Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę przespać noc ............

do mam długo karmiących- nocne odstawienie

Polecane posty

Gość karoIin_ka82
tvn, ty jakas ograniczona jestes...co dziecko np 2 letnie ma z karmienia cyckiem? chyba tylko krzywy zgryz i nic wiecej a poza tym karmic takie duze dziecko to cos obrzydliwego:O

Gość mussa30
moj ma 16 i tez jeszcze karmie raz o 4 nad ranem bo tak sie budzi i raz w dzien jak idzie spac noce jakos sam sie przestawil najpierw zaczelam go brac do nas do luzka i jakos tak samo wyszlo ze sie odzwyczail ale tez bylo ciezko co chwile sie budzil i doil masakra teraz chce go w koncu odstawic calkiem ale nie moge sie zebrac bo on innego mleka nie je wcale wiec chociaz cycka se podoi :) chociaz wrtosci juz zadnych tam pewnie nie ma

karolinka jeżeli dla ciebie karmienie małego dziecka piersią jest obrzydliwe, to ja nie wiem, kto tu jest ograniczony, ale na pewno nie ja:) masz spaczony obraz dzieciństwa i normalnej fizjologii ( nie mówię tu o jakiś dziwnych sytuacjach, kiedy kobieta karmi w wieku 5-6 lat dziecko, bo to też się trafia) a co mleko daje dziecku to od wieków wiadomo, chyba nie powiesz mi, że muszę ci to tłumaczyć? żegnam:)

Gość mama urwisa małego
ja odstawiłam jak miał 11,5 m-ca, a w 14 m-cu przestał się w ogóle budzić i jeść w nocy na okres przejściowy polecam wam mleko w płynie Candia Mamo Rosnę ma rewelacyjny smak najlepszy do zaakceptowania przez dziecko w trakcie odstawiania od piersi mi to mleko bardzo pomogło, polecam !

Gość karoIin_ka82
spadaj:O male dziecko to moze byc niemowle 6miesieczne ale nie 2 letni dzieciak!!!! opamietaj sie histeryczko od wyciaganie cycków na kazdym kroku:O obrzydliwe to i tyle

Gość misiowa mamusia
moje dziecko ma skończone 15miesięcy i karmię nadal, nie powiem chciała bym odstawić, ale brak mi sił, córeczka tak fajnie się w tedy przytula, a ta osoba która napisała że przez pierś to się robi wada zgryzu to ma nie po kolei w głowie, największym wrogiem wad zgryzu jest smoczek, dlatego moja córeczka nie miała nigdy smoczka bo to głupota, ani smoka ani butli.

Gość misiowa mamusia
nie umiecie poświęcić trochę czasu dziecku na karmienie piersią a później są skutki jakie wy głupie jesteście,

Gość do tej wyzej....
litosci,kazdy kto ma nick misiowa mamusia ma nasrane w glowie:D:D:D misiowa mamusia debilnego pierdziusia:D:D:D:D:D:

Gość ashleyon juniorsyn
dlaczego wy kobietki, które nigdy jeszcze nie miałyście dziecka wypowiadacie się w temacie dla mam karmiących ? dla mnie to śmieszne, a sio :)

Gość karoIin_ka82
a kto ci tępa dzido powiedzial ze nie mamy dzieci?

Gość karoIin_ka82
a "a sio" to gadaj do swoich przygłupawych bachorów:D

Gość karoIin_ka82
morda klapku wyzej:D

o widzę że tu się działo, ale olewając co poniektórych dzięki za rady mój mały już śpi zobaczymy jaka będzie noc, mam nadzieję że lepsza trochę od wczorajszej

noc rewelacja obudził się o 12 przytuliłam pogłaskałam powiedziałam że śpimy i spał do 2 to ssamo o 2 było nawet z łóżeczka nie wyciągałam i potem o 6:30 tu już na rączki wzięłam przytuliłam chwilke marudził i zasnął ze mną do 8 mam nadzieję że juz teraz zacznie spać i nie będzie pamiętał o piersi w nocy a w dzień jeszcze go karmię bo nie jest to takie strasznie uciążliwe daję sobie czas do wiosny

Gość zabojad88888
nie chcę mówic że karmienie piersią w takim wieku (dziecka) jest obrzydliwe, ale nie uwarzacie drogie mamy że to trochę bezsensu?? dlatego że (moim zdaniem) jest to ogromny stres dla dziecka jak trzeba odstawić pierś, a przeciez i tak największe zalety mleko matki ma i tak do 6 miesiaca, potem już nie ma specjalnie sensu karmić.....

tak tak....:P po 6 miesiącu mleko matki w tajemniczy sposób zmienia skład - i z najlepszego pokarmu staję się wodą - istny CUD :P. Mój jakoś stresu nie przeżył.

Gość zabojad88888
ja nie mówię że zamienia się w wodę tylko nie ma już takiego znaczenia dla organizmu dziecka...Twój nie przeżył stresu-a ile dzieci przezywa?? chyba najlepszym dowodem jest na to ten temat!

dobra to ja wam powiem że uważam że matka powinna karmić tak jak chce długo i nikomu nic do tego, ile da rade i fizycznie i psychicznie ja musiałam karmić, mój mały miał uczulenie na nabiał aż do teraz i powoli zaczynam mu dawać nabiał, na bebilon pepti podejrzewam teraz po odstawieniu tez mial uczulenie więc co bez mleka miał być? a tak choć moje dostawał wiem że mu służy na pewno to mleko jakiś wapń itp