Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wilczyca20

Tak zimno,smutno i 1000 myśli

Polecane posty

Jestem beznadziejna ! Do niczego w życiu nie doszłam.. Nawet technikum nie skończyłam, bo zaciążyłam.. Teraz jestem w Grecji, zwolnili mnie z pracy, z powodu kryzysu nie mogę znaleźć następnej. Matka wiecznie ma pretensje i jej się nie dziwie. Jedynie chłopak mnie podtrzymuje na duchu. Jestem "produktem nie skończonym". Zerem, po prostu niczym.. :(

oj, przykro mi... to czemu nie skończyłaś szkoły z kolejnym rocznikiem? jeśli 20 to Twój wiek, myślę że na naukę jest jeszcze czas :)

Wtedy nie skończyłam, bo miałam depresję i uciekłam ze szkoły przy pierwszej okazji, a teraz? Teraz nie mam powrotu do Polski, a tu nie ma sensu żebym szła do szkoły, czuję że przegrałam .

Umiem dobrze mówić po grecku, ale właśnie mówić. Pisownia to dla mnie kosmos, mają nie ciekawą gramatykę, bardzo szeroką i nudnawą. Nie dam rady tutaj w szkole, dlatego nie ma sensu

Wilczyca20 --- Długo jesteś Grecji ? No pisowania napewno nie jest łatwa a to jest pewne niestety utrudnienie :(:(

9 miesięcy. Np . Mówi sie TI KANIS - CO ROBISZ, a pisze sie TI KANEIS. Takich dziwnych ai , ei , oi .. jest tysiące , a same literki... , , ... Kiedyś miałam to za hieroglify.. Na klawiaturze nie mam problemu, ale jeśli chodzi o kartkę papieru.. Chyba bym oszalała jakby mi kazali pisać po grecku.

Gość niuniqueeeee
a moge wiedziec czym sie zajmujesz w Grecji? dlugo tam jestes??? :)

Mam chłopaka Greka, ale za nic nie nauczę się tego wszystkiego, pamiętasz ile lat marnowaliśmy na ortografię ? W tym wieku jest to dla mnie wręcz rzeczą nie możliwą

Gość ciniminiss
no tak ;D najłatwiej narzekać jak mi źle, jaka jestem do niczego, jak mi się nic nie udało i nie uda zamiast konkretnie się za siebie zabrać ;/ języka i starsi uczą się, ty masz dopiero 20 lat.... wymówki/wymówki/wymówki

Gość niuniqueeeee
ale sko znasz jezyk w mowie to sobie poradzisz z praca :) dlugo sie uczylas jezyka w ogole ?

Możesz mówić co chcesz, ale ja nie czuję się na siłach by się części gramatycznej języka greckiego nauczyła, dla mnie to nie wykonalne

Po dwóch trzech miesiącach już coś dukałam, gdzieś po 6 już mówiłam płynnie, dzięki chłopakowi w sumie. Z pracą dam sobie radę, ale problem w tym, że jej nie ma. A ja mówiłam, że sobie w szkole nie poradze.

Gość niuniqueeeee
a zamierzasz tam mieszkac na stale juz z Nim ?

Gość ciniminiss
hmmmmm ale PRÓBOWAŁAŚ chociaż w szkole? bo jak można z góry twierdzić, że się nie da rady, jeśli się nawet nie próbuje? Nie wiem, czy tak i w Grecji jest, ale ja mieszkałam w UK i tam były za darmo kursy ang dla obcokrajowców. Bo tobie się wydaje, że to czarna magia, ale jak profesjonalista tłumaczy to inaczej może to wyglądać. No przykro mi, ale bez języka to na wiele nie masz co liczyć, najwyżej jakąś kiepską fizyczną pracę. Chyba że angielskiego się nauczysż :) tez jakis pomysł

Byłam na szkoleniu samego języka i była to dla mnie czarna magia.. Tak chcę z nim mieszkać, chcę tu być dla niego, bo nie wyobrażam sobie życia z daleka od mojej połówki.. Pracę znajdę, o ile ten kryzys minie...

Gość niuniqueeeee
w Pl sie poznaliscie w ogole ? dlugo sie znaliscie zanim wyjechalas z Nim ? Musze przyznac ze jestes dosc odwazna ze zdecydowalas sie na taki krok :)

To grek tu Go poznałam :) I dlatego zostałam przyjechałam na dwa miesiące, a skreśliłam całe swoje życie w Polsce dla niego.

Gość ciniminiss
a co to jest szkolenie samego języka??? I wybacz, nie chcę na ciebie najeżdżać, ale czego właściwie oczekujesz? Piszesz, że do niczego nie doszłaś, a w zasadzie nie wykazujesz chęci, by coś z tym zrobić. bez języka nie zrobisz dalej nic. Wybacz, ale KAŻDEGO języka da się nauczyć, znam dziewczynę którą nauczyła się koreańskiego ;D Da się? Da!!!

Ale zauważcie jedno że niektorzy znaja kilka jezykow a drugim jest trudno jest opanowac chociaz jeden obcy...tez trzeba miec jakies tam predyspozycje

Taka szkółka dla obcokrajowców. Języka, gramatyki itd. Ale ja wiem, że Ty masz rację. Jestem beznadziejna i nie umiem się wziąć za siebie by to zmienić.,

Gość ciniminiss
no ale nikt nie wymaga, żeby umiała jak filolog przecież...mieszkałam w UK i niestety, zasada była taka, że bez języka to w fabryce mięsa na linii się stało po 12 godzin w zimnie. Jasne, dało się, pieniądze jakieś z tego były i dla wielu ludzie ta praca była ok. Ale jak się czegoś więcej chciało, to niestety, angielski był potrzebny. Zwłaszcza, gdy się kryzys zaczął. I znam ludzi, którzy na początku ani słówka nie znali, ale się zawzięli i opanowali jako tako

Gość niuniqueeeee
ale fajnie :) a znalas tam kogos ze wyjechalas na 2 msc ?? czy tak po prostu do pracy...