Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krokusik #

Przeszkody bycia mamą

Polecane posty

Gość Krokusik #

Cześć... mam pytanie czy któraś z dziewczyn też tak miała? Ja od jakiegoś czasu czuję straszny instynkt macierzyński ale moja sytuacja nie pozwala mi mieć teraz dziecka przez co jestem strasznie nieszczęśliwa... Marzy mi sie maleństwo które mogłabym kochać bezgranicznie

Gość masz problem w głowie
To trochę tak, jak z dziewczynami, które piszą tu: tęsknię za byłym, nie widzialam go 5 lat, nie odpowiada na telefony, ale kocham go nad życie. - nie tęsknią za żadnym byłym, bo prostu wmówiły sobie coś. Tak samo Ty - dziecka nie masz, nie możesz kochać dziecka, ktorego nie ma. Nie możesz być nieszczęśliwa z tego powodu.

Gość Krokusik #
to jak mam się pozbyć "tego problemu" ? straszne to jest...

Gość masz problem w głowie
Po prostu ciesz się życiem. Uświadom sobie, że to nie jest nic obiektywnego, nic co wynika z biologii. Może jeszcze porównam Cię do palacza: większość ludzi pali papierosy tylko i wyłącznie dlatego, że wydaje im się, że bez papierosa byliby bardzo nieszcżęsliwi - to bzdura, bo nazajutrz nie odczuwaliby żadnych skutków braku nikotyny, ale wmawiają sobie, że potrzebują tego - i w rzeczywistości tak się staje. Poczytaj książkę, nie wiem, zajmij się czymś.

Gość agatas2288
a co cie ogranicza? zmien to, a jak nie mozesz to bez sensu jest twoje uzalanie sie.

Gość Krokusik #
przeszkadza mi w tym zdrowie (głównie) i to że nie mam pracy na stałe tylko dorywczo. chyba masz rację ... samemu można sobie mowić żeby przestać myśleć ale jak powie ci to inna osoba to jakoś inaczej to na mnie wpływa... dzięki