Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elizaczeq

wyjeżdżam do UK ! (PORADY !)

Polecane posty

Co powinnam zabrać z sobą ? Co jest baaardzo drogie a koniecznie potrzebne? Gdzie szukać pracy? znacie jakieś agencje pracy ? Czy ktoś szukał mieszkania przez gumtree?

Gość wybralabym kelnerke
do jakiego miasta jedziesz?

Gość SamantaHAHAH
uuu Londyn lipa :/ o tej porze roku........... zabierz duzo jedzenia wedlin serow jakies schaby takie rzeczy miesko przedewszystkim :) bo chleb makaron ziemniaki to sobie dokupisz a ile bedziesz miala kasy na start?

Co powinnam zabrać z sobą ? ciuchy na najblizsze 3 miesiace, spowor jak nie masz poscieli na miejscu, dokumenty, pieniadze Co jest baaardzo drogie a koniecznie potrzebne? tzn? chodzi o np. mieszkanie? Gdzie szukać pracy? znacie jakieś agencje pracy ? wydaje mi sie ze najlepiej bezposrednio skladac swoje cv albo przez znajomych.. Czy ktoś szukał mieszkania przez gumtree? tak, chwalilam sobie zawsze

Gość wybralabym kelnerke
Co powinnam zabrać z sobą ? DUUUUUUUUUUZO funtow Co jest baaardzo drogie a koniecznie potrzebne? Jak masz duuuuuuuuzo funtow to wszystko jest tanie Gdzie szukać pracy? znacie jakieś agencje pracy ? Po co ci praca,jezeli masz duuuuuuuuuzo funtow znacie jakieś agencje pracy ? nie Czy ktoś szukał mieszkania przez gumtree? tak

Gość SamantaHAHAH
aaaaa i z chata to nie mow ze prosto z polski jedziesz :P bo cie nie beda chcieli jak ktos nie ma pewnej sytuacji? masz tam jakis zanjomych?

Gość SamantaHAHAH
luty marzec najwieksza masakra zreszta jak wszedzie.

Gość miktata
hehe, jedzenie zawsze możesz kupić :) mi bardzo brakuje tutaj rexony w sztyfcie :) ten sure to jakaś beznadziejna podróbka jak dla mnie :P pracy najlepiej szukaj przez znajomych :) jeśli nie masz to idź do agencji i dodatkowo składaj podania. śpiwór zawsze się przyda.

kochani, ja mam bilet na 1 kwietnia nie wiem czy powinnam to pisać tu na polskim forum, ale nie zamierzam się bratać z Polakami:) mieszkania szukać też bedę tylko z obcokrajowcami. Nie mam znajomych w londynie, jedynie w irlandii, ale tam nie chcę jechać.

Gość SamantaHAHAH
dobrze mowisz :) nie ma sie co z Polakami trzymac bo cie wykreca na milion sposobow :D skoro kwiecien to nie tak zle sobie poradzisz. A ile bedziesz miala na start?

myslę, że około 800 funtów. wiem, ze nie jest to dużo, ale tak na mc myslę ze wystarczy. bede miala tylko tyle na znalezienie pracy ( jakiekolwiek na start) kiedy powinnam zacząć rozsyłać CV przez gumtree i inne portale? koło 15 marca może być? znacie jakieś polskie agencje pracy? czy możecie poddać mi nazwy?

Gość wybralabym kelnerke
wysylac cv mozesz nawet i teraz ,nikt sie do ciebie nie doezwie skoro mieszkasz w pl. myslsiz, ze bedzie sie chcialo czekac mangerowi z cafe nero na przyjazd jakies polki skoro pelno ich tutaj jest juz NA MIEJSCU>

No to oczywiste, że nie. dlatego pytam, na ile przed powinno się wysyłać. a moze powinnam tam być... to chyba bardziej rozsądne

Gość wybralabym kelnerke
na Cv podaje sie swoj adres i numer tele. - jak zobacze ,ze jestes w poslce to uwierz mi ,nie zadzwonia do ciebie......

tak, wiem. myslę, że na razie tak się porozglądam, rozeznam jakiego typu pracowników potrzebują, a na miejscu już bedę rozsyłać. jak tylko bede znała swój adres:)) a z tym tez bedzie ciezko, bo znów jestem w polsce, a szukam mieszkania w uk. da się tak?

Gość miktata
da się tak, ale najlepiej szukaj w szare house. jest taniej i nie ma tylu wymagań. aha i zazwyczaj w kateringu wymagany jest czarny strój więc radzę zaopatrzyć się w takowy i jakieś wygodne czarne buty, nie sportowe, zazwyczaj baleriny są najlepsze.

Gość SamantaHAHAH
nie chce cie dolowac. ale londyn jest drogi wiec 800 funtow to troche malo. moja kumpela placila za pokoj w londynie 200 funtow za tydzien... a gdzie bilety drukowanie cv itp? w ogloszeniach masz do kiedy jest rekrutacja wiec wysylaj tak jak tam jest napisane :)

Gość miktata
share house :P

Gość wybralabym kelnerke
sa pokoje krtore sa dostepne ''od zaraz;' wiec jak np. bedziesz w londynie rano i uda ci sie znalezc taki pokoj to nie ebdziesz musiala w spiwoerze spac na ulicy. z pl raczej nikt ci nie wynajmie, ale mzoesz sprobowac wylac kilka maili 2-3 dni przed przyjazdem i zobaczysz,moze ci sie uda- ja kiedys tak wynejalam komus pokoj na kilka dni.

Samanta za 180 to ja widziałam studio a widze ze miejsce w pokoju( bo takie mnie interesuje na poczatek to za 80-100 mozna znależć)

Gość wybralabym kelnerke
A I 800 TO RZECZYWSCIE MALO. MUSISZ pytac ile chca depozytu i za ile z gory ,bo teraz czesto za pokoj chca miesiac z gory i miesiac depozytu ,a ciebie nie bedzie na to stac.

Gość wybralabym kelnerke
Samanta za 180 to ja widziałam studio pokoj w londynie 200 funtow za tydzien to wszystko zalezy GDZIE!!!!!! pokoj pewnie jest w 1 strefie a to studio w 3 ....

na początek to znajdę kogoś z uk, z londynu z couchsurfingu. myslę, że nawet jak nie jedna to u kilku osób przez tydzień bede mogla posiedzieć zanim znajdę mieszkanie do wynajęcia.

Gość tak_tak
Z gumtree uwazaj, ja raz trafilam bardzo dobrze, a 2 razy kiepsko, z czego raz bardzo zle! I to jak wynajelam od Polakow, raczej postaraj sie wynajac od nie polakow, bo to niestety roznie bywa.

Gość woooow
wow, ale jej pomagacie :) mysle, ze dasz rade sama - widac ze masz glowe na karku, wiesz czego chcesz i gdzie szukac :) powodzenia --- i nie zmieniaj postanowienia, co do bliskosci z rodakami - sama widzisz jak jest ;)