Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile za dentyste

Białe wypełnienie / NFZ

Polecane posty

Gość ile za dentyste

Witam, byłam dziś u dentystki - zrobiła mi wypełnienie jednego zęba białą plombą. W karcie mam wpisane ubezpieczenie. Dentystka pytała się mnie czy chcę czarną czy białą plombę. zdecydowałam, że białą , mimo że wiedziałam że będzie mnie to kosztować. Pytanie: Ile was kosztują białe plomby? Bo ja dziś wydałam 120 zł. Masakra

Gość poznań 68
100-150 pln

Gość ile za dentyste
?? Ktoś napisze? Bo mi się naprawdę zdawało, że takie wypełnienie to 30 zł. Przynajmniej kiedyś tak brał ode mnie dentysta. I dlatego pytam, czy niby prywatny gabinet z podpisaną umową z nfz mnie orżnął?

Gość ile za dentyste
A w Krakowie ile płacicie? Aż tak poszły ceny w górę?

Gość chooja widzisz,nic nie widzisz
ja płace 50;..

Gość mała z mazowsza
gdzie ? I to w jakiejś przychodni przyszpitalnej , czy też prywatny gabinet?

Gość Motylek Łódź
Białe wypełnienie przysługuje na NFZ od jedynek do trójek, dalej jest amalgamat, który zawiera rtęć, która potem paruje i kumuluje się w mózgu itp. (doprawdy nie wiem, jak mogą stosować to dziadostwo w tych czasach). Mozna również dopłacić za wypełnienie światłoutwardzalne (100-120zł) lub chemicznie utwardzane (ok 50zł). Niektórzy lekarze "naciągają" NFZ i wpisują, że leczyli przednie zęby i dzięki temu pacjent ma wypełnienie gratis, ale to nieliczne przypadki..

5 lat temu za osemkę w Polsce C płaciłem 50zł, jak jest teraz nie wiem, bo to jedyny ząb jaki miałem życiu robiony