Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TrochęSmuuutna22

Mam 22 lata i jestem zrozpaczona faktem, że jestem w ciązy !

Polecane posty

Gość TrochęSmuuutna22

Wpadliśmy, wczoraj zrobiłam 2 testy - pozytywne. Nikt jeszcze nie wie, nawet narzeczony :/ Mamy zaklepane wszystko na wesele na sierpień, a teraz trzeba będzie wszystko przeorganizować, bo nie pójdę z wielkim brzuchem do ślubu. Nie wspominając o tym, że dziecko miało być dopiero za kilka lat. Tylko raz się kochaliśmy bez prezerwatywy, w ostatni dzień okresu i wpadka.... nie spodziewałam się tego.Niektóre kobiety się starają latami, a ja wpadłam podczas okresu, pięknie. No cóż, muszę wypić piwo, którego nawarzyłam. No to się wyżaliłam. Dziękuję za uwagę.

Gość XxXxXxXgosiaXxXxXxXxX
ja w takiej syt usunelam

Gość .przegrałaś życie
:D bachor w takim wieku?? kurwiszcze jestes...

Gość kakusia4
TrochęSmuuutna22 Ile narzeczony ma lat?

Gość karolina198777
Przesuń ślub jak już urodzisz bo wiadomo w ciąży nigdy nie wiadomo jak się będziesz czuła poza tym z brzuchem do ołtarza to nie fajnie wygląda. A tak nie ma co się załamywać skoro planowałaś założyć rodzinę więc na pewno warunki finansowe też masz.

Gość no nie moge 22
zaplanowany ślub,masz narzeczonego pojawił się dzidziuś największy wój skarb jakiego w życiu będziesz mieć a ty się martwisz bo trzeba przesunąć wesele??? nierozumiem takich ludzi dziecko to jest coś wspaniałego zwłaszcza z męrzczyzną którego kochasz czy planowane czy nie będzie wasze kochane. pomimo tego że się dopiero dowiedziałeś to jesteś juz jego mamusia i zachowuj się jak mamusia a nie imprezą sie przejmuj. wesele przesunąć to pikuś dbaj o siebie i rób wszystko by dzidzia zdrowo się dozwijała . a tak w ogóle to gratuje świeżej mamusi

mialam podobnie, zareczylismy sie w kwietniu,w czerwcu skonczylam studia lic, dostalam awans w pracy, poczatek wrzesnia moje 22 ur i kochalismy sie 1 raz w tym miesiacu, z prezerwatywa, dzien po okresie, stosunek przerywany a ja na dodatek mam PCO :-D wszystkie te 'zabezpieczenia' zaowocowaly moja obecnie juz 19 miesieczna corka.Naprawde mialam rozne mysli i nie bede ukrywac ze nadal jestem troche 'nieszczesliwa' ze cora nie pojawila sie w roku najwczesniej 2011 (takie byly plany). Ale wiesz, nie masz 16 lat, nie wpadlas z byle kim-dacie rade:-)

Gość TrochęSmutnaaa22
Narzeczony ma 26. No wiem, że to śmieszne, czym się martwię. Ale nie chodzi o to głupie wesele, tylko po prostu czuję się zaskoczona i zupełnie nie gotowa na dziecko. Mieliśmy trochę inne plany. A co do usuwania, to bez przesady... Jestem odpowiedzialna i dziecko urodzę i wychowam, narazie jestem w lekkim szoku, dopiero co się dowiedziałam....

Gość TrochęSmutnaaa22
w każdym razie, dziękuję za każde dobre słowo

Gość facetprawdziwy
jak sie puszcza bez zabezpieczenia to skutki są zawsze takie same

Gość TrochęSmutnaaa22
no może Ty się puszczasz, ja ze swoim narzeczonym się kocham :)

aha od razuzebys wiedziala (teraz pewnie masz same negatywne emocje); dziecko to nie koniec swiata:-D Ja dalej podrozowalam /teraz juz chwilowo mniej/ dalej spotykalam sie ze snajomymi, robie imprezy , chodze/chodzilam na zakupy, do fryzjera. Wazne jest abys sie nie zamknela w 4 scianach z powodu dziecka bo wtedy wierz mi; zaczniesz je obwiniac o wszystkie zla swiata. Ja slub w w efekcie wzielam przyspieszony , chociaz powiem szczerze z poczatku nie chcialam w ciazy ale ze mam meza obcokrajowca, po slubie mial miec lepsza wize, to sie pobralismy jak bylam w 28 tyg. Ciazy na zdjeciach ze slubu wogole nie widac, o dziwo prawie nie przytylam do tamtego momentu, brzuchol pojawil sie ok godz 22 tego wieczoru jak juz bawilismy sie w najlepsze w domu przy torcie. Sukienke mialam slubna, w ksztalcie litery A, przyjecie w cudownej restauracji na 25 osob (nie chcielismy wielkiego wesela , to czeka nas kiedys u meza w kraju). Na nastepny dzien 'poprawiny' i tydzien pozniej 'weekend miodowy'. :-)

Gość do kasza23
puscilas sie z arABEM :d?

Gość ja nie moge 22
myśmy planowali dzidzie wszystko było fajnie poukładane i zaplanowane a dopiero ja już byłam w ciązy to mieliśmy małe problemy głownie finansowe tak sie tez zdaża ale za miesiąc ma się urodzic nasza córeczka rodzinka obiecała że pomoże a i tak sytuacja troche juz się poprawia więc moja droga niczym sie nie przejmuj pewnie nie jeden większy problem w życiu was spotka różnie będzie ale dziecko to nie problem to skarb na całe życie a jesteście oboje w takim wieku że dacie rade macie siebie i wspólnie zaplanowaną przyszłość i to najwarzniejsze życzę wam powodzenia

Gość TrochęSmuuuutna22
Dziękuję bardzo, ja również Tobie wszystkiego dobrego życzę i szczęśliwego rozwiązania :)

Gość wretryeuikli
a jak fotograf nie bedzie mial terminu? to jak przesunać? myślcie trochę głupie baby

Gość ja nie moge22
ojeju a co to jeden fotograf jest na świecie czy co? ona ma dopiero ślub we wrześniu nie da rady szybciej to przesuną na puzniej i jaki problem? ludzie w 3 miesiące śluby załatwiaja a teraz niech się skupi na zdrowiu dzidziusia i swoim samopoczuciu bo od tej chwili to dlaniej najwazniejsze

Gość ja nie moge22
ojeju a co to jeden fotograf jest na świecie czy co? ona ma dopiero ślub we wrześniu nie da rady szybciej to przesuną na puzniej i jaki problem? ludzie w 3 miesiące śluby załatwiaja a teraz niech się skupi na zdrowiu dzidziusia i swoim samopoczuciu bo od tej chwili to dla niej najwazniejsze

Gość tez pomyslalam, ze kasza
puscila sie z Arabem albo Turasem;) w kazdym razie gratuluje dziecka mimo tylu zabezpieczen i jeszcze PCO;)

Gość EmilkaKotowice
co to jest PCO??

Gość rec-----
ja mam 10-cioro i się nie martwię kolejną 11-tą ciążą mój Mąż lubi poużywać to i efekty są

Gość ópuściaeczk
ja tez jestem a mam 16

toche smutna22 ja urodzilam jak mialam 22,5 i co? jakos smutna nie jestem;) jak sie dziecko urodzi to bedziesz bogu z nie dziekowac. Powodzenia zycze

Gość alekssssaaand
a co ty ten temat tyle katujesz? rano juz o tym pisalas. juz sie stalo, musisz zyc dalej i tyle

Na Twoim miejscu bym się tak nie martwiła,przesuń tylko datę ślubu,jak już urodzisz ,i dojdziesz do siebie żeby wyglądać ładnie w tym dniu i czuć się dobrze ,a nie z brzuchem iść do ołtarza i popsuć sobie całą imprezę ,bo wiadomo jak to w ciąży bywa...

Gość TrochęSmuuutna22
Ja o tym pisalam ??? Nigdzie indziej nie pisałam, tym bardziej rano bo mnie tu nie było. Już powoli do mnie to dociera wszystko , także mysle ze bedzie dobrze ;)

Gość mamaKamilka22
Ja mam 22 lata i 7 miesięcznego synka który jest całym moim światem. Obeje z mężem chcieliśmy dziecka i się udało. Jestem bardzo szczęśłiwa obecnie kończe studia więc nie jestem jakimś tempakiem . A i nie uważam żebym sobie życie zmarnowała. Zobaczysz jak się dziecko urodzi to będziesz najszczęśliwszą kopbietą na świecie i nie będziesz sobie mogła życia bez dziecka wyobrazić.