Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krammmm

Czy ja jestem głupia?

Polecane posty

Gość krammmm

Nie nadazam w nauce w gimnazjum. Tyle przedmiotów na raz... czy ja jestem idiotką dlatego że nie ogarniam tego? Muszę uczyć sie stosow tematow ktore mnie zupełnie nie interesują.. Chyba jestem głupia. Wszyscy mówią, że gimnazjum jest najlatwiejsze.

Bo jest :O Jak pójdziesz do dobrego liceum, to dopiero zobaczysz, co to znaczy WYCISK.

Gość krammmm
Kurde... tego sie wlasnie boje

Gość oihj
to po co sie uczysz wszystkiego

Gość krammmm
A gdy bylas w gimnazjum, narzekalas na ilosc nauki?? Boje sie ze jestem durna idiotka ktora nie umie sie nauczyc prostych rzec zy

Gość _poradnia_
nie ucz się, może przyjmą cię do biedronki, tam kasa sama liczy

Gość oihj
ja nie narzekałem:d

Gość krammmm
Ucze sie wszystkiego, bo z wszystkiego bede rozliczana pod koniec roku i to zadecyduje o tym do jakiego liceum pojde. A tam to juz bede sie przykladac tylko do ulubionych przedmiotow

Dam Ci dobrą radę - wybierz te przedmioty, z których jesteś naprawdę dobra i myślisz o przyszłości z nimi związanej - I do nich się bardzo przykładaj. Oprócz tego przyłóż sie do matmy, polsiego i angola bo są na maturze i lepiej nie narobić sobie już teraz zaległości. A resztę przedmiotów olej, bo i tak do niczego Ci się nie przydadzą.

Może za bardzo się skupiasz na tym, że musisz wszystko umieć?:P Ja tak miałam, kułam non stop. Potem wyluzowałam i wyniki miałam te same ;)

Gość krammmm
No tak.. ale oceny z innych przedmiotów sa brane pod uwage podczas rekrutacji do liceum

Gość oihj
lepieji idź do zawodowki a nie do LO przynajmniej bedziesz zawód miała;)

Gość do nemezis
sadzisz, ze 14 latka juz na 100% wie co chce robic w przyszlosci? nawet jesli to jej sie to moze 500 razy zmienic..

do liceum ? jak nie umiesz sie uczyc ? ja pójście do liceum uznaje za mój najwiekszy błąd życiowy bo na studia nie miałam zamiaru isc od początku i ja zawsze sobie myslalam tak ze jak bym sie uczyła w gim tyle co w liceum to bym w gim miała średnią 5.0 :classic_cool:

No to powinna już się zacząć zastanawiać, mieć przynajmniej jakiś ogólny zarys przynajmniej tego, co chce robić w przyszłości...

Gość krammmm
Żadnej zawodowki, nie jestem dwojkowym uczniem ale nie piatkowym, a takich jest kilka u mnie w klasie i zazdroszcze im strasznie inteligencji :(

W gimnazjum nie uczyłam się kompletnie nic, jak dla mnie, w porównaniu do liceum to był zupełny lajcik. Radziłabym Ci raczej zostawić siły na szkołę średnią. Rozplanuj sobie jakoś czas, nie wiem, wybierz przedmioty, z których wychodzą Ci gorsze oceny, popracuj bardziej nad nimi, a te łatwiejsze i lepsze zostaw na później.

to ze ktoś jest kujonem wcale nie znaczy że jest inteligentny i nie tylko dwójkowi uczniowie idą do zawodówki ja byłam czwórkowa i myslałam ze zawodówka w życiu, nawet jej nie brałam pod uwagę a teraz ? średnim wykształceniem sobie można dupe podetrzec, brakuje ludzi po zawodówkach

Gość hvgdt t
to prawda, ze w gimnazjum jest najlatwiej, ale uwazam, ze wlasnie w gimnazjum trzeba sie najwiecej uczyc, zeby zdac do dobrego liceum, w ktorym bedziesz mogla skupic sie na tych ulubionych przedmiotach. uwazam tez, ze w 3 klasie gim. trzeba sie uczyc najwiecej ze wzgledu na swiadectwo wlasnie, ale oczywiscie nie mozesz tak zupeknie olac reszty, bo po gimnazjum jest jeszcze ten glupi egzamin. podsumowujac: jesli nie jestes jeszcze w 3. klasie gimnazjum to mozesz sobie troche odpuscic, ale tak zeby pozniej nie miec mega zaleglosci, bo sa przedmioty np. matma- nie zrozumiesz jednego, z reszta tez bedziesz miala problem.

Gość krammmm
Nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliscie, a moze i dobrze ale ja nie moge przyjac do swiadomosci ze jestem glupia. Po prostu tłamsi mnie swiadomosc, ze np. nie umiem rozwiazac trudniejszego zadania podczas gdy innym nie sprawia to zadnego problemu

Gość krammmm
z koncentracją na pewno nie jest u mnie najlepiej, ogolnie stresuję sie przy odpowiedzi przy tablicy

sam fakt ze nie mozesz przyjąc do wiadomosci ze jestes głupia moze świadczyc o tobie ze wcale tak nie jest :classic_cool: moze po prostu za bardzo sie stresujesz , wyluzuj :classic_cool:

Gość krucafuks
Przestań się skupiać na tym czego nie umiesz. Nie musisz być swietna z wszystkiego. Zastanów się co lubisz i do czego masz predyspozycje. Skup sie na przedmiotach niezbędnych do zrealizowania marzeń.

Gość oihj
to jest jak z jazda autem jedni maja to we krwi i łatwo im to przychodzi a innym gorzej..jedni po prostu maja dryg do nauki i nie łatwo przyswajaja wiedze inni tudzież nie i musza sie bardziej starac..ale nie oznacza to ze ejstes głupia zreszta nie musisz rano wstawac do szkoły idź spac:D pewnie ferie masz cwaniara

Gość oihj
pamietam z gimnazjum laskmi które własnie tak bardzo sie starały i plakały jak nie dostały piatki ze sprawdzianu:/ gdzie ja sie cieszyłem ze w ogóle zaliczylem;)