Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia :D

sposoby na zmniejszenie wola?

Polecane posty

cześć dziewczyny ;] od 1,5 roku choruję na nadczynność tarczycy. Mam 17 lat i moja pani endokrynolog jest jak zauważyliśmy z rodzicami zapaloną zwolenniczką operacyjnego usuwania tarczycy , czego ja osobiście boję się jak ognia , ponieważ nigdy w życiu nie miałam żadnej operacji. moja ciocia również choruję na nadczynność tarczycy , miała złe wyniki i wielkie wole , a jej endokrynolog wysłał ją na leczenie radio jodem i teraz jest wszystko okej , wole ładnie się wciągnęło , a hormony wyrównały , natomiast moja lekarka uważa , że moja tarczyca jest zbyt duża na radio jod . . Dodam , że wyniki mam ustabilizowane bardzo ładnie , traki także ładne , jedyne co mi pozostało to wole na szyi , które owszem jest duże , ale nie ogromne.. czy są jakieś sposoby na zmniejszenie wola? biorę thiamazole i euthyrox . Smaruję szyjkę co wieczór na zmianę maściami bursztynową i propolisową , oraz robię okłady z korzenia łopianu ( i przyznam , że powolutku , powolutku , ale wole jest nieco mniejsze ) . Czy znacie coś jeszcze? bardzo proszę o pomoc :*

Gość sabbbiiik,a
operacja jest jedyna metoda chcesz czekac az guzy beda zlosliwe? przeciez operacje da sie przezyc, mialam taka wiec wiem co pisze

nie mam guzów na tarczycy ..

Gość alalalalalal
a wole to przeciez guz

Gość Andzia :D
Nie , otóż wole to nie guz , wole to POWIĘKSZONA TARCZYCA , radzę nie wypowiadać się w kwestii o której nie masz zielonego pojęcia .