Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsdkjhskjhkdhsk

ZDJĘCIE APARATU ORTODONTYCZNEGO, przebarwienia

Polecane posty

Gość hsdkjhskjhkdhsk

Mam pytanie, nosze aparat stały, czy jesli mi go zdejmą zostana jakies przebarwienia?? dbam o higiena moich zebow, ale ostatnio zauwazylam na okolo takie delikatne zolte jakby wycieki, pomimo tego ze czesto myje zeby....czy to jakoś zejdzie po zdjeciu aparatu ?, bo slyszalam ze jak sie sciąga to zeby zdjąc klej to oni jakos czyszczą szkliwo, to prawda? mial ktos aparat?

Miałam aparat i kiedy mi go ściągali wyczyścili mi zęby, także naprawdę nie obawiaj się. Też bardzo dbam o higienę jamy ustnej, jednak pamiętam taką sytuację, że dentystka upomniała mnie, żebym dokładniej myła zęby, ponieważ jedzenie robi mi psikus i po prostu w niewidocznych dla mnie miejscach osiada się za aparatem. Zdziwiłam się bardzo, w końcu myję zęby po każdym posiłku. Zmieniłam wtedy szczoteczkę, na tą specjalną do aparatu, bo wcześniej olałam sobie to i myłam najnormalniejszą w świecie. Teraz nie widać mi raczej żadnych przebarwień ani śladów. Myślę, że powinnaś jeszcze przy najbliższej okazji zapytać swojego dentystę co może być przyczyną i jakie kroki masz podjąć, żeby to wszystko jakoś zwalczyć.