Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość denerwuje mnie to...

dlaczego pracodawcy chca pracownikow z grupa inwalidzka?

Polecane posty

mam prace ale posuzkuje nowej i w zwiazku z tym prawie codziennie rpzegladam ogloszenia o prace i prawie w kazym ogloszeniu w opisie wymagan od kandydatow jest umieszczona informacja " grupa inwalidzka/ mile widziala grupa inwalidzka"...ja nie mam grupy inwalidzkiej ale zastanawia mnie dlaczego rpacodawcy chca os. z gr inwalidzka do niektorych ciezkich prac fizycznych...no paranoja jakas...mas zmiec gr inwalidzka ale w sumie masz byc zdrowy...

Gość aqwerla
Bo dostaje ulgi. Poczytaj o Pfron.

Gość azdajica
zeby nie placic zus-u, albo maja jakies znizki wtedy w kazdym razie dla kasy

Gość bo nie płaca składek
ubezpieczeniowych

no tak wiem, ze dla znizek ale to juz przesada, ze w praktycznie kazdym ogloszeniu...przynajkniej w mojej miejscowosci i okolicach pracodawcy chca aby pracownik mial grupe inwalidzka...chyba juz zdrowy czlowiek pracy nie dostanie...chyba ze zaalatwi sobie "lewa" grupe....kurde co sie dzieje w tym kraju...

Gość Magdula45
Mają po prostu z tego tytułu jakieś profity, albo czegoś nie płacą, albo gdzieś zgłaszają takiego pracownika i maja z tego tytułu dopłatę jako zakład pracy chronionej czy coś takiego, no wygrałam na pogrosiku.eu depilator, zakładam nowe konto bo teraz nowi mają dobra ofertę