Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

BŁAGAM POMOCY!! 1,5 roczniak i 40.2 stopnia temperatury!!

Polecane posty

Witam Was drogie kolezanki, Jestem mamą dziewczynki, rok i 4 miesiace. Od wczorajszego późniego wieczoru ma bardzo wysoką temperaturę. Zaczęło się jak już ją położyłam spać. W nocy budzila sie cała spocona, płakała. Rano to samo, zmierzyłam temperaturę bo była bardzo goraca i przezylam szok! 40.2 stopnia temperatury. dała nurofen bo podobno najlepiej zbija temperaturę. pomogło zbić do 38 i kilka kresek. po dwoch godzinach temperatura 40 stopni wróciła. Mała oczywiscie nic nie je. pojechalam z męzem i córką do lekarza, okazało się, ze gardełko zaczerwienione delikatnie. Lekarz przepisał antybiotyk. wieczorem podałam znowu nurofen, viburkol w czopkach na noc i ten antybiotyk. mała zdąrzyła połknąć i wszystko zwymiotowała. Podalam antybiotyk jeszcze raz, wszystko się powtórzyło. Teraz budzi się dosłownie co chwilkę bo gdy przełyka ślinę, ktora ścieka jej ze smoczka boli ją i płacze. lekarz dał nam skierowanie do szpitala w razie gdyby się nie poprawiło, bądx było gorzej. ale co ja mam zrobić jak mała my zwraca antybiotyk i wszystko co dostanie?

Gość kokokokokokokoko9898
do lekarza idź jutro ma dziecko wysypkę na ciele?

Gość jedź do szpitala nie czekaj
j w

zadnych zmian na skórze nie zauwazyłam. nic innego poza tym bolem gardła i wysoką temperaturą. boję się, ze zapalenie gardla czy migdałów moze dojsc tak daleko, że mała sie udusi..

Gość przy gorączce lepiej nei dawać
mleka, a już na pewno przy tak wysokiej gorączce

Gość kasiunia
wrozka chrzestna A może to rota wirus.Wiem że u mojej kuzynki też ma małe dziecko niejadło wymiotowało niewiem czy była gorączka poszła do szpitala i się okazało rota wirus.

Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjjjj
jezu jak masz skierowanie to juz dawno mala powinna byc w szpialu pod kroplowka, zadne pogotowia tylko prosto do szpitala! to jeszcze male dziecko a bodajze przy 41stopniach scina sie bialko (MOZG!!) i czlowiek umiera... Na jakiej podstawie tak ryzykujesz? Zwlaszcza ze mala wszystko zwraca, nic nie je... Nie ryzykuj, szpital to nic koszmarnego a po kilku kroplowkach bedzie lepiej, naprawde przemysl to...

kasiunia rota wirus to nie jest na 100%, przechodziłysmy juz rotawirusa i to takiego mega, bylysmy 10 dni na izolatce, takze wiem jak wygląda rotawirus. przy rotawirusie są chlustajace wymioty, biegunka. a mala wymiotuje delikatnie, bo z resztą czym ma wymiotować, jak nic nie je. wiem jak wyglada rotawirus.

Gość google nie parzy, nie gryzie
Może ma anginę? 36-37 st. C - temperatura normalna 37,1-38 st. C - stan podgorączkowy 38,1-39 st. C - gorączka średnia 39,1-40,5 st. C - gorączka wysoka powyżej 40,5 st. C - gorączka niebezpieczna dla zdrowia i życia ja bym tez jechała do szpitala z dzieckiem

poczekam do rana, na razie śpi. spróbuje dac tylko mleko przes sen choć z góry wiem, ze nic to nie da i bedzie płacz. jesli rano temperatura będzie ponad 39 stopni jade na pogotowie

Gość moja siostra ma
bardzo wazne ,zrob zimny oklad na lydki.najszybciej zbija temperature

Gość moj syn z taka goraczka
wyladowal na intensywnej terapi bo dostal drgawek i mial problem z oddychaniem z tym ze ja wezwalam karetke od razu, przy takiej goraczce dziecko sie odwadnia wezwij KARETKE POGOTOWANIA!!!! Pogarszasz sparwe biernie czekajac ja pikole jak umrze to co powiesz ze na kafeteri pisalas??????????????? lUDZIE RATUJCIE CO ZA KOBIETA .KOTS CI JUZ NAPISAL ZE MOZE DOJSC DO OBUMARCIA MOZGU A TY IMBECYLU DALEJ SIEDZ I NA KAFE PYTAJ CO ROBIC! ja wezwalam karetke w miedzy czasie dziecko do wanyy woda ma miec teperature 5 kresek mniej niz ma teraz. zrub cos matka jestes

Kurde ja to bym teraz dzwonila po jakiegos lekarza, nie masz zaufanego ktory w kazdej sytuacji moglby przyjechac do twojej malej? Wiesz z goraczka nie ma zartow, lepiej sprawdzaj w nocy bo dlugotrwala wysoka goraczka jest niebiezpieczna. I dawaj duzo picia zeby sie nie odwodnila.

Gość manijka
Naprawde lepiej pojechac do szpitala. Skoro nie mozecie jej pomoc (zwraca antybiotyk), to potrzebuje profesjonalnej pomocy. Nie liczylabym, ze taka goraczka sama przejdzie.

Gość a gdzie mierzylas temperature?
na czole czy w pupie

Gość moj syn z taka goraczka
zimne oklady na brzuch i kark!!jeju nie moge ide stad bo mi sie cos dzieje

Gość dajcie spokój przecież wrózka
wszystko wie lepiej:O kobieto! ogarnij się i zamiast tu siedzieć i pisać jak już wszystko wiesz - ZAJMIJ SIĘ WŁASNYM DZIECKIEM!

Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjjjj
dokladnie, dziecko sie gotuje od srodka ale ty nie pojedziesz bo SPI... brak slow... i tak jak mowie- NIE pogotowie, tylko szpital bo masz skierowanie. Jak nie masz auta/pilas/cokolwiek wezwij karetke. natychmiast przyjada bo kazdy wie ze to grozi SMIERCIA choc Ty to bagatelizujesz ;/ wiesz cos ie moze stac do rana...??

Gość uwaga mamy posluchajcie
dluga wysoka nie dajaca sie zbic temperatura to jeden z objawow swinskiej grypy!

Gość martysia z za plota
Moj maly tez niedawno przez to przechodzil,identyczne objawy i ta goraczka wysoka i nie dajaca sie niczym zbic,na niego dzialaly tylko chlodne kapiele,jak goraczka wzrosnie do 39 stopni to zrob jej taka kapiel,oczywiscie zeby nie bylo szoku woda przy wkladaniu dziecka do wanny nie powinna byc za zimna,niech ma temperature conajmniej 37stopni i powoli ja schladzaj,to naprawde dziala i jak goraczka juz troche spadnie wtedy podaj nurofen,a jak jest za maly odstep czasu w podaniu tego leku to podaj paracetamol lub panadol(mozna nurofen i paracetamol stosowac na zmiane) No u nas tylko takie kommbinacje pomagaly na zbicie tempki.

Gość uwaga mamy posluchajcie
a moze dziecko ona czeka az sie stanie cos zlego cholera ja wie, kazda matkla przy takiej temperaturzy by dziecko zabrala dziecko nie je i nie pije a ta czeka nie wieadmoo na co, rece zalamac i nic wiecej szlag mnie trafia jak takie idiotki slucham i jeszcze zamaist siedziec przy dziecku to ona na forum na kafeteri siedzi

sluchajcie ja mialam taki sam przypadek moja corka miala jakies 2, 5 roku teraz ma juz 4 takze miala goraczke lekarz rodzinny od razu dal skierowanie do szpitala, nie mieszkam w polsce ..... pojechalismy do szpitala malej zbili goraczke , po jakims czasie znow wrocila i tak ze 3 razy, na 3 dobe okazalo sie ze , mala ma wirusowe zapalenie jamy ustnej z takimi krwawiacymi dosc duzymi krostami w buzce, podali jej antybiotyk i na 6 dobe wrocilysmy do domu, jedz do szpitala i nie czekaj , bo mala jeszcze dostanie drgaweg od wysokiej goraczki i bedzie jeszcze gorzej

Gość misia marysia
Moje dziecko miało takie objawy przy zapaleniu gardła, wymioty również. Nie wolno dopuścić do takiego wzrostu temperatury u małego dziecka!!! Najlepsze na temperaturę są czopki, na bolące gardło lekko ciepła herbatka ziołowa, jak nie chce jeść- nie dawaj na siłę, za to dużo picia. Antybiotyk konieczny raczej.

Gość xxxxxxyyy
To, ze spi niekoniecznie jest dobrym objawem przy takiej goraczce. Moj synek tak goraczkowal jak mial 1.5 roku - objechalam z nim 3 szpitale w ktorych nas zbywano, w 3 sie uparlam, ze bez badan nie wyjde i to go uratowalo - mial poczatki sepsy od zapalenia ukladu moczowego - dostal od razu dozylnie antybiotyk plus nawadniane, gdyz mimo, ze os tam pil i tak byl odwodniony. Ja na twoim miejscu pojechalabym do szpitala - goraczka b, wysoka, nie reaguje na leki przeciwgoraczkowe i antybiotyk to sa zle znaki. Gdybys jednal zdecydowala sie zostac w domu to nie podawaj mleka - mleko przy takiej goraczce zawsze wywoluje wymioty, lekarz nie mowil, bo mogl np. zapomniec,, badz myslal , ze wiesz i dlatego nie pytasz. Jesli nie wierzysz to sprawdz w necie .