Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miauczydelko

czy alimenty wlicza sie do dochodu?

Polecane posty

jak w temacie..przeczytalam kilka odpowiedzi na innych forach i nie jestem pewna....chce sie rozliczyc -dostalam pit od pracodawcy ..od wrzesnia moj ex placi alimenty czy wliczac je jako dochod?

Gość ten z kropką to podszyw
jeśli są na ciebie i przekraczają 400 czy 500 zł (nie pamiętam) to wliczasz.

Witam.Mam zasądzone alimenty w kwocie 400 zl. Od listopada mąz ich nie płaci.Po dokonaniu wszystkich formalnosci zglosiłam sie do FA.mój dochód przekroczył 725 zl poniewąz urząd skarbowy doliczył otrzymywane alimenty w 2009 roku.przeciez alimenty to nie jest dochód opodatkowany wiec czy urząd wystawił dobrze zaświadczenie? i skąd urząd może wiedziec czy ja te alimenty faktycznie dostawałam ????? prosze o pomoc.

Witam.Mam zasądzone alimenty w kwocie 400 zl. Od listopada mąz ich nie płaci.Po dokonaniu wszystkich formalnosci zglosiłam sie do FA.mój dochód przekroczył 725 zl poniewąz urząd skarbowy doliczył otrzymywane alimenty w 2009 roku.przeciez alimenty to nie jest dochód opodatkowany wiec czy urząd wystawił dobrze zaświadczenie? i skąd urząd może wiedziec czy ja te alimenty faktycznie dostawałam ????? prosze o pomoc.