Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hiena90

Jak ich przekonać do niepalenia papierosów ?

Polecane posty

Moi starzy palą nałogowo papierosy, kilkanaście paczek dziennie.Ja nie palę wcale. Całe mieszkanie śmierdzi papierosami. Gdy wychodzę z domu to ludzie chcą ode mnie pożyczyć papierosy bo myślą że ja palę, gdy w rzeczywistości jest odwrotnie. Nie pomagają prośby, zwracanie uwagi, nic po prostu nic. Jestem załamana bo pieniędzy zawsze jest mało przez papierosy, ojciec całymi dniami haruje i tak g**** z tego ma, poza tym ten smród. No po prostu załamka

Gość sami muszą się przekonać
Oni dobrze wiedzą o tym wszystkim: smród, mnóstwo pieniędzy, mnóstwo różnych chorób, nieświeży oddech, żółte zęby, zadyszka, wypryski na skórze, ciągłe wietrzenie mieszkania, ubrań, krzywe spojrzenia znajomych.

Gość kilkanaście paczek????
Nawet by im na to czasu nie wystarczyło, nawet jeśliby nie spali i palili po kilka na raz. Raczej nic nie zrobisz. sami muszą zmądrzeć, a w tym wieku i przy takim uzależnieniu to już chyba niemożliwe. Swoją drogą - chyba mają bardzo dużo pieniędzy/

Gość kilkanaście paczek????
Przy dzisiejszych cenach papierosów to ja się zastanawiam czy kupować paczkę raz na tydzień, bo zwyczajnie szkoda mi pieniędzy.