Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yakuza_yakuza

Moje roczne dziecko kilka razy budzi się w nocy - co robić?

Polecane posty

Gość yakuza_yakuza

Witam, moja ponad 11-miesięczna córeczka ciągle budzi się w nocy. Nie wiem co jest tego przyczyną. Z biegiem czasu powinno być lepiej, ale jest coraz gorzej. Gdy miała 3-6 miesięcy przesypiała często całą noc (od 20 do 6), nigdy przed 3 się nie budziła. A teraz? Jak kładę ją około 21.00 to jej pierwsze pobudka jest już przed północą. A potem budzi się co 2,5 - 3 godziny. Dodam, że jest nakarmiona i napojona, jest jej ciepło (śpi w śpiworku), ma sucho. Ząbki jej chyba nie wychodza, chociaż ma jedynie dwa na dole. Czy Wasze dzieciaczki tez tak miały? Co było tego przyczyną? Nie wiem co mam robić, chciałabym się w końcu choć raz wyspać :(.

może byc kilka przyczyn .. może jej za gorąco nie wygodnie juz w śpiworku ( moja tak miala) za dużo spi w dzien itd

U nas przyczyną było również za ciepło, ząbki... lub po prostu taki okres że chciała spać z nami. Wystarczyło że przy którejś pobudce wzięłam ją do swojego łózka i już spała grzecznie. Tak kilka nocy i przeszło. Teraz ma 2,5 roku i zdarza jej się tak koło 3-4 przyjść spać do nas ale są też noce że do 8 śpi sama u siebie

Gość yakuza_yakuza
No własnie chodzi o to, że po 1wszej pobudce biore ją do siebie do łóżka (bo bym nie dała rady tak ciągle biegac do łóźeczka), ale to nic nie pomaga. Nadal się budzi... Może śpi za dużo w dzień? Bo tak łącznie to nawet i ponad 3 godziny...

Gość grrrr...........
Jak ma 11 miesiecy i narazie tylko 2 zabki to na bank beda sie jej nastepne zeby pchaly... czasami moze to trwac ladnych kilka tygodni zanim sie "wykluja" a dziecko cierpi duzo wczesniej... Wytrwalosci i powodzenia zycze ;)

Witam Na wstepie zaznacze że każde dziecko jest inne ale moje roczne łobuzy w dzień spały max 1,5 godziny niestety czasmi były takie dni gdzie trzeba było ich delikatnie budzić bo jak by spały tak jak Twoja Córcia to nie było by szans przed 21 żeby usneli i pewno w nocy pare razy by się budzili. Ale też możliwe jest to że kolejne ząbki idą. Może coś nie tak z tym śpiworkiem może spróbuj na noc albo dwie przykryć ją kocykiem kołderką a nie wkładaj ją do spiworka. Powodzenia :)

Gość aga 1981
mój ma 16 miesięcy i też się budzi... głównie na picie

Moim zdaniem to przede wszystkim ząbki, ja przerabiam to teraz ze swoją córą... mam znajomą której syn ma 3,5 roku i nadal jej się budzi w nocy z płaczem...niekiedy dzieci tak mają.