Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze ktos sie orientuje

Czy zakrzypica zyl jest wskazaniem do cesarskiego ciecia?

Polecane posty

Z lekarzem bede mogla dopiero porozmawiac w przyszlym tygodniu, a chcialabym juz wiedziec czy takie problemy z ukladem krazenia sa wskazaniem do cesarki. Moze ktoras z was wie?

nikt nie wie?:(

Gość wydaje mi się że wręcz
odwrotnie. Skoro zakrzepica, to problemy z krzepliwością krwi, a co za tym idzie jak najmniej operacji jakichkolwiek

Gość Ja jestem Patrycja :)
Mnie też się wydaje że zakrzepica jest PRZECIWWSKAZANIEM do CC ponieważ przy tego typu schorzeniach niebezpieczeństwo niosą wszelkiego typu zabiegi i unieruchomienie po nich. A cc jakby nie było to poważna operacja...

wlasnie czytalam rozne opinie, ze porod naturalny jest wskazany a potem, ze niby nie bo to za duzy wysilek. I nic konkretnego nie znalazlam

Gość Ja jestem Patrycja :)
A tak poza tym to się pisze zakrzepica ;)

wiem jak sie pisze. To literowka. Za dobrze wiem na co choruje

moze wypowie sie ktos kto chorowal na zakrzepice lub mial problemy z ukladem krazenia przed ciaza jeszcze?

Gość mialam zakrzepowe zapalenie
zyl przed druga ciaza. Zanim w nia zaszlam musialam przejsc wiele badan i konsultacji. Potem mialam cesarke ,ale to z zupelnie innego powodu.Wszystko bylo ok, choc wolalabym urodzic normalnie.

Ja mialam na odwrót, aptt za wysokie- krew za malo krzepliwa i mialam cesarskie cięcię. Ale mam znajoma ktora ma na odwrot i lekarze wlasnie nie wiedzą na cosię zdecydowac bo podobno i cc i porod naturalny jest ryzykowny...

szukalam wlasnie w internecie informacji na ten temat, ale nic konkretnego nie znalazlam dlatego chcialam zapytac tutaj, bo myslalam ze moze jakas mama z wlasnego doswiadczenia sie wypowie

podniose, bo moze ktos jeszcze sie wypowie

podniose temat raz jeszcze bo jest dla mnie wazny

ja rodziłam naturalnie. po porodzie dostałam leki przeciwzakrzepowe. bo najwieksze ryzyko jest jak juz lezysz na plaskim po porodzie.

a mialas przed ciaza zakrzepice zyl glebokich? I czy chcialas sama rodzic naturalnie czy raczej bylo to konieczne?

podniose dzis temat to moze ktos sie jeszcze wypowie

miałam 3 operacje usunięcia żylaków podudzia duże zagrożenie zakrzepicą nie było przeciwskazań do SN

meaa dzieki za wypowiedz tylko, ze ja mysle ze chyba nasz przypadek jest troszke inny. Ja nie mam i nigdy nie mialam problemow z zylakami i nie mam zagrozenia zakrzepica tylko mam zakrzepice, biore ciagle fraxiparine i dlatego zastanawiam sie do jakiego porodu sie kwalifikuje, bo obecnie np. nie wolno mi sie przemeczac, duzo chodzic i mam wskazanie do praktycznie ciaglego lezenia z tym, ze nogi w gorze musze trzymac;) Lekarz mowil, ze zaden wysilek nie jest wkazany a przeciez porod to wysilek. Eh... sama juz nie wiem

no to w gore, moze ktos jeszcze sie wypowie:)

Czesc, ja mialam zakrzep 9 lat temu, 11 miesiecy temu urodzilam przez cesarke-prawda jest ze nie jest ona wskazana przy zastrzykach z heparyny,dlatego ze wchodzi w reakcje ze znieczuleniem zewnatrzoponowym ,musi minac bodajrze 12 godzin,a przeciez nie wiesz kiedy zaczniesz rodzic.Ja bralam clexane,cesarka byla ze wzgledu na to ze mala nie mogla sie urodzic i po 16 godz prob urodzenia musialam byc cieta.W moim przypadku lekarze rozwiazali problem znieczuleniem ogolnym czyli uspienia- wszystko poszlo w porzadku bez komplikacji.Tez balam sie jak to bedzie ale jak lekarze wiedza o przyjmowaniu heparyny to wiedza co robic,nie martw sie na zapas na pewno porod bedzie bez komplikacji.powodzenia