Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elaaaxvxvxvx

pytanie dotyczace bibliografii przedmiotowej

Polecane posty

Gość elaaaxvxvxvx

Nie mam ksiazki gdzie moge znalezc opracowanie wiersza lilie mickiewicza wiec stwierdzilam ze napisze w bibliografii strone internetowa tylko ze to ma sie zaczac od nazwiska autora wiec jak mam to napisac? Bo bibliografia ma byc pisana alfabetycznie. Skad mam wziasc tego autora. Pomozcie. Dajmy na to ze wezme opracowanie z tej strony http://mickiewicz.klp.pl/a-5890.html i co dalej?

Gość ctfgjhmn,
oni tego raczej nie sprawdzają aż tak dokładnie :D w każdym razie mi uszło na sucho, że dałem jakieś opracowania zbiorcze, z których nie korzystałem nawet

Gość elaaaxvxvxvx
to co mam tylko wkleic link i to wystrczy??? zadnej kolejnosci mam nie zachowywac?

Gość ctfgjhmn,
również pierwsze słyszę, że ma być alfabetycznie pisana :o zrób tak: wejdź na allegro i szukaj książek: wpisuj z aukcji isbn, autora, wydawnictwo itd.

Gość elaaaxvxvxvx
nie chce tak nie majac tej ksiazki w rece. A co bedzie jak na maturze zadadza mi pytanie z tego? co ja wtedy odpowiem?

Gość ctfgjhmn,
nie znam nikogo, kogo zapytali z utworu, o którym nie wspominał podczas prezentacji a prawie każdy miał jakieś zbiorcze opracowanie czy tom wierszy (podczas gdy korzystał z jednego czy dwóch)

Gość harsh is dead
jeżeli artykuł nie ma autora opis bibliograficzny zaczynamy od tytułu: Tytuł , aktualizacja - tu wpisz datę - [dostęp z dn. - tu wpisz datę], dostępny w internecie: - tu podaj adres -.

Chce ci się zakładać drugi topik po kilku dniach? I to pod innym nickiem? :O Mało dostałas tam odpowiedzi, w tym ode mnie?

"nie chce tak nie majac tej ksiazki w rece. A co bedzie jak na maturze zadadza mi pytanie z tego? co ja wtedy odpowiem?" Dopiero, kiedy zwrócilam ci na to wcześniej uwagę, to do ciebie dotarło, że możesz polec na kopiowaniu lipnych stron z netu? :O

Gość elaaaxvxvxvx
jaki drugi temat? sory ale nie wiem o czym mowisz. Nie pisalam tu wczesniej

Dziwne, skoro kilka dni temu pojawił się identyczny w treści temat i też z balladą "Lilie" :O Podawalam nawet historyka filozofii, który zajmuje się Mickiewiczem. Najważniejsze, to przykombinować jak najmniejszym kosztem (opracowania z neta - bez komentarza), bo książka i bilbioteka gryzą.

Gość elaaaxvxvxvx
naprawde nie wiem o czym mowisz, poprostu zbieg okolicznosci pewnie. Wiesz bylam dzis w bibliotece i nic nie ma do tego wiersza, bibliotekarka nie mogla znalezc wogole opracowania. Nic sie nie stanie chyba jak jedno opracowanie bedzie z neta

Nie moja matura, nie moja sprawa. Jest mnóstwo książek dotyczących twórczości Mickiewicza i jeśli nie masz tego w swojej bibliotece, to możesz poprosić kogoś, kto ma dostęp do innej, żeby ci wypożyczył.