Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na tym w ogóle

JAKI TO ROZMIAR STANIKA??????????????????

Polecane posty

Gość nie znam się na tym w ogóle

W biuście 93 cm, a pod biustem 74 cm?????? Zna się ktoś na tym? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gloriiia
Na moje oko 70C, sprawdź co mają na pogrosiku.eu.

75 B/C, miseczka w zależności czy chcesz miękki czy z drutami, miękki B, push up C

Mam taki sam rozmiar biustu jak autorka topiku, więc co za bzdury opowadasz 65 h?

po pierwsze nie można nosić 75 mając pod biustem 74cm, obwód powinien dobrze przylegać nie podjeżdżać, po 2 nawet odejmując jej faktyczne obwody różnica wynosi 19cm, czyli między D a E, a nie B( co jest nieprawidłowe miseczkę oblicza sie odejmując od obwodu w biuście obwód stanika ) idź do porządnego sklepu z bielizna gdzie wiedza jak powinien wyglądać dobrze dopasowany biustonosz.

Stanik ma 3 stopniowe zapięcie! czyli jeśli mamy rozmiar 74, przy staniku 75 zaczyna się od 70! Rozmiar B przys staniku bezszwowym bo ma przylegać a C przy push up bo wtedy musi być lekko luźnieszy, nie może uwierać, resztę reguluje się ramiączkami. Większej miseczki niech nie kupuje bo nie obejmie piersi i wyjdą jej pachy po bokach. Jestem po operacji piersi wiec wiem jak wygoda i miseczka są ważne by nie zniekształcić biustu.

CHRYSTE!!! miseczka B to różnica ok 14cm między obwodami, liczyć nie umiesz, po za tym staniki są elastyczne, a te haftki masz w razi jak by się rozciągnął, kupując stanik mierzysz go na najluźniejszej haftce! należysz do tej lwiej części która nie wie jak kupować dobre biustonosze. Źle umieszczasz piersi w miseczce, masz ją za małą a za duży obwód, to najczęściej popełniane błędy.

Chryste! w linku można obliczyc rozmiar, a podane są rozmiary w uk i własnie w tym rozmiarze, stanik leży najlepiej. W rozmiarze w uk miseczka B JEST DUŻA, a bezszwowe są elastyczne, jakby kupiła E przy tym rozmiarze pierś by się utopiła

pachy po bokach jak napisałaś to wychodzą gdy miseczka jest za mała, bo powinno sie zakładając bieliznę właśnie spod boków piersi zgarniać. Uf kobieto poczytaj stanikomanie na przykład dowiedz się sporo. No i podstawowa rzecz, to nie ramiączka trzymają piersi tylko obwód.

piersi nie bież w statystyki, mieć 74 pod biustem a 93 w biuscie już jest niemiarowe, pomagam autorce bo sama mam taki rozmiar i przećwiczone mam to już na innych rozmiarach. To tak jak z majtkami, przy wąskich biodrach a pełnych pośladkach rozmiar s ciśnie a powinień pasować. Przy piersi w stanikach bezszwowych musi być mniejszy w stosunku do obwodu, bo inaczej będą luzy

Gość daliii
dziewczynki a ja mam takie pytanie: pod biustem mam 90 cm. W biuście 100. Ale ja mam mega małe piersi więc napiszcie mi prosze jak wy mierzycie obwód w biuście. Centymetrem na obkoło (czyli przód i tył tak jak np brzuh) czy tylko od piersi do piersi????

No chyba że autorka woli czuć obwód pod biustem bo przy 65 a rozmiarze 74 wygodę czuć tylko na ostatnim zapięciu.Gdybym nosiła to co podajesz cierpiałabym na duszności pod biustem i wiecznie odciśniete ślady po staniku

powinno się mierzyć w linii poziomej pod ciasno w luźno. nie biorę nic w statystyki, kilka lat temu miałam wymiary 73 na 92 to pamiętam. I długo próbowałam znaleźć stanik odpowiedni dla mnie z chiny ludowe nie uwierzę że na takich wymiarach dobrze założone 75B wygląda na dopasowane prawidłowo. faktem jest że większość kobiet nie umie kupować stanika, a potem jęczy że zwisają, że boczki im się robią, że maja buły przy pachach.

Mam pod biustem 80cm, nosze rozmiar 70 i jest mi wygodnie, w tej chwili zapięty na najciaśniejszą haftkę bo już się rozciągnął. Niedługo muszę go wymienić bo zaczyna podjeżdżać do góry. I nie cierpię na żadne duszności. Przecież ślady po ubraniu to normalna rzecz, musiała bym nosić togę z prześcieradła żeby się nic nie odcisnęło, czy jak pasek od spodni się odciska to tez wnioskujesz że za małe...?

postaram sie-dobrze pisze.ja mam 80 na 93.cale zycie nosilam 75 B czasem 80A.niedawno kobieta w sklepie uswiadomila mi,ze mam rozmiar 70 C.bez przekonania przymierzylam takowy i byl to strzal w 10.biust wreszcie super lezy i wyglada.

Gość postaram sie byc
popieram, niestety u nas małe pojęcie na ten temat a i sklepów wciąż niedużo ;(

Gość hih4lhtli45
Staniki to moja zmora... Normalnie nigdy nie miałam dobrego stanika który by na mnie pasował :O

Grays,nie masz pojecia o prawidłowym dobieraniu staników:O Absolutnie zadnego pojęcia:O Postaram sie byc kulturalna dobrze prawi:D

Gość też zgadzam się z
postaram się być kulturalna całe życie nosiłam 70C po karmieniu pierwszego dziecka piersią przyszła jednak refleksja, że chyba coś trzeba zrobić z tym widokiem:O okazało się, że mając 66cm pod biustem i 86cm w obwodzie piersi powinnam nosić rozmiar 60E/F ;) wcześniej, zanim przymierzyłam staniki w takim rozmiarze też stukałabym się w głowę:D gdzie ja, bezbiuście mam miskę E/F?:D a jednak;)

Mam 72 po biustem a 93 w biuście rozmiar w uk idealny(przećwiczone mniejsze i większe) i 75 B/C gdyż: -75 ma 3 zapięcia regulowane od 70(a autorka ma 74, przy rozmiarze 65 ma tylko ok 4 cm zapięcie! -miseczka B bezszwowa jest elastyczna i dopasowuje się do całej piersi a nie tylko pod piersią -miseczka C z push up podnosi ją więc nie może być mniejsza -resztę regulują ramiączka bo lużne być nie mogą a choć obwód mniejszy jak polecasz a miseczka większa nie obejmie całej iersi Moja droga karmiłam 2 synów, potem operacja piersi i z taki rozmiar polecił mi i dostałam stanik z kliniki, gdzie była dokonana operacja sam doktor Kolasiński własciciel kliniki mi go wręczył bym nosiła. Ale upierasz się przy swoim radząc skoro kazda piers jest inna, jedna w tym rozmiarze jest pełna na wysokości sutków inna przy paszce. Dziewczyna prosi o radę, skoro mam ten sam rozmiar udzielam jej bo nosze w tym rozmiarze, ty podajesz czysto matematyczne obliczenia.

Tekst grochem o scianę nie na miejscu, ja przynajmniej jestem widoczna pod tym co piszę, na pomarańczowo mogę pod kazdym nikiem pisać pochwały

Wybacz ale kobiety w sklepie ze stanikami watpię czy przeszły przeszkolenie:) moge napisać rozmiar tylko ten, bo mam przećwiczone na sobie, w innym nie wiem, bo nie noszę, skoro sprawdzone, rade daje

przecież miseczkę oblicza się na podstawie matematycznym wyliczeń, Skoro masz biustonosz bardziej sportowy niz tradycyjny to nie mamy o czy rozmawiać. jednak, ja sie upieram przy swoim, bo dzieki takiemu takowi myślenia moje piersi sie podniosły i wróciły z pod pach na swoje miejsce. Chyba nie zauważyłaś kilku wpisów powyżej, przyznających mi rację. Skoro masz piersi po operacji być może potrzebują specjalistycznej bielizny, nie wiem. Owszem podaje obliczenia bo obliczenia łatwo zrozumieć a obok obliczeń podałam masę powodów dlaczego moim zdaniem źle dobierasz bieliznę. Każda pierś jest inna owszem, a te pełne przy pasze są zazwyczaj popsute przez zły dobór staników( ja takie miałam, i już wróciły tam gdzie trzeba). Poczytaj najpierw wypowiedzi innych kobiet które zaczęły stosować tą metodę doboru bielizny. i zajrzyj na stanikomanię, tam jest podany przykład złego doboru 75A, i wszystko ładnie na zdjęciach pokazane więc zobaczysz o co mi chodzi. Na dole strony. http://stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?7