Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cocco_cafe

za chuda...

Polecane posty

Witam. Mam 20 lat, przy wzroście 175 cm ważę ok. 50kg. Wiem, częsciej kobiety narzekają na nadwagę, chciałyby schudnąć, ale ja mam na odwrót, piszę, bo moze ktoś zna fajny sposób na przybranie na wadze, osiągnięcie w miarę normalnej figury... Poza tym słyszałam, ze taka niedowaga również moze być szkodliwa dla zdrowia, a ja chcę normalnie funkcjonować i nie wysłuchiwać już o anoreksji.

Gość IMO13246
Jedz więcej. Wysiłek fizyczny też mile widziany. Jak się zmeczysz to i apetyt większy. Zainwestuj w białko albo lepiej węglowodany w proszku, smaczny i pozywczy szejk z tego można zrobić (przydaje się aby podbić ilość spożywanych kalorii bez potrzeby ciągłego siedzenia przy garach). Powodzenia.

Gość the answer is simple
mam tak samo taki sam wiek, waga i wzrost chyba juz sie przyzwyczaiłam do tego, jem duzo i po prostu taka jestem nie wydaje mi sie bym mogla przytyc w najblizszym czasie, a chccialabym z 4 kilo ehh marzenia

a swoja drogą takich osob jak my, chcących przytyć jest bardzo duzo

Gość madzia radzia
pitolenie, pewnie rzygacie i ważycie się po każdym kęsie. na parze żyjecie. normalny człowiek jak JE nie wpieprza (nie mylić) wygląda ok chyba, ze jest chory. kłania się ANOREKSJA:P

buahaha anoreksja to choroba psychiczna tak po każdym posiłku idziemy zygać a tutaj się żalimy ze przytyć nie możemy, mam nadzieję ze tylko udajesz takiego idiote/ke bo jak nie to współczuje

Ja mam 176 cm i ważę 56 kg. Od 18. roku życia tyle wazę i ani grama więcej. W ciąży minimalie przytyłam, ale poszło to tylko w brzuszek i po ciąży zaraz waga wróciła do normy. Ja tam nie narzekam. Jem co chcę, a apetyt mam spory :) No, ale fakt, 50 kg to szczuplutka jesteś bardzo :)

jeśli masz takie geny to nic nie poradzisz. Ja jestem już baaaaaaaaaaaaardzo dorosła osobą, jem wszystko co mi wpadnie w usta w ilościach niemałych i przy wzroście 160 nie mogę przekroczyć 43kg. Tylko w ciąży udało mi się przytyć 20kg, ale po 2 miesiącach nadwaga zniknęła bez śladu. Jedyną chorobą jaka bedzie cię nękać przy niedowadze (o ile się nie odchudzasz specjalnie) to osteoporoza. Ale osoby większej tuszy też na nią chorują. Nigdy się nie odchudzałam, jadłam w dużych ilościach i nie choruję praktycznie na nic. Aha, mam niskie ciśnienie (ale to podobno nie choroba) i przez to wolę jak jest ciepło, bo w zimie marznę :0 Pozdrawiam chudzielców :)

Gość IMO13246
Jezu, te baby są coraz wyższe :(

Gość buahahahahahaahahahahaa
może wyda się do śmieszne ale... kaszki dla dzieci na mleku tłustym, mleko dla noworodków to dla wcześniaków itd mojej koleżance tak poradziła lekarka i fakt przytyła jakieś 6 kilo chyba wygląda o wiele lepiej

jadam kaszki na mleku tłustym, tony lodów i winogron, które podobno mają dużo cukru, masę białego pieczywa, kluchy. Na mnie to nie działa :) Przemiana materii jest taka, że wszystko gdzieś znika. Kiedyś znajoma opowiadała mi o diecie i pytała ile ja kalorii dziennie zjadam, że jestem taka chuda. Odpowiedziałam, że nie mam pojęcia, bo nigdy ich nie liczyłam. Ale wymieniłam to, co jadłam poprzedniego dnia od rana do nocy. Złapała się za głowę i powiedziała, że sumując to jej tygodniowy jadłospis...

Gość chudzinkaa123
a mogę z ciekawości zapytać ile jecie podczas przykładowego dnia? :) tak z ciekawości :)

wczorajszy dzień rano 3 kanapki z masłem, Almette, pomidorem, pączek, kawa plus 3 łyżeczki cukru drugie śniadanie 2 drożdżówki z budyniem, herbata z cukrem obiad, zupa kalafiorowa ze śmietaną, pulpety w sosie curry z wieprzowiny z ziemniakami i surówką z marchwii, kawka kolacja 2 kanapki z boczkiem i ogórkirm kiszonym, herbata z cukrem późna kolacja kawałek ciasta jogurtowego, duża porcja lodów z bitą śmietaną, kiść winogron rodzynkowych

Gość chudzinkaa123
dziękuję za odpowiedź. :) ja mam badzo szybką przemianę materii, dużo jem, a jestem chudziutka. :) ale ja akurat się z tego cieszę. :) pozdrawiam. :)

mnie w sumie też to nie przeszkadza, ale mam jeden problem. Nie ma sklepów odzieżowych dla pań w moim wieku, gdzie są tak małe rozmiary ubrań... Muszę szukać w młodzieżowych, co czasami jest dość uciążliwe, jeśli chodzi o fasony :)

Gość buahahahahahaahahahahaa
a może tasiemiec?

Gość chudzinkaa123
folek- no tak, hehe :) buaahahahaa- u mnie to genetyczne :) moja mama ma to samo. :)

Dziękuję Wam za odpowiedzi :) aha, nie mam tasiemca, nie wiem czy to kwestia genó, bo w mojej rodzinie nikt nigdy nie był tak bardzo chudy. NIe wydaje mi się, żebym jadła jakoś szczególnie dużo, ale bardzo lubię fast-foody i takie rzeczy, których zazwyczaj wystrzegają się osoby dbające o linię. Teraz mam ostre postanowienie żeby zmienić swoje nawyki żywieniowe i przestać wyglądać jak anorektyczka. Może warto spróbować z tymi kaszkami ;)

ja mam geny po babci. Była dokładnie taka sama jak ja, dozyła 98 lat. Żaden tasiemiec, badano mnie na wszystko:) Taka uroda po prostu, a wyniki badań wszystkich bardzo dobre

Gość saraśląsk
ja mam 176 i 49 kg,w dodatku biust mam 70c i wyglada to tragicznie!!jak kij od miotły z dwoma balonami,osobiście uważam się za mega pokrake!!i ni cholere nie moge przytyć!!same gnaty i skóra,juz chyba wolałabym miec lekka nadwage niz tak jak teraz wygladac,

no po tym co przeczytałam w linku zamieszczonym gdzieś na początku tej dyskusji, od dziś już nie zaglądam do mcdonald'sa chociaz tez bardzo lubię fast-foody. No ale trzeba się wziąć za siebie. Nie wiem czemu, ale tak akurat dziś spontanicznie uznałam, że czas coś z tym zrobić. :)

Sara - z biustem to akurat nie wiem jak inne użytkowniczki tego forum, ale ja np. w ciemno Ci zazdroszczę :)