Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rossmann ALTERRA

Kosmetyki ALTERRA już w polskim Rossmannie:-)

Polecane posty

Gość Rossmann ALTERRA

Na razie są tylko żele pod prysznic, peelingi, mydła w płynie i w kostce. Czy ktoś się orientuje kiedy będą produkty do twarzy? do oczyszczania, kremy itp.? Można to gdzieś sprawdzić? Miałyście już kiedyś te kosmetyki? Muszę przyznać, że żel pod prysznic i mydło w płynie to po prostu rewelacja!:)

Gość kocham Rossmanna
Ja też się cieszę, że Rossmann wreszcie wprowadził tę serię u nas. Niestety, nigdzie nie było i nie ma informacji ani na temat wprowadzenia tych kosmetyków, ani na temat rozszerzenia oferty. Weszłam na stronę rossnet i też nic. Ja sama dowiedziałam się, że wprowadzili Alterrę podczas przypadkowej wizyty w Rossmannie. Oczywiście już kupiłam kilka produktów i oczywiście na zapas, bo obawiam się, że mogą zostać szybko wycofane. Też liczę na rozszerzenie gamy produktów, szczególnie o produkty do włosów.

Gość kocham Rossmanna
Kosmetyki Alterra są podobno produkowane przez firmę Logona, jednego z bardziej znanych producentów kosmetyków organicznych. Posiadają też certyfikat BDIH (przynajmniej niektóre, bo np. mydła w kostce certyfikowane nie są). Co do jakości, myślę, że sam producent i certyfikat mogą być gwarancją dobrej jakości. Osoby, które używały tych kosmetyków wydają się być zadowolone. Ja na razie mam pomadkę do ust i muszę przyznać, że nie znam lepszej. Recenzje niektórych produktów Alterry możesz znależć na Kafeterii i na Wizażu. Dla mnie już sam fakt, że nie zawerają szkodliwej chemii, przemawia za ich wyższością nad kosmetykami drogeryjnymi. Niebagatelna jest tu też cena, która stanowi ułamek ceny produktów organicznych, dostępnych w internecie i sklepach ze zdrową żywnością.

Gość szkoda że topik przepadł
prawie bez echa:(

Dzięki forum o naturalnych kosmetykach, postanowiłam kupić peeling do ciała Żurawina i Figa. Zapach cudny, konsystencja i ten skład:) Zapłaciłam jakieś 7,55 za 200 ml. Mam nadzieję, że forum nie zginie, a może jakąś akcję dywersyjną przeprowadzimy, żeby nie zniknęły? :)

Gość pytanko------------------
Dziewczyny, napiszcie coś więcej o tych kosmetykach - postaram się nagłośnić sprawę redakcja@wellnessday.eu

Zastanawiałam się dlaczego nie zrobią jakiejś promocji informującej o tym, że te kosmetyki są naturalne itp. Ale pewnie się obawiają, że ludzie przestaną kupować droższe, bo te parę produktów jakie widziałam są naprawdę po przystępnej cenie.

Gość Rossmann ALTERRA
Widzę, że topik powrócił;) fajnie:) Ja kupiłam już wszystkie produkty dostępne w polskim Rossmanie łącznie z żelem pod prysznic i kulką dla mężczyzn - kupiłam mojemu facetowi;) Jestem zachwycona i czekam na kosmetyki do pielęgnacji twarzy;) Aaaa jedynie mydełek w kostce jeszcze nie kupiłam ponieważ mam w domu kilka mydełek Babydream i pomyślałam, że poczekam na promocję cenową, to zrobię większy zapas;) Mam nadzieję, że szybko pojawią się też kosmetyki do makijażu:) Jeśli ktoś coś wie, to niech pisze:D

Gość takaaaa osbie jednaaa
a możecie napisać co ile kosztuje?:)' z góry dziękuje:)

Gość Rossmann ALTERRA
W tej chwili asortyment jest tak ubogi, że praktycznie wszystko mogę wymienić z pamięci;) żele pod prysznic (4 rodzaje) 250ml - 7,49zł peeling w tubie 200ml - 7,49zł mydło w płynie 300ml - 7,29zł mydła w kostce (2 rodzaje) - 1,79zł dezodoranty w kulce (2 rodzaje) 50ml - 7,49zł (aktualnie w promocji po 5,99zł)

Rossmann Altera, a gdzie aż tyle kosmetyków ich kupiłaś? Ja kupiłam peeling, a widziałam jeszcze 2 żele i żel z szamponem w jednym. Każde poczytałam i uważam, że są super:) chodzi mi o skład i zapach. Gdzieś wyczytałam, ale nie wiem, czy to prawda, że producentem tej linii jest firma Logona, która od ponad 30 lat zajmuje się wytwarzaniem naturalnych kosmetyków. Zaraz sprawdzę, czy to tutaj któraś z Was nie pisała:)

Gość Rossmann ALTERRA
Czyli widziałyśmy dokładnie te same kosmetyki;) Bo i ja widziałam 1 rodzaj peelingu, 2 żele dla kobiet i żel z szamponem dla kobiet oraz żel z szamponem dla facetów. Raczej asortyment jest ten sam w każdym polskim Rossmannie;) I fajnie, że wpadłaś na trop kto faktycznie robi te kosmetyki, bo jeśli Lagona, to dlatego są takie dobre;)

Rossmann a Ty znasz Logonę? w sensie, czy używałaś ich produktów? Ja bardziej znam z nazwy firmy ekologiczne niż z autopsji. Mimo bycia po 30-tce brak mi systematyczności. Używam żeli do kąpieli, peelingów, acz uważam że z fusów od kawy+oliwa+żel do kąpieli jest najlepszy na świecie:) Kremy nie, bo chemia, ale odkryłam jakiś czas temu olejki w żelowych rybkach firma Gal:) Są super. Podaję stronę: http://www.gal.com.pl/index.php?mod=Pages&action=view&id=65

Gość Ifeelblue
..... kulką dla MĘŻCZYZN ?? Już któraś osoba z kolei pisze że ten dezodorant w kulce to dla mężczyzn. Ja tam takiego nie widziałam. Chyba, że się zasugerowałyście tym, że w promocji w gazetce był wśród męskich..... Dziwię się bardzo. Wątpię, żeby facetowi odpowiadał taki zapach. Ja kupiłam dla siebie i jestem zachwycona. Pachnie jak świeżo zerwany potarty listek melisy. Mam nadzieję, że będzie też skuteczny.

Gość Rossmann ALTERRA
Ja nie używałam kosmetyków Lagony pod ich szyldem tylko pod nazwą Alverde, które tak jak Alterra są produkowane dla Rossmanna tak te dla niemieckiego DM i są naprawdę dobre:) Niestety nie są dostępne w Polsce, jedynie na allegro. Natomiast jeśli chodzi o dezodorant w kulce dla MĘŻCZYZN, to oczywiście, że jest dostępny w polskim Rossmannie i jest to dezodorant z tej samej nuty zapachowej co żel z szamponem dla mężczyzn. Ja kupiłam dla siebie "kulkę" w damskiej wersji zapachowej, a dla męża w męskiej oczywiście;) Najwyraźniej nie we wszystkich Rossmannach w Polsce są one w tej chwili dostępne.

Rossmann Altera:) Szkoda, ze w Polsce jest tak mała świadomość ekologiczna, że tak mało osób interesuje się kosmetykami bez parabenów. Przecież część kosmetyków można samemu zrobić: maseczki, peelingi, a część dostać za naprawdę niewielkie pieniądze. Myślę też, że wiele kobiet uważa, że im droższy krem, czy balsam- nie szkodzi, że nafaszerowany szkodliwą chemią, tym bardziej pomoże im na zmarszczki. Nie patrzą zupełnie na sposób odżywiania się, na sport, czy picie wody i ziół. Krem jest dobry na wszystko. Pozdrawiam:)

A wczoraj nabyłam pomadkę do ust i małą tubkę- tylko takie były- emulsji do mycia ciała. Oba produkty dostępne w Rossmannie. Są super:) Mam nadzieję, że Alterra zwiększy asortyment...

Gość kocham rossmanna
Cieszę się, że ten temat zaczyna zdobywać popularność. Kupiłam niedawno kilka kosmetyków i muszę przyznać, że są świetne! Obecnie używam żelu i szamponu 2 w 1 (Dusch-Schampoo, sensitive) do mycia włosów, bo szukałam szamponu z certyfikatem. Jest rewelacyjny! Delikatnie myje i nie wysusza skóry głowy. Po zwykłych szamponach swędziała i piekła mnie skóra głowy, po tym nic takiego się nie dzieje! Włosy też wyglądają lepiej - błyszczą się i są miękkie jak u niemowlaka. Wypróbowałam też mydło w płynie mandarynkowe - nie wysusza skóry rąk i pięknie pachnie!! Na swoją kolej czeka żel pod prysznic o zapachu brzoskwini i liczi, zapach cudowny! Widziałam, że pojawiły się też szampony, dwa rodzaje, ale bez certyfikatu. Jednak skład mają taki, że spokojnie certyfikat BDIH mogłyby mieć. Na stronie niemieckiego Rossmanna widziałam szampon z certyfikatem, ale u nas jest niedostępny. Jednak z tego, co widzę nasz Rossmann bardzo nieśmiało rozszerza ofertę, więc miejmy nadzieję, że pojawią się też inne kosmetyki. Szczególenie czekam na odżywki do włosów, krem do rąk, kosmetyki do pielęgnacji twarzy i kosmetyki kolorowe, więc chyba tak naprawdę na wszystko:D Jeśli chodzi o ich mydła w kostce, to nie są certyfikowane. Ponadto są barwione i mają chyba sztuczne zapachy. Ogólnie jestem zakochana w tej linii kosmetyków. Trochę dziwi mnie, że Rossmann trzyma w wielkiej tajemnicy wprowadzenie tych kosmetyków. Nigdzie nie ma o nich nawet najmniejszej wzmianki. Nawet na rossnett.pl w dziale "nowości" nie można nic znaleźć. Gdybyście wiedziały coś na temat rozszerzenia oferty, to dajcie znać.

Gość kocham rossamnna
Cieszę się, że ten temat zdobywa popularność. Myślę, że powinnyśmy zasypać Rossamnna e-mailami z żądaniami wprowadzenia całej serii tych kosmetyków pod groźbą strajku okupacyjnego:D A na poważnie, mam kilka kosmetyków z tej serii i jestem w nich całkowicie zakochana. Na razie używam żelu pod prysznic i szamponu 2 w 1 (Shampoo-Dusch, sensitive) w roli szamponu (bo innego z certyfikatem nie mogłam znaleźć). Jest po prostu świetny, bardzo delikatny, nie piecze i nie swędzi mnie po nim skóra głowy, jak po innych szamponach i włosy są dużo milsze w dotyku i dużo bardziej błyszczące niż po standardowych szamponach. Wypróbowałam też mydło w płynie mandarynkowe - nie wysusza rąk i pięknie pachnie. Na swoją kolej czeka żel o zapachu brzoskwini i liczi - zapach cudowny! Od dawna już używam rumiankowej pomadki do ust i nigdy nie miałam lepszej. W dodatku, jak na kosmetyki z certyfikatem, są one śmiesznie tanie. Ostatnio widziałam, że pojawiły się szampony Alterra, 2 rodzaje, ale bez certyfikatu. Jednak z tego co widziałam, skład mają całkiem naturalny i nie wiem, dlaczego nie są certyfikowane. Na stronie niemieckiego Rossmanna widziałam certyfikowany szampon Alterra, ale u nas nie jest on dostępny. Mam nadzieję, że Rossmann rozszerzy ofertę, bo czekam na kosmetyki do pielęgnacji włosów (odżywki), kosmetyki do pielęgnacji twarzy, krem do rąk i kosmetyki kolorowe, czyli właściwie na wszystko:D Trochę dziwi mnie ta wielka konspiracja wokół wprowadzenia Alterry. Nigdzie nie można znaleźć żadnych informacji na temat samej oferty i jej ewentualnego rozszerzenia. Produktów jest zaledwie kilka i są one ukryte na najniższych półkach (chyba żeby nikt ich nie zauważył:D).

Gość kocham rossamnna
O widzę, że mój poprzedni post jednak się pojawił:) Po jego wysłaniu nie mogłam zobaczyć go na stronie i myślałam, że przepadł, więc napisałam nowy.

Kocham Rossmanna, a skąd jesteś? Ja z Wrocławia i nie trafiłam na szampony Alterra:( Ale kiedyś pani z Rossmanna powiedziała mi, ze co sklep to troszkę inny asortyment... i to się niestety zgadza, bo dezodorant z Alterry był tylko w jednym. Coś mi się wydaje, że będę musiała wszystkie Rossmanny odwiedzić, żeby zebrać dostępne produkty Alterry:P

Gość zxxxxxxxx
sorry ja troche mam pytanie nie zwiazane z tematem, ale czy w Waszych Rossmanach jest suchy szampon?

Gość kocham Rossmanna
do słoneczny słonecznik Jestem z Warszawy. U nas widziałam 2 rodzaje szamponów, Glanz Schampoo (taki z z zieloną zatyczką) i nawilżający (taki z bordową zatyczką).

Gość zxxxxxxxx
jezeli chodzi o suchy szampon to widzialam go w tej gazetce rossmana, nie tej z promocjami na produkty, ale takiej "firmowej:

Gość kocham Rossmanna
Ale jeśli chodzi o asortyment, to rzeczywiście jest różny. W niektórych rossmannach jest tylko jeden szampon. A rossmannów mam 6 w najbliższej okolicy.

Gość kocham Rossmanna
Wiem, że to trochę nie na temat, ale ostatnio poluję też na kosmetyki Suhada Nature z Lidla. Wiem, że były dostęne w grudniu przed świętami, ale przegapiłam ten rzut. Teraz miałam nadzieję, że pojawią się na dzień kobiet, ale wygląda na to, że nic z tego. Naprawdę nie rozumiem polityki tych sieciówek, dlaczego nie wprowadzą tych kosmetyków na stałe. Podobno Suhada rozchodzi się jak świeże bułeczki jak tylko się pojawi. Lidl mógłby zarobić na nich krocie.