Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamimimi

usg stawu biodrowego

Polecane posty

Gość malamimimi

Witam, na 1 badaniu w szpitalu moja mala miala wszystko super z bioderkami dlatego zlecili kolejne po 4 miesiacach.. dzisiaj sobie o tym przypomnialam (mala duzo choruje i mam z nia urwanie glowym ciagle szpitale itd...) a mala ma juz prawie skonczone 5 mies... czy ktoras z mam tez sie tak spoznila? jestem zalamana tak sie boje , ze przez moja glupote cos bedzie malej, jezu nie wiem juz co robic, dopiero jutro moge zadzwonic i umowic sie w przychodni... zaraz sie chyba zalame, nie wiem juz co robic... Mala duzo lezy i spi na brzuszku takze mam nadzieje,z e nie zawilam sprawy tak do konca.. :(

Gość iwona24242424242
O ile wiem 2 badanie usg powinno się zrobić po 6 tygodniach od porodu tak położna mi powiedziała i zamierzam tak zrobić.

Po ok 6 tygodniach od porodu to większość dzieci ma dopiero pierwsze usg. Przynajmniej u nas tak jest, bo jak się człowiek zaraz po wyjściu ze szpitala rejestruje do poradni to taki mniej więcej termin dostaje. Jak było wszystko ok to pewnie nadal tak jest. Nie panikuj, umów się jutro na jak najszybszy termin i już.

Ja byłam na usg jak mała miała 3 miesiące, a potem na wizycie jak miała 6 miesięcy. Napewno nic się nie stało dziecku, przez to że się spóźniłaś. To tylko kontrola. Mojej córce nawet usg nie zrobiła jak byłyśmy jak miała pół roku, tylko dokładnie ją obejrzała.

Gość Letni koszmar
Moja córka miała 1 USG jak wychodziłam z nią po porodzie...miała mieć potem za 6 tygodni, ale zapomniałam... Dziś ma prawie 2 lata i na pewno nic zlego się ze stawami nie dzieje