Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracaaaa

PRACA- MAM DO WAS KILKA PYTAŃ ....

Polecane posty

Gość pracaaaa

jestem młodą osobą... z powodów osobistych musiałam zrezygnowac na jakiś czas ze szkoły ( ostatnia klasa szkoły średniej) i bede ją kontynuowac we wrześniu.. odezwała się do mnie babka, ale w jej ofercie byli preferowani studenci.. napisałam co i jak.. a ona, z enie przekresla z góry.. chodzi o przyjmowanie zamówien, telefonicznie i przez interent, praca w biurze od 8 do 16. 30... informacje na temat asortymentu .. itp itp jak dla mnie poważna praca.. poporsiła o list motywacyjny, CV... i zaproponowała mi spotkanie... ale boje sie isc, przeciez ja nic nie osiagne.. jestem nikim, nie dam rady, a jednoczesnie no chyba super praca.. jesli odważe się pójsc to jak się ubrac, co gadac?? niby mam duży zasób słownictwa, ale nerwy robią swoje..

Gość pracaaaa
up up up

Gość fejsbooch
Co Ci szkodzi iść? Jak nie spróbujesz to na pewno się nie uda. Ubierz się elegancko, ale nie przesadzaj i nie wbijaj się w garsonkę:P

Gość MELIKE
Wnoiskuję,że to Twoja pierwsza praca i pierwsza rozmowa.... Jeśli chodzi o ubiór to na rozmowe powinnaś ubrać kalsyczny,elegancki strój.Biała koszula i czarne spodnie.Na pewno będzie pytać dlaczego akurat w tym miejscu chcesz podjąć prace..Może zapytać o zarobki czyli ile byś chciała zarabiać,dlatego zorientuj się ile one mniej więcej wynoszą..Nie myśl,że nic nie osiągniesz,bo naprwdę wszystko jeszcze przed Tobą..Najważniejsza jest wiara w samą siebie i cele w życiu do których będziesz chciała dążyć :)

Gość pracaaaa
tak, moja pierwsza i bądź co bądź, ale ja w tym momencie mam wykształcenie gimnazjalne plus 2 klasy LO, więc dlatego się obawiam.. co do zarobków- sama nie wiem.. pracują tam od 8-16.30, pytała mnie w jakich godz mogę.. powiedziałam, ze cały czas jestem dyspozycyjna. to "moje" obowiązki wiec jakby mnie zapytała ile chce zarabiac to co powiedziec?? licze, że ktoś kto zna się na rzeczy mi pomoże... :( Do obowiązków osoby na tym stanowisku będzie należało m.in.: + realizowanie zamówień telefonicznych / internetowych; + sprawdzanie i przyjmowanie towaru z bieżących dostaw; + odpowiadanie na zapytania / udzielanie informacji nt. asortymentu; + kontaktowanie się z klientem; + przygotowywanie ofert handlowych;

Gość pracaaaa
up up

Gość pracaaaa
każde pieniądze mnie satysfkcnoują , lubię taką biurową prace.. ale nie chce krzyknąc ani za dużo, ani za mało bo powiem 500 zł, a ona mi powie, ze nie znam swojej wartosci, boje sie mówic szczerze, ze jestem niesmiała.. a na to stanowisko potrzebują raczej osoby pewnej siebie i odważnej.. sama nie wiem

Gość MELIKE
Kurcze nie orientuję się ile zarabiają osoby na takim stanowisku,ale może poszukaj w necie :) Ja swego czasu też miałam przestój w nauce...I na tym samym poziomie co Ty,ale ja wychodze z założenia,że wszystkiego można się nauczyć.Ważne aby ktoś dał takiej osobie szanse :)Więc głowa do góry

Gość pracaaaa
no właśnie to samo jej napisałam, że jestem wprawdzie młoda i bez doświadczenia, ale szybko się uczę i bardzo mi zalezy.. co do zarobków no nie wiem.. pewnie w kazdej firmie różnie bywa.. zalezy od obowiązków itd.. założę czarne rajtki, sukienkę do kolan czarną klasyczną i pod to białą bluzkę.. czarne skórzane czółenka i płasczyk czarny.. bo nie mam spodni czarnych.. wprawdzie daleko mam tą pracę, no ale czego sieę nie robi.. myślicie, że jak powiem 700. 800 to będzie ok??

Gość pracaaaa
choc czytam w internecie.. i na tym stanowisku zarabiają ponad 2000 zł :O ale jak już patrzę na wykształcenie to wyższe, licencjat itd :O dziewczyno z czym do ludzi:O

Gość pracaaaa
;(

Gość MELIKE
Ojj tam ojj tam...iść możesz,może akurat będzie wszystko ok.A jaka umówa to będzie??Możesz jej powiedzieć coś w tym stylu,że nie orientujesz się w zarobkach więc niech ona powie ile proponuje..

Gość multimedia
jako, ze nie masz jeszcze porzadnego wyksztalcenia nie moglabys raczej zarabiac tyle, co inni na tych stanowiskach - to zrozumiale ale mysle, ze mozesz strzelic kwota 1200zl, w razie czego mozesz negocjowac, nawet jesli zanizy sie do 1000zl to i tak pewnie bedziesz zadowolona, bo to jednak pierwsza praca

Gość pracaaaa
to umowa zlecenie, bo teraz czytam dokładnie ofertę.. czyli że na 2 miesiące załóżmy a potem nara, tak?:O

Gość pracaaaa
na tym polega umowa zlecenie???

Gość pracaaaa
czytam w necie, ale chaotycznie opisane moze ktos swoimi slowami mi to wytłumaczyc nie pracowałam do tej pory, wiec sie znam i prosze o pomoc znających sie na rzeczy, tyle

Gość pomozciemiprzetrwac...
??????

Gość dobibijaja mnie ludzie
to jest sprzedaz pewnie jakiegos gown a przez telefon-olej to pełno takich jest ogłoszen, jak opisujesz stanowisko - uwiez mi zeby to była prac biurowa , niewziełaby ciebie tylko kogos po studiach!!!!!!! a nie po gimnazjum.

Gość multimedia
umowa zlecenie - jak sama nazwa wskazuje jest na zlecenie mozna tak pracowac cale zycie, albo jeden dzien po prostu dostajesz zlecenie/zadanie do wykonania, w umowie pewnie sa ustalane warunki (np. czy uzywasz swoich materialow, sprzetu itp.)

Gość pracaaaa
nie, nie jest to akwizycja.. jest to umowa zlecenie, przez internet i telefonicznie tez bede sie kontaktowac, ale wyzej napisałam moje obowiązki.

Gość kligga
po 1 - forma umowy nie świadczy od razu o tym jak dlugo będziesz pracować. Bo nawet na umowę o dzieło możesz pracować w firmie latami, podpisując po prostu co miesiąc umowę. Jest to kwestia porozumienia między pracownikiem a pracodawcą. Forma zlecenia jest akurat dość dobra, bo masz placony od tego ZUS. po 2 - oczywiście idź na rozmowę i nie przejmuj się brakiem doświadczenia. Bądź sobą, nie udawaj kogoś kim nie jesteś. Ubierz się elegancko i spokojnie, ale moim zdaniem nie powinien to być strój taki typowo "galowy". Przepatrz szafę i dobierz jakiś elegancki prosty zestaw. To się tyczy też makijażu (naturalnie) i biżuterii - np lepiej zakładać kolczyki - zapinane przy małżowinie, nie wiszące. po 3 - nie zachowuj się tam od progu jakbys przepraszała że żyjesz. Idziesz tam po pracę, a nie po prośbie. I masz prawo miec swoje oczekiwania. Jeśli chodzi o finansowe - na tego typu stanowiskach raczej wiedzą ile chcę i mogą zapłacić. Jeśli jednak spytają o to ile chcesz zarabiać, możesz odpowiedzieć żartem - tak jak każdy, jak najwięcej :) I dodać już poważnie - a jaką pensję mogą mi Państwo zaproponować? Postąpiłam kiedyś w ten sposób z dobrym rezultatem. absolutnie nie rezygnuj! powodzenia!