Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chanel05

zywienie 8 miesiecznego malucha

Polecane posty

hej mamusie chcialm sie zapytac i troszke moze porownac jak jedza wsaez dzieci w podobnym wieku i czy malej nie głodze lub nie przekarmiam. rano 8.30 daje jej kaszke 190 g, ok 12 danonki 100g, ok 14 obiadek zupka warzywna z mieskiem lub zamiennie flacha 200 ml. ok 17 starte jabluszko badz gruszka bardz banan lub biszkopty z herbatka i o 19.30 znowu butla 200 ml przed spaniem. w nocy budzi sie zwykle ok 3,4 nad ranem daje jej tez butle 100 ml zeby miala cos w brzuszku ale zeby zbytnio nie przyzwyczaila sie do duzych porcji w nocy. robicie podobnie? wiem ze watkow bylo mnostwo ale bede wdzieczna za kazda odpowiedz od ktorejs mamy pozdrawiam was wszystkie

Gość SMACZNEGO
daj mu frytki

danonki dla ośmiomiesięczniaka??:o gratuluję pomysłowości:o czytałaś zalecenia producenta?? one są od 3 roku zycia zalecane:o

Gość Niki2334
No frytki obowiazkowo ;-) Mój synek jak miał 8 miesiecy to jadł około 3-4 flaszek mleka po 120-150 ml. jak ja jadłam kanaapke to mu troszke dałam biszkopty owoce ze słoiczka albo sama robiłam mu dynie z jabłkiem samo jabłko lub banan. obiadek jadł z 2 dań tylko w małym odstepie tak ok 0,5 godz. w miedzy czasie jak widział ze my jemy to sie prosił i jadł z nami a na 9 miesiecy juz jadł wszystko to co my poza frytkami:-D plackami ziemn. i kapustą.

Gość Niki2334
No to mnie zaraz zjada baby za mały wszystko jadł tak szybko a i dodamn ze nie jet gruby :-D

niki mój też je wszystko poza smażonym i wzdymającym, ale od takiego syfu jak danonki czy chipsy staram się go chronić

Gość Ciekawa dalszych wypowiedzi
Moja jak miala 8 miesiecy to juz smarzona rybke jadla i jajecznice danonkow nie dawalam bo one wcale nie sa tak wspaniale jak sie wydaje maja silne barwniki i sa silnie uczulajace ale jogurt naturalny je od 7 miesiaca z jablkiem czy owocem innym

No na danonki za wczesnie, lepiej kupic jogurt naturalny i dodac banana jakiegos albo kiwi albo innych owocow, ewentualnie sa jogurciki specjalne dla dzieci ale ja ich nie kupuje bo sa drogie. Moja je tak: 7 mleko 120ml 11 miska kaszki 14 obiadek robie sama zazwyczaj, miesko gotuje dodaje warzywa jakies i blenderem miksuje wkladam do sloiczkow i mam na 3 dni obiadek. 16 deserek, owoce w sloiczku, nie kupuje teraz sama bo nie ma dobrych napewno w lato bedzie inaczej ale jak narazie sloiczki 19.30 mleczko z kaszka ok 180ml I to tyle. W miedzy czasie jakies soczki, herbatka, flipsy, biszkopty, chlebek z maselkiem. Ostatnio ukradla mi ptasie mleczko heheheheh, na szczescie nic jej nie bylo po nim.

A wlasnie napiszcie mi czy moge juz mojej robic jajecznice ma 9 mc skonczone, jesli tak to napiszcie jak robicie

Gość Niki2334
mój jajecznice uwielbia robie na maśle i najpierw białko ścinam a później dodaje żółtko i jak wszystko sie zetnie to mały wcina z 2 jaj

oj widze ze mi sie dostało za te danonki dzieki dziewczyny nawet tym ktore od razu jada po mojej pomyslowosci:) ale po to chyba jest to forum zeby skonsultowac z wami

Mój syn ma niecałe 8 miesięcy i je następująco: 8.30 - pierś 10.00 - owoce z kleikiem ryżowym, biszkoptami lub kaszką manną albo jogurt z owocami Hippa (po 6 miesiącu) - 160-180 g 10.30 - pierś 14.00 - obiad (mięsko z warzywami, zupka, itp.) - 200 g 16.00 - pierś 18.00 - pierś 19.30 - kaszka - 200 g 20.30 - pierś i do rana już nic więcej. Czasem jak sprawia wrażenie głodnego to daję mu jeszcze herbatnika, albo chrupaczka ryżowego i herbatkę.

Gość MoniaiSzymuś9mies
Mój maluch je rownież bułeczkę z masłem albo z jogurtem, dzisiaj po raz pierwszy z szynka z indyka, mleka pije 4 butelki w ciagu doby po 220ml, na obiad zupka, czasami daje mu chrupki kukurydziane.wczoraj na deser jadl kisiel z torebki. ogolnie duzo zjada, wazy ok 10kg

Mój maluch pije 150 ml mleka rano i czasem uda mi sie mu wcisnąć jeszcze wieczorem 120 ml. Codziennie dostaje zupke,deserek,kaszke na noc,biszkopty,czasem troszke chleba no i zastanawiam sie nad kaszą manną... kupuje też jogurciki z nestle. Do picia najczęściej sok jablkowy rozcienczany z wodą.

Gość a u nas jest tak
Corka skonczyla 8 miesięcy w tym tygodniu i 8.00 - 210 mleka 12.00 - obiadek 190 g 16 - 120 mleka, deserek 130- 150 g (robię sama) 19,15 - 210 mleka (lub kaszka, ale nie lubi). Chetnie wprowadzilabym 5 posilek, ale za bardzo nie mam kiedy, bo ma 3 drzemki, a jak probowalam to potem nie byla glodna i zjadla mniej w ciagu calego dnia niz zwykle. Spróbuję wprowadzic dodatkowy posiłek jak zrezygnuje z dzemki o 17. Nie podjada miedzy posilkami, a do picia dajemy wodę.

Gość b.e.a.t.a
corka 8,5 miesiaca: 10:00 mleko 200ml 13:00 kaszka z owocami (sama gotuje) lub owoce z jogurtem, czasem chleb z maslem i ogorek kiszony 16:00 obiadek 19:00 mleko 200ml + 2 lyzeczki kleiku ryzowego 22:00 mleko 200ml + kleik czasami w nocy pije dodatkowa butle mleka

Gość do b.e.a.t.y
B.e.a.t.a - a nic przed 10 nie dajesz? troche pozno mi sie zdaje jak na sniadanie

Gość dlaczego późno?
Skoro dziecko b.e.a.t.y dostaje ostatni posiłek o 22, a czasem jeszcze mleko w nocy, to może budzi się właśnie o 10? Moja córka, gdybym ją obudziła przed 10, zabiłaby mnie wrzaskiem, a na podany posiłek nawet nie spojrzała :D

Gość b.e.a.t.a
No wlasnie - corka spi od 10 wieczorem do 10 rano :)

Gość ghjvvb
ok 6 piers ale idziemy jeszcze spac. ok 8 piers pozniej ok 10 piers 12-13 obiadek jarzynki z mieskiem... ok 16 piers ok 17 jakis deserek 19 piers 22 kaszka na dobranoc 250ml w nocy herbatka. tak to wyglada u nas.