Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankielka

mozna farbować włosy w ciązy czy jednak nie?

Polecane posty

Gość ankielka

jestem w 4 t c . co o tym myslicie

Gość qqqqqwertyuiokj
kur** można a dlaczego by nie?:o co za baby!!!!!!!!!!!!!!!

Gość only you can stop me
przesąd mówi, że dziecko potem rude, ale jesli ktoś chce to nie ma przeciwwskazań aczkolwiek trzeba uważać co zawiera farba, bo może wystąpić uczulenie, a to niezbyt dobrze działa na dziecko,

Gość gloriiia
Oczywiscie, że można, nie dajmy sie zwariować, ja farbowałam całą ciążę i nic nikomu sie nie stało złego. Odpręż się na pogrosiku.eu, przysłali mi dzisiaj depilator i chętnie o nich piszę. A dla nowych mają dobrą ofertę, zakładam drugie konto.

Gość !!!!-----!
i co z tego ze rude????????? kurwa jakie zacofanie ? rude to zlo? nie rozumiem w czym rude wlosy sa gorsze od blond czy zarnych?

Gość qqqqqwertyuiokj
szukaj farb bez amoniaku.

Gość izia87
pewnie ze można:)ja całą ciąże farbowałam.

Choć wcześniej farbowałam co 2-3 miesiące teraz w ciąży nie zaryzykowałam, nie dość, że farba śmierdzi, to skoro nie można używać pewnych kremów, wchłaniane są przecież przez skórę do krwiobiegu, to nikt nie powie na 100%, że farba nie ma wpływu, wszak zawierają amoniak. Dlatego zamiast farby kupiłam Casting loreal, nie wiedziałam, czy pokryje mam już siwych kilka, ale już musiałam, bo nie mogłam patrzeć na odrosty i udało sie, nie dość, że wcale nie śmierdzi, nie zawiera amoniaku to pokryło idealnie, kupiłam czekoladowy brąz, niby jest do 28 myć, myłam już z 5 razy, wciąż kolor jest. Teraz tylko już to będę uzywała, chyba nawet po ciązy też, bo po farbowaniu strasznie suche włosy miałam a po castingu miękkie i z połyskiem

ja raz farbowałam i póxniej baardzo to odchorowałam i NIGDY więcej nie będę farbowała włosów w ciąży. Tak naprawdę to NIKT nie wie do końca czy to nie jest szkodliwe dla dziecka. Jestem chemikiem i powiem tyle, że nie można okreslić bez badań jaki wpływ nawet najmniejsze ilości nitrfenolu obecnego w farbie i innych świństw mają na nasze maluchy!!!! Jak nie musisz to nie farbuj, ja bardzo żałuję i do maja chociaz mam już odrosty wytrzymam dla dobra małej! Dodam, że byłam u fryzjera i uprzedziłam że jestem w ciąży i że chcę farbę bez amoniaku, ale oni mają gdzieś farbują tym, co mają i tyle więc nie wiesz do końca, a to był renomowany salon. Do tego co rzuca mięsem - możesz wyrażać swoje zdanie w sposób kultularny, jak uważasz, że można farbować to się farbuj, ale pozwól komuś przemyśleć, a nie od razu obrzucasz błotem!

Poszukaj farby bez amioniaku - nie smierdza :) a jesli masz obay o uczulenie, to zatestuj najpierw odrobine za uchem i po sprawie.