałam co do dnia, bo co jakiś czas mam tak, że dostaję okres tydzień przed, 2 razy mi się spóźnił o dzień lub co do dnia....boję się, że nie dostane okresu :( nie wiem co to plamienie oznacza..i czy w sylwestra mogło dojąć do zapłodnienia? PROSZĘ O POMOC...

Gość :))))))))))))))))))))))))))
a nie prosciej by bylo po prostu zrobic test ciazowy??

Gość o_co_chodzi???
Test może wyjść prawidłowo ale nie musi...wolę poczekać jeszcze parę dni i zrobię...nie mam pojęcia co ta brązowa wydzielina może oznaczać....

Gość :))))))))))))))))))))))))))
to moze badanie bety. wiesz...takie gdybanie co to moze byc nic nie da. upewnij sie najpierw czy to nie ciaza. jesli nie to trzeba szukac przyczyny gdzie indziej.

Gość o_co_chodzi???
szczerze.....takie badanie kosztuje 50 zł, na razie mnie nie stać..nie pracuję, bo się uczę a rodzice mi nie dadzą tyle kasy bez podania konkretnej przyczyny a nie chce ich stresować tą wiadomością.

Gość o_co_chodzi???
jestem pewna, że 50 zł, bo niedawno koleżanka robiła.

u mnie beta 17zł :P co do pytania to ja ostatnio dostałam "okres" bardzoooo skąpa-nigdy tak nie miałam,zawsze 6 dni krwawienia,a wtedy 1 dzień plamienia,brudzenia w 2 dniu i tyle,po 3 tygodniach dostałam kolejnego okresu i był normalny,wydaje mi sie że miałam zawirowanie z hormonami ;) tak jak ja ale radzę zrobić test dla pewności ;)

Gość o_co_chodzi???
okres- 30 listopada, 30 grudnia (ten w grudniu trwał 2-3 dni i skończył się dzień po przytulaniu)

Gość nie wiem skąd wymysliłaś 50
w Warszawie 25, a u nas jak zwykle najdrożej :(

Przecież oni się nie bzykali, tylko "przytulali" i mogło dojść do "przedostania się plemników" :-0 Do tego autorka chyba miała wtedy okres, bo dostała go 30 grudnia, a jeśli dobrze kojarzę Sylwestra jest następnego dnia. A w temacie - no właśnie - o co chodzi? Oczekujesz, że ktoś ci napisze "jesteś/nie jesteś w ciąży"? Uprawianie seksu może zaowocować ciążą. Tyle chyba wiesz. Poczekaj, zrób test, albo idź na badanie z krwi, ono zwykle kosztuje około 20 zł.

Gość nie wiem skąd wymysliłaś 50
a to, że zawsze miałaś 30 to żadna informacja. W lutym też 30? :) Może tym razem zaczyna się wcześniej. Brązowe plamienie zwykle pokazuje, że to był cykl bezowulacyjny. Ty nie licz którego dnia ci się zaczyna, tylko ile dni trwa cykl

Wzbierz się do ginekologa, jesli to taki problem dla Ciebie, chociaż moikm zdaniem w ciąży nie jesteś.

Gość o_co_chodzi???
a może mi któraś powiedzieć kiedy były dni płodne?

Gość oj nie no
nie masz szmato 50zlotych na badanie a mozesz byc w ciazy i w przyszlosci utrzymac dziecko?? co ty kooorvo nie wiesz co to jest antykoncepcja???????????/ jebana w dupe szmato

u mnie też beta 50 zł kosztuje :( nie wiem jak w innym labo, bo nie byłam, ale w przychodni w miasteczku 50 zł zaśpiewali. musisz poczekać do okresu i wtedy się dowiesz. teraz nie ma sensu robić testu, za wcześnie. może wyjść ale nie musi. niestety nic więcej nie można doradzić. lekarz też nic nie da, bo za wcześnie. dni płodne - około 14 dni przed końcem cyklu. skoro masz cykle około 30-dniowe to owulacja jest około 16 dc (plus minus 2-3 dni)

Gość o_co_chodzi???
po 1. nie jestem żadną szmatą - chyba nie znasz znaczenia tego słowa po 2. jebana w dupę - niestety nie, chyba, że wiesz lepiej ode mnie po 3. czy ubliżanie sprawia Ci przyjemność? Masz problem z emocjami? mała_agatka- tylko, że ja nie mam długości każdego cyklu po 30 dni....ostatnia miesiączka trwała 2-3 dni więc cykl był krótszy.

Gość 2w3e3w4e3rt
no jo...

nie prawda! długość cyklu liczy się od 1 dnia okresu do ostatniego dnia przed kolejnym okresem, czyli od np 30 listopada do 29 grudnia (jeśli okres przyjdzie 30 grudnia). długość trwania okresu nie ma żadnego znaczenia przy obliczaniu długości cyklu. ja np jedną miesiączkę mam 8 dniową a kolejną 3 dniową, ale cykl zawsze ok 30 dniowy, bo tyle trwa przerwa pomiędzy okresami :) to ile trwa krwawienie nie ma wpływu na owulację.

poza tym takie wyliczanie owulacji do niczego nie prowadzi. jeśli się nie obserwujesz nie wiesz kiedy owulacja występuje. więc lepiej stosuj zabezpieczenie w postaci prezerwatywy, tabletek, plastrów albo jeszcze czegoś innego :)