Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milkaa88

PRZECIEKAJĄCE PAMPERSY !?

Polecane posty

Mój synek waży 7kg, w styczniu zaczełam używać pampersów 3 (4-9kg) i za każdym razem gdy zrobił kupe, wylatywała mu bokiem, no to kupiłam jeszcze 2,tyle że huggies bo nie było w sklepach pampersów 3, są fajne ale na dzien, bo w nocy przemakają, mały budzi się z mokra plama na srodku pupy, robiłam test i po wlaniu 120ml w Pampersa i Huggies , ten drugi przemókł... Wczoraj znowu założyłam Pampersa bo myślałam, że mały już dorósł do nich, a tu rano znowu niespodzianka... Nie wiem czy ja źle zapinam czy one są na niego jeszcze za duża... Miałyście podobny problem?

Gość mamamama26
jak ty 7 kg zapinasz pampersy 2?? podziwiam!! mój miał 5,5 to już były ciasne i używamy 3 - miałam pampers, huggies premium, dady i babydreamy - wszystkie rozmiar 3 - mały ma 6 kg i nic nieprzecieka - raz się wylało bokiem jak źle zapięłam i tyle - dziwne że ci się tak dzieje...

Miałam z pampersami ten sam problem . Zaczęłam używać biedronkowych DADA ( poleciła sąsiadka) i teraz jest oki . Mała ma 9 miesięcy i nawet jak zrobi naprawdę dużo i lejąco kupkę to nic bokami ani górą nie wycieka . Polecam

ja uzywalam wszystkich pampersow na polskiem rynku i wszystkie przeciekały, tylko orginalne pampersy dały radę:)

Gość slask
tez przerzuciłam sie z pampersów na dady. w pampersach gumki pękały i tez wszystko wylewało sie bokami. dady jak na razie zdają egzamin. cala noc sucha pupa

Mi Pampersy przeciekały jak Mały miał jeszcze pępek niezagojony. Niżej zapinałam i sikał do góry i wylatywało. Po zagojeniu zapinam wyżej i jest ok. I dość mocno naciągam gumki (dlatego używam Pampersów a nie Dady, bo one nie miały tych elastycznych boków). Zmuszam też go przy zmianie pieluchy do podkulenia nóg, bo jak je wyprostuje to nie ma szans na dobre założenie. Młody waży 5200 i używam rozmiaru 2.

chyba ma mała pupe że się w 2 mieści:) Bo jak w 2 zrobi kupe to nic nie wylatuje a w 3 za każdym razem po kupie trzeba przebierać... Dziwne to... Zostało mi jeszcze ok 20 pieluszek Huggies 2 i sie zastanawiam czy dokupić jeszcze jedną paczkę 2... bo z tymi trójkami to zpraniem nie wyrobie..

Ja używałam tylko pampersów. Nie zdarzyło się, żeby mi (a właściwie mojemu synkowi) przeciekły. Najlepiej idź do apteki i kup po 1 sztuce w różnych rozmiarach. Zapinaj tak,żeby ten rysunek na przodzie pieluszki był otoczony rzepami. Zresztą na opakowaniu jest narysowane jak to zapiąć.

Ja używałam tylko pampersów. Nie zdarzyło się, żeby mi (a właściwie mojemu synkowi) przeciekły. Najlepiej idź do apteki i kup po 1 sztuce w różnych rozmiarach. Zapinaj tak,żeby ten rysunek na przodzie pieluszki był otoczony rzepami. Zresztą na opakowaniu jest narysowane jak to zapiąć.

Gość Karolajnałódź
Estera0904 "dużo i lejąco kupkę " Ja pierdole, umiesz poprawnie mówić i pisać? Temat dość obrzydliwy, ale jeśli już o tym mowa to powinnaś napisać "dużĄ i lejącĄ kupkę"

Przecież jak dziecko waży 7 kg to zakłada się pampersy 3-4 . A Ty jeszcze pytasz czy nie są za duże?! Przecież sama dziecko męczysz. Jak moje dziecko miało 7 kg to już 4 nosiło. bo 3 były ciasnawe

widzisz autorko, czego mozna dowiedziec sie na kafe? ze męczysz dziecko, tak zawyrokowala nasza najmadrzejsza forumowa mamusia:O szkoda gadac:O Mloda mama ty w ogole zrozumialas sens tego o czym pisze autorka?

No a mój ma 7kg i 2 są dobre, a z 3 wycieka kupa, bo z siku jest ok. Poza tym mam koleżanke co jej 6kg synek 1 nosil jeszcze. No i pieluszki raczej dziecka nie męczą skoro jest cały dzien radosne i nie płacze.

Odezwała się koleżanka z forum która zawsze szuka dziry w calym. Ja po prostu napisałam swoje zdanie i nie masz prawa go podważać .nic Ci do tego.

Gość BellA Bella
moze trzeba w nocy sprawdzać pampersa, anie spać do rana i potem dziwic się ,że dziecko jest osikane

Nie chcę nikogo obrażac broń Bożee :P Tylko moim zdaniem jak na opakowaniu pampersów pisze że np 2 są od 4-6,5 kg - a dziecko wazy 7, to czas kupic 3

Młoda Mamo a czy Ty przeczytałaś co ja napisałam w ogóle? Bella Bella- po co dziecko w nocy przebierać skoro śpi w najlepsze? Mam dziecko budzić w środku nocy specjalnie do przewinięcia? Tym bardziej że na Pampersach pisze sucho do 12godzin?

po przeczytaniu komentarzy, doszlam do wniosku ze zle zapinam pampersy..bo przynajmniej raz dziennie mala ma obsikany bok..myslalam ze to moze huggies ( tez kupilam na probe) ale dzis w pampersie to samo, pieluszke ktora ma na sobie zapielam ciasniej, takze zobaczymy, lapo, chyba na odwrot? kiedy moja corka podkurcza nozki, nie jestem w stanie zalozyc pieluszki poprawnie, bo kied prostuje nozki , pampers zsuwa sie w dol i w pasie jest luz, dodam ze corka nosi mniejsza 3 do 7 kg (na op. pisze ze to nowosc w UK)

Taak. Zadałaś pytanie "nie wiem czy ja źle zapinam czy one są na niego jeszcze za duże" Wiec odpowiadam - moze za male ;] o.O

a co do budzenia, to ja wole obudzic mala, przebrac i spac spokojnie, niz myslec ze ma zasikany kg ''waty'' miedzy nogami

Gość miktata
ja mojemu synkowi przy wadze 7 kilo zakładałam 3 pampersa i nigdy nic nie wyciekało. a jak je zapinasz? ja zawsze zapinam pod brzuchem tak, że rzepy schodzą się na dół. problem miałam z innymi pieluchami. nie były tak chłonne i mały miał odparzony tyłek.

Gość miktata
myślę, że budzenie nic nie da. jeśli śpi to znaczy, że nie jest karmiona w nocy więc pamper spokojnie powinien wystarczyć. mój syn przesypiał całe noce odkąd skończył 5 miesięcy. nigdy go nie budziłam na samo przebranie. nigdy pampers mi nie przemókł.

ja to chyba robie dla swojego spokoju, raz , jakos po urodzeniu, przebralam dziecko o 1, nie spawdzilam jej az do 8 rano, byla niezle obkupkana, kupa robila sie juz sucha, od tamtej pory sprawdzam mala co 2 gdz, i zmieniam pampersa max co 3, nie moge sobie darowac;/

Gość miktata
oczywiście jeśli dziecku przeciekają pieluchy i robi kupę w nocy to trzeba sprawdzać, ale jeśli rano wstaje i wszystko jest ok to po co?

Młoda Mama- za małe raczej nie są napewno bo z 2 nic nie wylatuje a z 3 tak, jedynie huggies przesiąkają, nie każdej nocy ale często się zdarza. Co do zapinania to zapinam ciasno ale kupa wylatuje "nogawką" nie górą.

Gość BellA Bella
jeśli się wierci albo jest karmione to trzeba sprawdzic jesli nie to albo pampers za mały, albo za duz albo źle zapiety

Gość gość
milkaa 88 zmienisz mi pampersa bardzo cie prosze mam lat 12 i nie mam czucia chciałym żebyś mi zmieniła czekam na odpowiedz