Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na tym w ogóle

JAKI TO ROZMIAR STANIKA??????????????????

Polecane posty

:O:O juz ? koniec tych bredni? nawet nie chce mi sie pisac bo postaram sie juz wszystko napisala:O

Na szczęście można znaleźć informacje gdzie iść żeby odpowiednio dobrano Ci biustonosz. O stanikomani pisze już po raz któryś. Nie mam w zwyczaju robić za własnych pochlebców a o ile ci umknęło kilka z nich jest na czarno, nie zarzucaj mi oszustwa. A ja to na czyim przykładzie podaje, tez miałam trudności w doborze bielizny, i udało mi się nauczyć tego i owego.

tak sportowy ale normalne ramiączka, tylko takie staniki polecają lekarze, żeby uniknąć jakichkolwiek zniekształceń piersi, właściwie mówi się, że najgorsze są z drutami i takie każą nawet do śmieci, bo po kilku latach noszenia takich staników, ulegają grawitacji niestety, zmienia się tez kształt sutków. Nie chodzi o bycie upartym, ty masz swoje racje ja swoje i żadna może nie być w błędzie, chyba o to chodzi na kafe by wymienić sie kulturalnie opinią i podyskutować przedstawiając swoje racje, nie sugeruję sie tu pochwałami, wątpię czy w gronie wielu osób każdy ma taką samą świadomość ważności dobrego doboru ja my. Noszę stanik prz tym rozmiarze od 2007 roku, mniejszy odciskał się pod biustem, wręcz dusił i tylko na ostatnim zapięciu ulga, po operacji dostałam ten, bez zmiany miseczki choć urosły 3 cm, gdyż do 95 nawet miescie się w sportowym w rozmiarze B. A taka jest prawda, sportowe obejmują więcej powierzni niż zwykły stanik, i skoro tylko taki stanik można nosić po każdej operacji piersi coś to znaczy. Owszem nie nadaje sie do sukni balowej:) ale jak chce mieć sie ładne piersi, nosi się go cały czas i w nim śpi.

Ja śpię w biustonoszu z fiszbinami, fiszbiny nigdzie nie uwierają. I jak napisałam uniósł mi biust, trochę obwisły po ciąży i karmieniu ( w ciąży zasady doboru porzuciłam, bo biust co tydzień inny rozm) Kiedyś był rozjechany pod pachy teraz ładny i jędrny. Uważam że te bezszwowe( nosiłam taki do karmienia) nie podtrzymują dobrze piersi. A mój obecny obejmuje je lepiej. Owszem takie staniki polecają lekarze np po operacjach gdy biust jest obolały opuchnięty, tkanka podatna na uciski i urazy, wiec to idealne rozwiązanie, ale tylko na okres rekonwalescencji.

Gość te verde unplugged.
Ja juz nawet pomine wyklocanie sie ze Stanikomaniaczkami, ale jak mozna doradzac w sprawie stanika bedac po operacji piersi? Nie przyszlo Ci do glowy, ze piersi po operacji maja inne wlasciwosci niz 'normalne'?

inne? To jakaś nowość, jakie inne własciwości mają piersi po operacji:)bo chyba nie myślisz, że silocon sobie wstawiłam:) Lekarze, pwoiedzieli, żeby utrzymać biust w dobrej kondycji przez lata, trzeba zapomnieć o fiszbinach. Zalecali zawsze już tylko, miękkie, najlepiej bezszwowe, elastyczn sportowe.

przecież własnie będąc po operacji wiem jak ważne i jaki wpływ mają źle dobrane staniki, a po operacji piersi nie nabywają innych własciwosci niż przed:) a jeszcze bardziej ważne jest jak dobierać. Nie uważam by była to kłótnia, bardzo miło rozmawia mi się z postaram się być kulturalna:) przynajmniej wymieniamy sie konkretami a nie lejemy wodę

Co za bzdury.... 75b???????? Mówisz, że się znasz na doborze staników ale widać, że nie masz zielonego pojęcia o tym!!! Sorry ale taka prawda.

A dla mnie grays ma rację bo podała konkrety. Nie mam problemu ze stanikiem, zawsze miałam mały biust muszę kupowaćpushupy inaczej wcale nie byłoby ich widać:)

74/93 to sa generalnie wymiary na polskie 70F, angielskie 32DD. Dopiero jeśli po przymierzeniu danego modelu w którymś z tych rozmiarów okaże się, że jest za luźno (obwód podjeżdża z przodu albo z tyłu, biust ucieka z miseczek) to trzeba sięgnąć po obwód mniejszy z przeliczoną miseczką (odpowiednio polskie 65H/ang. 30F). Oczywiście to nie wyrocznia, może się okazać, że trzeba miseczkę więcej czy mniej niż wskazuje tabela, która nie może wziąć pod uwagę różnych kształtów piersi czy szerokości pleców. Ale wiadomo, od czego zaczynać i jakie rozmiary na starcie zamawiać :) Nowy stanik powinien się trzymać jak trzeba zapięty na najbardziej zewnętrzną, pierwszą haftkę. Pozostałe są na później, jak/jeśli się obwód w użytkowaniu trochę rozciągnie. Bezsensem jest twierdzenie, że przy push upach trzeba sięgać po miskę więcej (na taki stanik, w którym połowę rozmiaru miski zajmuje gąbka nawet nie warto patrzeć), dobry „puszap robi co trzeba tylko dzięki odpowiedniemu krojowi (vide staniki Ewy Michalak). Aha, stanik trzeba też umieć odpowiednio założyć (to nie bluzka, którą narzucamy w 2 sekundy!), wygarniając piersi spod pach, a nieraz i z pleców (jak ktoś nosił źle dobrane rozmiary to może mieć całkiem sporo piersiowego ciałka całkiem daleko od piersi właściwej): http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html Jak już założymy jak trzeba to sprawdzamy, czy wszystko leży jak trzeba (czy fiszbiny celują gdzie trzeba, czy przylegają gdzie powinny, czy obwód trzyma jak przyklejony, czy miseczka nie marszczy się, a jak się marszczy to gdzie, bo marszczenie na czubku to oznaka miski za małej, etc. Etc.): http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html I nie, w przypadku dobrze dobranego rozmiaru nie trzeba żadnych puszapów z kilogramem gąbki, dowód: http://stanikomania.blox.pl/2008/05/Wypchniecie-czy-upchniecie-czyli-push-up-na.html :)

Gość mamimili
A 67/92?

Gość walinn
Właśnie ważne jest to by piersi w całości były zapakowane w staniku :) Wtedy widać ogromną różnicę. Ja się kieruje takimi zasadami przy doborze stanika http://on.fb.me/pokodL bo wiadomo, że czasami rozmiar zależy od modelu i marki.

Gość sandla tula
dziewczyny a jaki ja mam nosić stanik, jeśli mam 80 cm pod biustem, a w biuście 96? doradźcie plis, bo już sama nie wiem

Gość sandla tula
a jaki ja mam nosić rozmiar jak mam pod biustem 80 cm, a w biuście 96?

Gość gość
Jeśli macie problem z doborem bielizny udajcie się do brafiterki, jeśli nie wiecie gdzie taką znaleźć - w sklepach ewy bien są panie przeznaczone do tego, by doradzić w zakupie jak najwygodniejszej bielizny.