Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Intrygantka19

Ciąża u nastolatek.

Polecane posty

Gość Mamkaaaa
To nie jest dobry moment na dziecko ale wszystko zalezy od dojrzalosci danej osoby A po co Ci wiedziec jakie odczucia maja inni (tym bardziej osoby ktore Cie nei znaja)

Gość martwiąca się mama
Ja sama młodo urodziłam,tylko,że ja byłam pełnoletnia,mężatką i skończyłam szkołę,a Ty co ? w I klasie liceum jesteś ? Czy jeszcze w gimnazjum ? Jakie uczucia we mnie budzisz,na pewno nie wiesz co to antykoncepcja,co na to Twoi rodzice,ojciec dziecka ? Masz zamiar skończyć szkołę ?

Jesli mam byc szczera z jednej strony zycze ci wszystkiego dobrego a z drugiej strony dala bym ci takie pasy, ze by ci sie odechcialo sexu i lozka. dzieci rodza dzieci a kobiety ktore chca nie moga ich miec... skoncz szkole...bo to bardzo wazne... pewnie nie bedzie ci latwo ale mam nadzieje,ze wasze rodziny wam pomoga...

Gość ffgfgf
prinzesska27 no gdzie potraktowac 15 latke pasem ;-) Pomijam ze jest w ciązy,, ale sam fakt 15 lat juz zdecydowanie za stara na pasa hahhaa :-D

Gość ffgfgf
ja sama dziewictwo stracilam NIESTETY bardzo wczesnie, nie zostalam zgwałcona to fakt, ale zostalam wykorzystana, cod ze w ciąz e nie zaszlam, mialam wtedy niespelna 13 lat, z tym wspolzyciem to roznie bywa Ja jestem porządna dziewczyną, szanuje si,e ale sam fakt jak pomysle ile mialam lat kiedy to zrobilam to napawa mnie smutkiem i żalem

Ja zeszlam sie w wieku 13 lat z moim exmezem, ale dop w wieku 16lat mialam swoj pierwszy raz.. tez zaluje, bo moglam spokojnie jeszcze poczekać. Wiedzialam w wieku 16 lat ze chce miec dziecko ale czekaliśmy z realizacja do 190 roku zycia. Czasem mam takie mysli, ze moze gdybym tak dlugo nie czekala teraz nie mialabym takich problemow.

Gość ffgfgf
prinzesska27 a jakie teraz masz problemy? masz problemy z zajsciem w ciąże?? teraz to nie jest nic aztak strasznego, jest takie cos jak adopcja, bardziej pozyteczniejsza misja zyciowa :-) Ja osobuscie jestem mamą 3 adopcyjnyh dzieci bo swoich biologicznych nie chcialam mieć

Gość dooo
ffgfgf to ze ty ich nie chcials miec to nie znaczy ze kazdy chce adoptowac moze chce miec swoje

Gość dooo
ffgfgf a ze mialas napewno taka mozliwośc a nie skorzystłas z niej to jest juz twój wybór

Gość only you can stop me
ffgfgf------> ile czekałaś na dziecko? sami je sobie wybraliście?? jak to wygląda od strony prawnej?

Szczerze to ja się ciesze, że będę miała dziecko. Psychicznie jestem na to gotowa. Oczywiście dwie kreski na teście były szokiem. Ale nie ma się co załamywać. Przecież ciąża to nie koniec świata, nawet dla nastolatki. Mój status materialny jest dobry, aczkolwiek nie wspaniały. Starczy na wyprawkę. No i dodatkowo dostane becikowe. Pozdrawiam i dziękuje za wypowiedzi ;*

Gość zapomnialam nicka
"no i dodatkowo dostane becikowe" -tego nie trzeba komentowac....na becikowym dziecka nie wychowasz

Mamy nadzieje, że jestes szczęśłiwa i że była to świadoma i przemyślana decyzja :classic_cool: Jak sie układa z szanownym małżonkiem? :D

"Mój status materialny jest dobry, aczkolwiek nie wspaniały' - chyba rodziców :) Twój status materialny to piórnik, flamastry i tornister :D które z resztą tez od rodziców dostałas :P

Chyba nie wiesz co piszesz. Nie mieszkam w Polsce, pracuje od 13 roku życia (roznoszę gazety) + dostaje z collage. Kieszonkowe 20 funtow tygodniowo dostaje przez ostatnie 8 lat. ( straciłam może tylko 500 funtów) W kwestii finansowej proszę się nie wypowiadać.

Gość dzoojik
GDZIE TU EDUKKACJA SEKSUALNA?! Co wy robicie na tym "WŻR"? Stosunek przerywany to żadna antykonepcja! W czasie stosunku, może dojść do tzw. kropelkowania czyli mniejszego "wytrysku" bez orgazmu. A wystrysk to sperma a wniej plemniki ktore mogą poprostu dziewczyny doprowadzic do zaplodnienia. A wy 20 letnie kobiety pytacie skąd sie wziela ciąża?! No dobra wiem, w koncu skad macie wiedziec, ale.. jesli tak robi dajmy na to 100 nastolatek a na pewno wiecej... to jesli dochodzi do zaplodnienia w 40% przypadkow toooo! 40 nastolatek ma zje$^ zycie a ich dzieci rowniez. Tooo jest chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak widze teraz wiele nastolatek nie wie co to tabbletk. antykoncepc. albo poprostu boi sie wypowiedziec wyraz PREZERWATYWA.. straszne. A seksic sie chce... oczywiscie najprosciej jesli po prostu nie skonczy we mnie.. przeciez nie dojdzie do zaplodnienia?... Błąd! Mam nadzieję, dziewczyny ze chociaz troche wam pomoglem, i mam nadziejeze ze edukacja seksualna bd w naszych szkolach!

nikt tu nie mówi, że nie wiem co to jest antykoncepcja. Doskonale wiem. Ale niestety kondomy nie dają 100% pewności, że w ciąże się nie zajdzie. I nie mów, że jestem niedoukiem bo wcale tak nie jest. Sam/a nie wiesz, że żadna antykoncepcja oprócz sterylizacji oraz abstynencji nie daje 100% pewności. Tyle ode mnie na ten temat.

Gość jdhfsdhjfwhfwbfhbfbccc
i pewnie skonczysz high school, pójdziesz na reputable university, jakiś Yale, Harvard..

Gość dzoojik
Ale dziewczyno, czy ty to rozumiesz? 15 lat i dziecko? 15 lat i seks, przeciez ty jestes dzieckiem! I proszę, nie wyzywaj mnie, tylko po prostu sobie na to odpowiedź, skąd ten pomysł na seks powiedz nam?!

Seks wziął się z tego, że chciałam. Kocham mojego chłopaka, a on mnie. Jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi jeszcze z czasów gdy nie znałam języka ( czy. 6-7 lat)

Gość qazxswedc
Kochana, nie tłumacz im się. Mam 18 lat i 38t.c. Jak się chce, to z każdego dołka można wyjść z sukcesem. Na swoim przykładzie to wiem. Mój mąż ma 21 lat, pracuje, mamy gdzie mieszkać, sami dbamy o nasza dzidzie, rodziców o kase nie prosimy, szkola idzie mi bardzo na reke ( ale moze dla tego ze zawsze miałam dobre oceny). Tylko, że my dowiadując się o ciązy od razu dorośliśmy. Co prawda mieszkamy u rodziców, oni nas wspierają, ale tylko dlatego, że mam blisko do szkoły i bede mogla skupić się na nauce a nie na prowadzeniu domu:) No a mój mąż studiuje. Są takie dziewczyny, które zachodząc w ciąże olewają sprawe, zawalają szkołe i sobie życie przy okazji.Sama znam takie przypadki... Jeśli od razu zmieni się swoje priorytety, to nie można mówic o porażce:) Trzymaj się

Gość qazxswedc
A! i zaszłam w ciąże zabezpieczając się tabletkami anty ( ani jednej nie ominełam). Zeby nie było, że nie wiem co to antykoncepcja. I z moim mezem jestesmy w sumie 4 lata:)

Dziękuję kochana za wsparcie ;) Miło słyszeć takie miłe słowa ;) Jednak 18 to nie to samo co 15, nie? Niby niewiele... Jedyne o czym teraz myślę to to, żeby moja dzidzia była zdrowa. Przecież to się liczy. 38 tydzień! Super ;) Wszystko w porządku z dzidzią? Jaka płeć? Teraz tylko o tym nawijam ;P

Oczywiście szkoła jest u mnie na 1 miejscu. Tylko jeden tydzień opuściłam ( wizyta u gina, nudności, szok) Cieszę się, że tak dobrze Ci się powodzi ;)

Gość qazxswedc
No fakt, ale zaszłam w ciążę w wieku 17:) Pamiętaj, ze szkoła jest teraz najważniejsza, nie idz do zawodówki, zrób liceum żebyś mature miała, bo to podstawa teraz. Skup sie na nauce, troche wysiłku a jak się opłaci:) A ja czekam na poród od 3 tyg skurcze przepowiadajace, juz mam brzuchol wielki, a w środku dziewczynka siedzi:) A jak twój chłopak i rodzice na ciaze????

Gość qazxswedc
No to bardzo dobrze. Ja miałam takie szczescie że mdłości na wakacje miałam. Oh... ciężkie były początki. A znasz już płeć??? Pamiętam jak ja w 19 t.c. byłam:) Ehh pierwsze ruchy, brzuszek zaczynał sie zaokrąglać:) A teraz? Brzuchal wiekszy ode mnie:) Chodze jak pingwin hehe i już porodu doczekac sie nie moge:) No i te słodkie stópki oblęzające moją wątrobe i żebra:)