Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuraczek..

piersi z kurczaka

Polecane posty

Gość kuraczek..

mam kilka piersi i brak pomyslu co na obiad z nich zrobic poza schabowymi .podrzućcie coś smacznego aha mam jeszcze szpinak świezy,nigdy nic nie robiłam . można coś latwgo z niego przygotowac??/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piersi z kuraka zrob jak kuz podawal kilka razy przepis na kuraka po japonsku :) mozesz rez szpinak podsmazyc na masle dodac czosnek sol ser plesniowy piers kuraka ubic cienko przyprawic smazyc nan na oliwie z oliwek do tego zapiekane ziemniaki lub piree lub ryz piers mozesz tez pokroic w paski przyprawic swiezo startym imbirem sola papryka ziolami prowansalskimi i niewielka iloscia sosu sojowego lub ostrygowego tylko wtedy ostroznie z sola bo sos ostrygowy jest bardzo slony najlepsze toby bylo w woku tak cieniutko pokrojony kurak na plasterki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Curry z ananasem pycha :) Piersi kroisz w kostke , przyprawiasz curry , pieprz , sól . Podsmażasz , zalewasz sokiem z ananasów z puszki , zagotowujesz , zagęszczasz sos , dorzucasz pokrojone ananasy , duuużo natki pietruszki i to wszystko podajesz z ryżem :) Pyyycha to mało powiedziane a szybko i łatwo się robi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie musi być!
Przekrój piersi na plastry, rozbij, szpinak zrób na maśle z serem pleśniowym (np. lazur błękitny) i gałką muszk., albo z mozzarellą i suszonymi pomidorami, nakładaj na plastry kurczaka i zawijaj, potem do parowara na jakieś 10 minut i masz pyszne danie, do tego sałata z winegretem. Możesz też z piersi zrobić taką jakby kieszonkę i do środka napchać co lubisz, a potem do parowara. Możesz też pokroić pierś w drobne kawałki, podgrilować lekko, szpinak z pieprzem zrobić na maśle, osobno kubeczek gęstej śmietany z serem lazur, gałką i pieprzem, makaron penne i połączyć (kurczak do sosu, szpinak na makaron i polać sosem). Inna opcja - zamarynuj pierś w oliwiei i sosie bbq, a potem griluj, do tego kapusta pekińska ze świeżą marchwką i oliwą. Albo kup wloszczyznę, pokrój pierś w kosteczkę i ugotuj sobie lekką zupkę warzywną z kurczakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kocham gotowanieeee
ja nie lubie szpinaku więc nie znam przepisów ale mogę Ci podać przepis na piersi z kurczaka są to piersi z kurczaka w sosie "pomidorowym" z piersi robisz cienkie plastry, zbite nieco, posypujesz troszkę vegetą, pieprzem, ziłółkami prowansalskimi (jak nie masz to nic, wystarczy vegeta i pieprz) i smażysz po 2 minuty z każdej strony na patelni gdy już podsmażysz wkładasz do naczynia żaroodpornego (albo może być garnek jak chcesz w garnku) i przygotowujesz sos... 1/3 szklanki keczupu pikantnego 1/3 szklanki keczupu łagodnego kilka łyżek oleju i łyżka octu wem, że brzmi dziwacznie ale smaczne zalewasz te pastry usmażone tym "sosem" (jak wydaje Ci sie mało, to możesz zrobić 1,5 szklanki, 2, jak lubisz, chociaż ja wolę jak jest mało a gęsty) i zapiekasz-bądź na małym ogniiu dusisz do tego bagietka ja to uwielbiam, dośc pikantne, sos w trakcie już gotowania, zapiekania można ewentualnie doprawić można wrzucić czosnek, ziółka jakieś, więcej pieprzu, soli drugi przepis to piersi z kurczaka po włosku robisz w nich taki otwór w poprzek, taką kieszonką, do środka dajesz twarożek ze śmietaną, czosnkiem, solą i pieprzem napełnione piersi posypujesz solą, ziołowym pieprzem, troszke papryki mielonej, na dnie żaroodpornego naczynia dajesz oliwę z oliwek/oleju (jak lubisz) kładziesz te piersi z kurczaka z tym serem na wszystko pokrojone w plastry pomidory, dużo soli, pieprzu (możesz w całości dodatkowo powrzucać pomidorki koktajlowe) na górę kilka kapek oleju i pieczesz (bez przykrycia) ser powinien troszke wypłynąc to jest jedna z moich ulubionych potraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja podpowiem moja corka i maz to uwielbiaja masz cale piersi z kurczaka nie trzaskasz ich wcale podmazasz bez panierki na patelni na margarynie posypujesz pieprzem sola z obu stron podsmarzasz sciagasz z patelni ukladasz na blaszce kroisz ananasa albo brzoskwinie w grube plastry kladziesz na kazdej z piersi na sama gore plat grubego zoltego sera i do piekarnika az ser sie ladnie rozpusci do tego jakas surowka i gotowe moim bardzo to smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wiem no nie wiem ech
mozna tak np: pokroic w kostke, podsmazyc na oleju z sola i pieprzem, dodac troche wody, kostke rosolowa, i zagescic smietana z odrobina maki, do tego ryz albo troche podsmazyc piersi wczeniej posolone i opieprzone na sucho na patelni, pozniej do naczynia zaroodpornego , zrobic jakis sosik, (np z torebki pieczarkowy) zalac dodac kilka warzyw lub pieczarek pycha, i upiec to razem mozesz tez zapiec z warzywami, pieczarkami, na to zolty ser i pomidor pod koniec a jesli nie masz tego wszystkiego to po porstu udus pod przykryciem z warzywami z dodatkiem oliwy , zrobic frytki z niemniakow, do tego podsmazone kawalki kurczaka w ziolach i surowka badz ten szpinak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuraczek..
fajne te przepisy ale nie mam w domu sera pleśniowego akurat:( a do sklepu mi nie po drodze.znalazłam cos takiego http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_kurczak_szpinak/przepis.html tylko zastanawiam sie czy zamiast tej śmietanki mogę dać taką gestom. nie jestem w pl i nie mam takiej jak potrzeba do tego dania. jeszcze jedno, nie jadłam nigdy szpinaku i tak sie zastanawiam czy w ogóle jest dobry. można jego smak do czegoś porównać??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do kuraczek:
mozesz dac gesta smietane, tylko daj mniej do szklanki i rozrzedz troche roda z makaronu albo mlekiem. bedzie mialo nieco inny posmak od kwasnej smietany, ale ogolnie nie powinno byc problemu. super ten przepis wyglada, az glod nadchodzi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz je np
pokroic w kostke lub paski , wymieszac z zupka cebulowa z torebki ( taka bez grzanek albo ewentualnie wybierz grzanki) wymieszaj to wszystko ze smietana i do pieca na 180 stopni na jakies 30-40 minut . Najlepiej smakuje z ryzem ! smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz je np
albo rozbij je delikatnie psmaruj majonezem , posyp drobniutko posiekana cebulką przykryj plasterkiem sera zółtego i posmaruj keczupem na wierzchu lub koncentratem. posyp slodka papryka i do pieca ! :) pyycha to samo mozna zrobic ze schabem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×