Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

BŁAGAM O POMOC. BARDZO OBFICIE WYPADAJĄCE WŁOSY - JAK SOBIE W TYM RADZIĆ?

Polecane posty

Witam Was Czy ktoś ma ten okropny problem wypadających włosów? Jestem prawie 1,5 roku po porodzie. od tego czasu mycie głowy, ssuszenie i ukladanie wlosow to katastrofa. włosy wypadają mi garściami. DOSŁOWNIE!!!! po myciu glowy woda z wanny do odpływu spływać nie chce bo wylot jest tak zapchany włosami, ze szkoda gadac. potem rozczesywanie po myciu, ze szczotki wyciągam kolejne wielkie kłęby włosów i kolejne przy układaniu ich. na cocdzien tez bardzo mi wypadają, wystarczy , ze przejadę dłonią po włosach i juz mam DOSŁOWNIE CAŁĄ GARŚĆ moich włosów. Dodam, że przed ciążą i porodem też bardzo wypadały mi włosy, ale nie do tego stopnia. Mam juz tak duże zakola, że nie wiem co robić. kupiłam ostatnio belisse i to jest juz drugi tydzien jak ją stosuję. może to coś da. jestem załamana. dodam, ze stosuje na prawde dobrych szamponow i odzywek do wlosow. zazwyczaj uzywalam pantene a teraz od dlugiego czasu uzywam syos. wlosy ogolnie są suche,twarde...jak sobie z tym poradzić?

Gość iśż do lekarza i sprawdzić
poziom hormonów i leczyc pod jego opieką

Gość do tego ktory mierzy poziom
hormonow, rzecz jasna. endokrynologa

Gość jenk
Idz do lekarza .Zrób podstawowe badanie krwi plus hormony tarczycy .Miałam podobnie .Od 3 miesięcy łykam tabletki Vichy-ineov na włosy kupiłam na allegro w promocji) i mam świetne wyniki .Przestały całkowicie wypadać.A tabletki będę jeszcze brać przez następne 3 miesiące.

Gość iśż do lekarza i sprawdzić
rodzinny sprawdzi tylko podstawowe rzeczy, nie sprawdzi hormonów. Z hormonami i wypadaniem ginekolog, endokrynolog lub dermatolog.