Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a z jakiego tematu się

Żywienie 2,5 latka

Polecane posty

Gość a z jakiego tematu się

Oczywiście nie chodzi mi o to co jedzą bo to już chyba każde dziecko je wszystko :) Chciałabym się dowiedzieć raczej jak dużo jedzą wasze dzieci. Napiszcie mi proszę tak z wybranego dnia ile czego jadły wasze dzieci. Jak zupa to ile tej zupy mniej więcej zjadają, jak drugie danie to ile czego składa się na ten obiad, jak kanapki czy coś to również z czym i ile ich zjadają

moją 2 latkę generalnie nie trzeba do jedzenia namawiac , jak jest w żłobku to panie mówią , że na sniadanie zjada troche zupy mlecznej i kanapki ( 1 kromkę podzielona na 2 ) na obiad przewzanie całą zupe , a drugie w połowie , a jak zupy trochę , bo jej nie smakuje to drugie danie prawie całe . Jeszcze nigdy nie zjadła 2 daniowego obiadu , bo to dla niej chyba za duzo . W domu jada podobnie, np. wczoraj zjadła na sniadanie jedną kromke chleba z szynką . Pomiędzy obiadem serek (cały ) na obiad miseczkę ( no nie wiem ile może mieć 0,5 l chyba ) ale pewnie do pełna nie nalała jej babcia - zupy szczawiowej . W domu obiad je o 15.00 , w złobku o 12.00 . Potem ok. 17.00 owoce , albo nalesniki , albo placki, kisiel itp - które bardzo lubi . I na wieczór pije jeszcze mleko z kleikiem z 240 ml wody .

Gość SanSanSan
moja je bardzo malo zreszta nie wazy nawet 11 kg, jest tez drobna wzrostem (zawrotne 85cm) czasami wlosy z glowy mozna sobie rwac z tego powodu

Gość mam podobnie 555
jada w małych ilościach a kanapek -WOGÓLE

Moj zjada: -2 razy dziennie 250ml mleka z kaszka(rano i wieczorem) -drugie sniadanie-kromka chleba z parowka na cieplo,jajkiem,serem zoltym,serkiem bialym lub szyneczka -zupa(jakies 3 chochelki) -drugie danie(ziemniaczki z mieskiem,makaron z serem,ryz z ryba,frytki z ryba) -podwieczorek(jabluszko,banan) -czasami jeszcze kromke chleba na wieczor,ale nie zawsze ma ochote -serki chomogenizowane Wazy dosyc malo i jest raczej drobny :)

mój ma trochę mniej, bo 25 miesięcy, ale je różnie. np jadłospis z wczoraj: ok 8 - jajecznicę z połowy jajka (resztę zostawił), bez chleba ok 11 - batonik ok 14 - pół talerzyka zupy pomidorowej z ryżem (tak ze 120-150 ml) ok 17 chciałam dać drugie danie ale nie chciał ok 20 - serek danio (140 ml), pół rogala i banan dziś je nieco lepiej ok 8 - pół jogurtu z owocami ( ok 200 ml) ok 11 - pół rogala ok 13.30 talerzyk zupy zobaczymy jak będzie dalej. ogólnie kanapek nie je nigdy, ewentualnie może zjeść kawałek szynki, czy schabu pieczonego, czy sera żółtego z ogórkiem kwaszonym, ale bez chleba. chlebek czasem ugryzie, ale to rzadko się zdarza. mleka nie pije, kaszek nie jada, budyniu, grysiku, płatek owsianych na mleku też nie. dość trudno jest wymyślić coś co zje. zawsze jest chętny na naleśniki, przeważnie zje jajecznicę.