Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocunia

kocia sterylizacja

Polecane posty

Gość kocunia

w poniedziałek jestem umówiona z wetem w sprawie sterylizacji mojej kotki i mam pytanie do was - jak długo kotka dochodzi do siebie po tej - bylo nie bylo - operacji ? czy mogę jej jakosc pomóc , użyć po operacji zeby mniej ja bolało?

Gość kocunia
;))

Gość tyskapyska
Kotka po zabiegu na drugi dzień już biega jak zawsze. Dostanie środki przeciwbólowe i raczej nie odczuje tego zabiegu jakoś drastycznie.

Gość tyskapyska
Nie jest to takie straszne jakby sie wydawało. Ślad po zabiegu to jakiś 1 cm do 1,5 cm.

Gość tyskapyska
Po samym zabiegu nalepiej przygotować jej jakies spokojne miejsce żeby mogła odpocząć, jak tyko poczuje sie lepiej sama zacznie brykać.

Gość kocunia
dzięki - ktoś mi nagadał ,ze to prawie jak operacja otwarcia czaszki :)

Gość kocunia
ale szwy sie ściąga jakoś później - bo coś mi tak pomocnica weta mówiła ?

moje obydwie były nadaktywne, rana świeża, a one skaczą i płaczą... nie miałam odpowiedniego pomieszczenia, przydałby się taki zamykany duży kojec, jak dla psów drugą pilnowałam przez dobę - nie spuszczałam jej z oka, bałam się, że szwy sobie powyciąga ale wszystko było ok

Gość tyskapyska
Ja też tak myślałam. Moja kotka miała zabieg w czwartek popołudniu, a w piątek rano wyszła sobie juz pobiegać na podwórko.

Gość tyskapyska
Szwy się ściąga po 7 dniach

Gość kocunia
jak to - płaczą ?:) z bólu ? tak jaoś mi skóra cierpnie ,ze ja później będize bolało a co ja mam z ty zrobić ...

Gość kocunia
no włąsnie - a jakoś zabezpieczałyście te szwy , żeby ich nie powyciagały ?

Gość tyskapyska
Ja dostałam tzn. kupiłam u weta takie ubranko dla kotki żeby tych szwów nie uszkodziła, ale po 10 minutach w domu już go sobie ściagła, a poza tym ranka jest zaklejona plastrem. Jak plaster ściagnie to poprostu przykleisz jej nowy,.

Gość kocunia
dobrze ,ze ta kocina nie wie o moich lękach bo juz by do domu nie wróciła :) troche sie cykam , no ,ale przecież krew nie woda i to tylko kwestia czasu kiedy zostaniemy " dziadkami " :) prawda ? u mojej siostry kocica tak sie drze , że przez telefon nie można pogadać ...

no, na drugio dzień środki przeciwbólowe już nie działają i przecież to rana jest, to boli kilka dni u mnei nie było plastrów, u pierwsze (10 lat temu) był tylko jakiś środek dezynfekujący, który sobie wylizała na drugi dzień, u drugiej (niecałe 2 lata temu) takie sreberko w sprayu, też wylizała na drugi dzień ta młodszą to pilnowałam cały czas, żeby tych szwów nie powyciągała, nie miałam sumienia nakładać jej kołnierza

Gość kocunia
zmieniły sie jakoś po tej sterylizacji ?

Gość ..NATALA..
Moje 3 kicie po sterelizacji nic się nie zmieniły.Zawsze były szalone i są. Bardzo je kocham.

moje sie nie zmieniły jedna była i została spokojna, druga była i została z ADHD