Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HollyFire

Kurs angielskiego Katowice

Polecane posty

Niedawno przeprowadziłem do Katowic (tutaj studiuję) i chciałem się zapisać na kurs angielskiego. Widzę że jest tutaj dużo różnych szkół ale nie wiem która jest dobra. Możecie mi coś polecić? Ważne aby zajęcia były w małych grupach.

Z tego co słyszałam bardzo dobra jest szkoła Axon. Spotkałam się z wieloma pozytywnymi opiniami na jej temat. Jej atutem jest , iż zajęcia są tam przeprowadzane w małych grupach, dzięki czemu każdy uczeń w takim samym stopniu uczestniczy w lekcji.

Gość to my wszyscy kafeterianie
mare prowo

Gość to my wszyscy kafeterianie
marne prowo

Gość nitermanka
hmm nie wiem dokładnie co do tamtej szkoły, nie słyszałam specjalnie, natomiast moja znajoma miała dobrą opinię o katowickiej lingua house, z tego co mi mówiła też małe grupy i możliwość nauki angielskiego np. metodą callana. W ich firmie zlecali tam kursy językowe i sobie dziewczyna chwaliła.

Gość frweki
international house ,ale jest drogo niestety

Gość Orgonka.
tutaj mogę przychylić się do wypowiedzi poprzedniczki co do lingua house, akurat w katowicach mają dobrą opinię i nauczają przez konwersacje nie tylko angielskiego.

Gość nitermanka
a to akurat warto dodać, że jak ktoś student tym bardziej warto bo lingua house jest akurat przy akademii ekonomicznej a do tego cena jest dla studentów tylko 599zl za semestr

Gość gokr73
Polecam zdecydowanie effectiva.pl :) Bardzo fajna firma, nauczyłem się bardzo dużo

Gość prawictwo pospolite121
znacznie szybciej nauczysz sie u korepetytora niz w szkole jezykowej w szkole dziela czas na swszystkich uczniow . Korepetytor ma jednego ucznia i zna jego błędy .

Gość Karrrietka
Witajcie, chcialam zapytać czy ktoś z tej ( http://szybkiangielski.katowice.pl/ ) metody korzystał? Kurs metodą Colina Rose, wcześniej miałam styczność z metodą bezpośrednią, ale teraz chciałam coś innego, kurs intensywny i nastawiony na mówienie.

Gość 3Lions
Zapraszamy serdecznie do nowo otwartej Szkoły Języka Angielskiego 3Lions w samym centrum Katowic - Mickiewicza 22 (róg Mickiewicza i Stawowej). Tylko język angielski, wyłącznie native speakers, inspirujące lekcje. Do końca sierpnia zniżka 100 zł na wszystkie kursy!

Gość BasiaCiepiel
Ja chyba zapisze się tutaj http://elsinore-angielski.katowice.pl bo uczą metodą Callana wiecie coś o tym? Podobno dużo szybciej można się języka nauczyć, a w obecnych czasach w każdej pracy angielski to podstawa.

Gość gość
Mój brat chodził do speak up 2 lata, z tego co mówił to było fajnie, sporo się nauczył, wiem, że czasami mieli lekcje w "terenie" i mile to wspominał

Gość gość
Translator mogę polecić z ręką na sercu

Gość gość
Osobiście mogę polecić Szkołę Three Lions :) Nastawienie jest głównie na komunikację i słownictwo, od poziomu B1 uczą wyłącznie native speakerzy, a od poziomu FCE/B2 szkoła zapewnia swoje własne materiały do nauki, więc nie trzeba dodatkowo kupować żadnej książki. Ponadto miła atmosfera i ciekawe zajęcia. Naprawdę chce się tam wracać :)

podaje kontakt do dobrego lektora ang,który uczy na terenie Sląska tel.534662888

Gość gość
zadna szkola cie nie nauczy tak jak realne zycie....

Gość gość
Zarówno lekcje indywidualne, jak i angielski dla firm prowadzi w Katowicach szkoła http://linguastrefa.pl/, może próbuj tam? :)

Gość uczen132523
dobry lektor,nacisk kładzie na konwersacje - podaje tel.534662888

Gość Jowitkana
http://linguastrefa.pl/ jest spoko - mają na prawdę dobre kursy z mega dawką wiedzy. organizowałam dwa szkolenia pracownicze z ang w biznesie i jestem zadowolona

Gość gość
Intenational House i Translator to porażka, szkoda pieniędzy. Jedyna szkoła warta uwagi w Katowicach to ELC przy Uniwersytecie Śląskim. Przygotowali mnie do FCE i CAE. Szczególnie polecam lekcje z Panem Aksamitkiem. W International House jedynym plusem jest jedna lekcja w tyg. prowadzona przez brytyjczyka, ale co z tego oni nie potrafią uczyć. To tak jak ja ekonomista zaczęłabym uczyć anglika polskiego. Wygląda to bardziej jak lekcja w liceum a nie kurs. Polecam ELC, jest warta każdych pieniędzy.

Gość Ferzylleq
W Katowicach polecam ten kurs: https://www.lingua-house.pl/kurs-angielskiego.html korzystałam z dwóch poziomów, kilka semestrów i nie mogę narzekać, postępy były widoczne od samego początku i udało mi się sprawnie przygotować do egzaminu i certyfikacji. Poza tym lektorka była naprawdę super pomocna i każdemu sporo czasu poświęcała.

Gość Kordiinxa
Jak najbardziej polecę ten - https://www.lingua-house.pl/kurs-angielskiego.html lektorka na poziomie B1 była super, naprawdę super się sprawdziła, lekcje były ciekawe, nastawienie prawie w całości na konwersacje, duże postępy zrobiłam i w wakacje jeszcze chce zacząć kurs o poziom wyższy :)

Gość gość

zawsze warto się zapisać na kurs online. Ja spróbowałam z Sharpling i podszkoliłam swój angielski i zaczęłam niemiecki. Konwersacje są bardzo praktyczne, do tego pomagają przygotować się na rozmowę o pracę.